enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
13:29 Mourinho ilk antrenmanına çıktı
00:57 TRT1’in sevilen dizisi Mehmed: Fetihler Sultanı’n Halid Bin Velid karakterini canlandıran Alexander Uloom, Hollywood’un yükselen yıldızı…
00:56 Bakan Fidan: Bölge ülkeleriyle ortak güvenlik konusunu masaya yatırmalıyız
00:45 “Dostluk Denizi” adıyla Doğu Akdeniz’de Türkiye-Mısır ortak deniz tatbikatı düzenlenecek.
00:45 Özbekistan Eski Dışişleri Bakanı ve Şanghay İşbirliği Örgütü Eski Genel Sekreteri Vladimir Norov,’dan TUDPAM’a özel açıklama..
00:38 SPD Başkanı Yıldız : Sulamada enerji maliyeti sorunu güneş enerjisi ile çözülebilir
00:35 Etki Odaklı Sohbetler’in konuğu Semtpati Vakfı Genel Müdürü Ece Ünver oldu
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Başkanı Trump ile görüşecek
00:31 Kosova’dan Mektup Var!
00:27 Türkiye’nin Potansiyeli ve Siyasetin Orta Vadeli Geleceği
00:18 Türkiye-İtalya-Libya Zirvesi: Jeostratejik Denklemde İş Birliği
00:17 Aon, Formula 1 takımı Scuderia Ferrari HP’nin sponsoru oldu
00:08 “Filenin Efeleri” A Milli Erkek Voleybol Takımı, 2025 Dünya Şampiyonası son 16 turunda bugün Hollanda ile çeyrek final mücadelesi verecek.
00:04 Uyku bozuklukları Alzheimer hastalığının oluşumunda önemli bir faktör
00:01 Gençlerimizin geleceğinden endişe etmeyelim: Z Kuşağı gençlerimiz daha atik, cesur! …
20:30 Dünyada ve Türkiye’de Yükselen Spor branşının adı ” PİCKLEBALL “
10:00 Türkiye’de Ulaşım Sistemlerinin Gelişimi
00:44 Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’e katılacağını duyurdu.
00:37 Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2025’in ikinci döneminde 28 projeye 7 milyon 375 bin lira destek sağladı.
00:37 GSG Impact Mütevelli Heyeti Toplantısı Londra’da Gerçekleşti
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Terörün farklı yöntemleri

Terörün farklı yöntemleri
6 Ekim 2023
72
A+
A-

TRT TÜRK yeni banner

Son yıllarda terör can çekişiyor. Ancak bir yönüyle de her zaman teröre karşı hazırlıklı olmamız gerektiğini hatırlatıyor.

Hasan Basri Yalçın | Yazar | Kriter Dergi

Prof. Dr. Hasan B. YALÇIN & İstanbul Ticaret Üniversitesi 

Ankara’daki terör saldırısı tam da buna örnektir.
Güvenlik güçlerimiz 2015 yazından bu yana teröre soluk aldırmadı. Terörle mücadelede tarihimizin en başarılı dönemini yaşıyoruz. Savunma sanayiindeki teknolojik gelişmeler, uluslararası ortamın fırsata çevrilmiş olması, siyasi iradenin kararlılığı ve güvenlik güçlerinin azimli mücadelesi bu başarıyı getiren başlıca faktörler olarak sıralanabilir.

Başta insansız hava araçlarımız olmak üzere Türk silah ve mühimmatları güvenlik güçlerimizin elini rahatlatıyor.
Suriye ve Irak başta olmak üzere bölgemizde yürüttüğümüz diplomasi, sınır ötesi harekâtların yolunu açıyor. Böylece terörle mücadelede sınır ötesinde konuşlanmak mümkün oluyor.

Ülke içinde örgütlü terörist faaliyetler sonlandırıldığı gibi teröristlerin sınırdan geçişi de engellenebiliyor.

İşte bu nedenle örgütün faaliyetleri yalnızca kendini hatırlatmak kabilinden oluyor.
Ancak son zamanlarda gerçekleştirilen tek tük saldırılara bakarsanız örgütün de kendini bu yeni şartlara göre hazırlamaya çalıştığını görürsünüz.

Bazı eylemlerde etnik anlamda devşirilmiş teröristler kullanılıyor. Ya parayla ya eğitimle ya da terör örgütleri arası anlaşmalarla devşirilen bu teröristleri daha fazla görmeye başladık.

Artık PKK doksanlı yıllarda olduğu gibi yüzer kişilik gruplarla mesela Yüksekova’ya saldıramıyor. Onun yerine tekil bombalama ve intihar eylemleri gibi işlere girişiyor. Bunun için de örgütün silahlı kanadından çok istihbarat kanadına hız verilmiş gibi duruyor.

Kıra dayalı gerilla” dedikleri yöntemi çoktan terk etmek zorunda kalmışlardı. Şehir yapılanmasını denediler, o da başarısızlığı uğradı. Şimdi ellerinde kalan tek yöntem, bu tür derin yapılanmalar.

İşte bu nedenle MİT ve Emniyet’in önceki gün örgütün istihbarat yapılanmasına yaptığı operasyonu çok önemli buluyorum. Yaklaşık 10 ay boyunca izlenen örgüt mensuplarından 90’ı gözaltına alındı. Önümüzdeki dönemde buna daha da ağırlık verileceğini tahmin ediyorum. Zira an itibarıyla örgütün elinde kalan tek yöntem bu gibi görünüyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.