enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:56 İskoçya Başbakanı Gazze’deki durumu “soykırım” olarak nitelendirdi
00:52 Trump’ın konuşlandırma emrinin ardından… Amerikan nükleer denizaltıları hakkında ne biliyoruz?
00:46 Yorum: Paşinyan’ın son açıklamaları ışığında gerçek Ermenistan ve Anayasa Değişikliği
00:38 Gazze ateşkesi: ‘Kapsamlı anlaşma’ konuşmaları, durgunlaşan müzakereleri harekete geçirebilir mi?
00:38 Yıllık izinlerini memleketlerinde geçiren gurbetçilerin yaşadıkları ülkelere dönüş yolculuğu başladı
00:26 İzmir’de, su tüketiminin yoğun olduğu bölgelerde 6 Ağustos’tan itibaren 6 saatlik su kesintisi yapılacak…
00:17 Bakan Kurum: “Yangın bölgelerinde bu ay içinde hak sahipliği çalışmaları biten Bilecik ve İzmir’de konutların temellerini atacağız”
00:12 Washington Fas’ın Batı Sahra üzerindeki egemenliğini desteklediğini açıkladı
10:08 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
10:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
09:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
09:14 AK Parti MKYK Üyesi ve Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar Açıkladı: Piyasalar Altüst Olabilir
00:53 14 ilde DEAŞ operasyonu: 26 gözaltı
00:53 Portekiz kulübünün sportif direktörü Mario Branco, Kerem Aktürkoğlu için ilk etapta 30 milyon Euro istedi.
00:49 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı İSFALT ve İETT’deki ihaleler soruşturmasında, özaltına alınan 25 şüpheliden 5’i tutuklandı.
00:48 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
00:43 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
00:38 Türkiye’den Suriye’ye ilk doğal gaz akışı başladı
00:34 Antalya Büyükşehir Belediyesine yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında 1 kişi daha tutuklandı
00:21 Arabulucular İsrail’den “ pek de güven verici olmayan” sözlü bir yanıt aldıklarını bildirdiler
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Terör ve Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ Yunanistan’ın tacizini değerlendirdi: ABD, 51. eyaleti gibi kullanıyor

Terör ve Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ Yunanistan’ın tacizini değerlendirdi: ABD, 51. eyaleti gibi kullanıyor
25 Ağustos 2022
280
A+
A-

TRT TÜRK yeni banner

ANKARA – UHA HABER / Terör ve Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ, Doğu Akdeniz’de NATO görevi yapan Türk savaş uçaklarına Yunanistan tarafından radar kilidi atılarak tacizde bulunulmasını A Haber ekranlarında değerlendirdi.

Yunanistan’ın ABD’den akıl aldığını vurgulayan Başbuğ, “ABD, Yunanistan’ı 51. eyaleti gibi kullanıyor ve onun üzerinden Türkiye’ye yeni bir cephe açmak istiyor” dedi.

MSB kaynaklarından alınan bilgiye göre, NATO üyesi Yunanistan’a ait savaş uçaklarının önemli bir NATO görevini yerine getiren Türk savaş uçaklarının görevini engellemek üzere bilinçli şekilde radar kilidi attıkları öğrenildi.

Yunanistan tarafından yapılan bu tacizin, NATO’nun faaliyetlerini hedef alan bir girişim olduğuna dikkati çeken kaynaklar, Yunanistan’ın, Türkiye’yi taciz edebilmek adına NATO görevlerini bile riske atmaktan geri durmadığını aktarıldı.

GEREKLİ KARŞILIK VERİLDİ

Yunanistan’ın Türk savaş uçaklarına radar kilidi atmasının hemen ardından gerekli karşılığın verildiği ve Yunan uçaklarının bölgeden uzaklaştırıldığı vurgulandı. Ayrıca MSB tarafından konunun NATO makamlarına iletildiği ve Yunanistan askeri ataşesinin bakanlığa çağırılarak NATO görevini tehlikeye atan Yunan uçaklarından dolayı tepki gösterildiği kaydedildi.

“GERİLİM DAHA DA TIRMANACAK”

Yaşanan gelişmeleri A Haber ekranlarında değerlendiren Terör ve Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ, Yunanistan’ın ABD’den akıl aldığına dikkat çekti.

Başbuğ, “Yunanistan’ın etkili bir sıfatı vardı ‘Avrupa’nın şımarık çocuğu‘ diye ancak son zamanlardaki gelişmelerden dolayı Amerika’nın akılsız taşeronu diye yeni bir denklem ekleyebilirsiniz” dedi.

Coşkun Başbuğ, Yunanistan bu tür olaylara cesaret edemeyen ve Türkiye’ye lafla sözle süreci geçiştirmeye çalışan ülke konumunda olduğunu hatırlatarak, Yunanistan’ın ABD’nin akıl vermesiyle gerilimi tırmandırabileceğini öğrendiğine dikkat çekti.

“Yunanistan NATO kapsamında olan uçaklara taciz girişiminde bulundu” diyen Terör ve Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ,  “‘Radar kilitlemesi‘ düşman olarak gören bir yapı. Bizimkiler anında karşılığını verdi. Bu ilk değil ve son da olmayacak. Önümüzdeki süreçte bu gerilimin daha da tırmandığı günlere ilerleyeceğiz.” dedi.

[UHA Haber Ajansı, 25 Ağustos 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.