enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:01 İngiltere’nin başkenti Londra’ya turist vergisi geliyor
22:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan Gönüllüler Koalisyonu Zirvesi’nin toplantısına katıldı
00:52 Devler Ligi’nde temsilcimiz Galatasaray bugün Union SG’yi ağırlayacak…
00:46 Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu dün İmralı’ya gitti
00:41 15 bin öğretmen daha eğitim ordusuna katıldı
00:39 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye Cumhuriyeti, Osmanlı miraslarını titizlikle korumaktadır
00:34 81 ilden gelen öğretmenler Anıtkabir’i ziyaret etti
00:31 Kılıçdaroğlu’ndan ültimatom!…
00:28 MSB: C-130 askeri kargo uçağın enkazı Kayseri’de incelenecek
00:22 KIZILELMA’nın vurucu gücü yapay zekası olacak
00:22 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Nükleer güç santrali kurulması konusunda Güney Kore ile görüşmelerimiz sürüyor…
00:21 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile görüştü
00:09 Ayasofya’nın restorasyonunda “zeminin tahrip edildiği” iddialarına yalanlama
00:07 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Güney Kore Devlet Başkanı Lee Jae Myung’un huzurunda iki ülke arasında 3 anlaşma imzalandı.
00:01 Kadın Olmazsa Su Adaleti Olmaz
11:30 Kocaeli Sümerspor’dan anlamlı etkinlik: Bu kez Öğretmenler Kürek Çekti 
11:29 Kocaeli Sümerspor’dan anlamlı etkinlik: Bu kez Öğretmenler Kürek Çekti 
00:57 Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BM’deki tarihi konuşması, konferans için yayımlanan kitapçıkta yer aldı…
00:49 Makine İhracatı, Almanya, ABD ve İtalya en fazla ihracat yapılan ülkeler…
00:49 Türkiye’de 2026 yılı asgari ücreti için geri sayım başlıyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Titanik’e turist taşıyan denizaltı için zamana karşı yarış

Titanik’e turist taşıyan denizaltı için zamana karşı yarış
21 Haziran 2023
383
A+
A-

* Titanik’in enkazına turist taşıyan ve Pazar günü irtibatı kesilen denizaltıda Perşembe sabahına kadar yetecek oksijen bulunduğu bildirildi.

* Atlas Okyanusu’nda arama çalışmaları son hız devam ediyor.

UHA / İnternational News Agency

Turistlere Titanik gemisinin enkazını göstermek için kullanılan ve Pazar günü ortadan kaybolan denizaltı aracını arama çalışmalarında zamana karşı yarışılıyor.

Kanada açıklarında Atlas Okyanusu’nda Pazar günü dalışa geçtikten 1 saat 45 dakika sonra irtibatı kesilen 6,4 metre uzunluğundaki Titan isimli turistik denizaltıda beş kişi bulunuyor.

1912 yılında buzdağına çarparak batan Titanik gemisinde 1514 kişi hayatını kaybetmişti. Çeşitli şirketler gemi enkazına yolculuk için turistik geziler düzenliyor. ABD merkezli “OceanGate Expeditions” şirketinin kaybolan denizaltısında koltuk başı ücretin 250 bin dolar olduğu belirtiliyor. Şirketten yapılan açıklamada, turistik denizaltıdaki oksijenin 96 saate kadar yeteceği belirtildi. Bu da Perşembe sabah saatlerinde oksijenin tükeneceği anlamına geliyor.

1912'de batan Titanik gemisinin enkazı
[1912’de batan Titanik gemisinin enkazıFotoğraf: atlantic.production/AFP]

Turistik denizaltıda kaptanın yanında bulunan dört yolcunun İngiliz milyarder Hamish Harding, Pakistanlı iş adamı Şahzade Davud, oğlu Süleyman ve 77 yaşındaki Titanik uzmanı Fransız kâşif Paul-Henri Nargeolet olduğu belirtiliyor. Yolcuların kimlikleriyle ilgili bilgiler aileleri ve çevrelerinin açıklamalarıyla kamuoyuna yansırken bu konuda resmi bir açıklama ise yapılmadı.

Deniz tabanı endişesi

ABD ve Kanada’dan gemi ve uçaklarla yürütülen arama çalışmalarında denizaltının deniz tabanına inmiş olmasından endişeleniliyor. Titanik’in deniz yüzeyinden 3 bin 810 metre derinlikte bulunduğuna ve bu noktaya güneş ışınlarının ulaşmadığına işaret eden uzmanlar, bu derinliklere yoğun su basıncından etkilenmemek için sadece özel ekipmanla ulaşılabileceğini vurguluyor.

Titanik uzmanı Tim Matin, bunun uzaya giden bir astronota benzetilebileceğini belirterek “Eğer deniz tabanına inmişse bu derinliğe inebilecek çok az denizaltı var. Dolayısıyla deniz altından bir kurtarma neredeyse imkansız” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.