enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:53 RTÜK Başkanı Şahin: “İslamofobi sadece ‘bir içerik sorunu’ değil, bir güvenlik, bir kimlik ve bir insanlık meselesi”
00:51 Yenidoğan Çetesi’ davasında 5. duruşma görüldü
00:50 Fırtınalı bir dönemde AB dönem başkanlığını devralan Danimarka’yı neler bekliyor?
00:41 Almanya’da bir şirkette meydana gelen bıçaklı saldırıda bir kişi öldü, iki kişi yaralandı
00:35 Tunç Soyer’in gözaltına alındığı İzmir’deki yolsuzluk operasyonunda şaşırtan detay! Şikayet eden Cemil Tugay çıktı.
00:27 İtalya’da kavurucu sıcaklar: İki ölü, 17 şehir için kırmızı alarm
00:22 MİT Başkanı Kalın, Irak’ın kuzeyinde temaslarda bulundu
00:22 ‘Cam tavanı’ aşmak: Bilimde kadınların dönüştürücü gücü
00:11 Hangi AB ülkesi en çok düzensiz göçmeni geri gönderiyor?
00:10 Azerbaycan ve Küresel Süreçler
00:08 Sessiz kahramanlara bir saygı duruşu: “Babam Misafir İşçiydi” kitabı
23:09 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Hatay, İzmir ve Manisa’daki yangınlar kısmen kontrol altına alındı.
08:59 Büyük yolsuzluk operasyonu İzmir’e de sıçradı: Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer gözaltına alındı
08:34 TBMM bugün yoğun gündemle haftaya başlıyor
08:13 CHP kurultayı davası ertelendi
00:50 Kartepe’de Açık Hava Sinema Keyfi Başladı
00:46 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fuat Sezgin, büyük bir ilim insanıydı
00:37 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Orman yangınlarında sorumluluğu olduğu tespit edilen 31 kişi gözaltına alındı
00:32 (İBB) yönelik yolsuzluk soruşturmasında tutuklanan iş insanı Murat Kapki’ye ait iki depoda tarihi eser ele geçirildi
00:24 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “(ABD-İran) Uzlaşma ihtimali var”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

THY de havadayken gövdesinde delik açılan Boeing 737 MAX 9’ları uçuştan çekti

THY de havadayken gövdesinde delik açılan Boeing 737 MAX 9’ları uçuştan çekti
11 Ocak 2024
13
A+
A-

Boeing’in en çok satılan modeli olan 737 tipi yolcu uçağı 2018 ve 2019’daki kazaların ardından neredeyse iki yıl boyunca uçuştan çekilmişti.

UHA / İnternational News Agency

Türk bayrağı ve Atatürk siluetiAmerika Birleşik Devletleri Federal Havacılık İdaresi (FAA) cuma gecesi Alaska Havayolları’nca işletilen Boeing 737 MAX 9 tipi yeni bir yolcu uçağının penceresinin havada patlaması üzerine bu modeldeki 171 uçağın geçici olarak uçuştan çekilmesi talimatını verdi.

FAA Yöneticisi Mike Whitaker konuyla ilgili açıklamasında belirli Boeing 737 MAX 9 uçaklarının uçuşa dönmeden önce derhal denetlenmesini talep ettiklerini belirtti ve karar alma sürecinde yönlendirici olan konunun güvenlik olduğunu vurguladı.

Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün sosyal medyadan yaptığı paylaşımda uçuş emniyetinin kurumun en önemli önceliği olduğunun altını çizdi.

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün: Atandığım kayyım şirketlerinden toplam 7 bin TL maaş alıyorum

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün’ün paylaşımı

Üstün paylaşımında “Alaska Airlines’ın Boeing 737 MAX 9 uçağında yaşanan olay akabinde otoritelerin ön incelemesi sonucunda Türk Hava Yolları filosunda bulunan 5 adet Boeing 737 MAX 9 uçağın da tedbir amaçlı incelenmesi istenmiştir.

Olaydaki teknik inceleme süreci tamamlanıp, otoritelerce talep edilen önlemler alınana kadar Türk Hava Yolları, filosundaki 5 adet Boeing 737 MAX 9 uçağını ilk inecekleri havalimanında operasyondan çekme kararı almıştır.” diye yazdı.

Pencere, kalkıştan dakikalar sonra patladı

Yalnızca iki ay önce montajdan çıkan ve sertifikasını alan Alaska Havayolları’na ait Boeing 737 MAX 9 tipi uçağın penceresi ve gövdesinin bir bölümü Portland Uluslararası Havaalanı’ndan kalkış yaptıktan dakikalar sonra patlamış ve havaalanına geri dönerek acil iniş yapmıştı.

Alaska Havayolları'na ait Boeing 737 Max 9'da pencerenin havada patlamasının ardından meydana gelen hasar

[Alaska Havayolları’na ait Boeing 737 Max 9’da pencerenin havada patlamasının ardından meydana gelen hasarCourtesy of unnamed souce/Courtesy of unnamed souce]

Olay sonucu uçakta seyahat etmekte olan 171 yolcu ve altı mürettebatta ciddi bir yaralanma meydana gelmemiş, ancak şirket olay üzerine derhal filosundaki 65 adet Boeing 737 tipi uçağı tedbir amaçlı bakım ve emniyet incelemesi yapılması amacıyla operasyondan çekti.

Boeing’in en çok satılan modeli olan 737 tipi yolcu uçağı 2018 ve 2019’daki kazaların ardından neredeyse iki yıl boyunca uçuştan çekildi.

Son olay, Boeing ve en büyük tedarikçisi şirketle ilgili üretim ve kalite sorunlarını yeniden gündeme taşıdı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.