enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:00 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:32 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:50 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:08 Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
22:25 ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında ‘salon düzeni’ krizi
22:14 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
22:06 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”.
21:54 Bakan Gürlek, “2026’da Türkiye’nin yabancı ülkelerden adi suç ve terör suçları kapsamında kabul edilen iade talebi sayısı 76”
21:39 İletişim Başkanı Duran, “İsrail Lübnan’ın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü hedef almaktadır”
11:32 Kadir Gecesi bugün idrak edilecek
09:57 Türkiye–Azerbaycan Akademik Toplantısı, Nahçıvan Öğretmenler Enstitüsü’nde Gerçekleştirildi…
14:49 Savaş 110 km uzakta ama Van’da haberler “masabaşı”
14:10 SAHA İstanbul Elektrik ve Elektronik Komitesi Mart Ayı Toplantısı
13:47 Irak’ta İstikrarın Sonu mu? ABD‑İsrail’in İran’a Saldırısının Yansımaları
13:01 Dışişleri Bakanı Fidan, “Savaşın tüm bölgeye yayıldığını endişeyle müşahede ediyoruz”
23:11 Bölgemiz yine savaş alanına döndü…
22:47 Türkiye–Azerbaycan İş Birliği ve Türk Dünyası üzerine ‘Yuvarlak Masa’ toplantısı
22:05 Bakan Uraloğlu: Ramazan Bayramında 19, 22 ve 23 Mart tarihlerinde 6 ek yüksek hızlı tren seferi düzenlenecek
22:05 Dışişleri Bakanı Fidan, “Netanyahu hükümeti Gazze’de ateşkes ihlallerini sürdürüyor”
21:19 Şehit düşen tıbbiyelilerin anısına tarihi siperlerde toplandılar
TÜMÜNÜ GÖSTER →

TechXtile Start-Up Challenge, Tekstilin yıldızlarına kapılarını açıyor!

TechXtile Start-Up Challenge, Tekstilin yıldızlarına kapılarını açıyor!
30 Temmuz 2023
30
A+
A-

* SPOT: Tekstil sektörüne yönelik girişimleriyle yarışmada dereceye giren finalistler, sektörün ilgisini çekmeye devam ediyor. Yarışma sürecinde sektör temsilcileri ile bir araya gelen ve projelerini anlatan girişimciler, yatırım aldılar ve girişimlerini büyüttüler.  

* SPOT: UTİB’in tekstil ve hazır giyim sektörlerindeki yenilikçi fikirleri desteklemeyi amaçlayan, Türkiye’nin önde gelen girişimcilik programı TechXtile Start-Up Challenge’ın 5.’inci yılında başvuru süreci başladı. 

UHA / İnternational News Agency

Türkiye’nin tekstil ve hazır giyim sektöründe inovasyon ve Ar-Ge potansiyelini ortaya çıkarmak ve bu alandaki girişimcilere destek olmak için bir kez daha kapılarını açan TechXtile Start-Up Challenge’da başvurular başladı. Programa ilgi her geçen yıl artarken, geçmiş yıllarda dereceye girenler, milyon dolarlık yatırım alarak faaliyetlerini sürdürüyorlar.  

İNOVASYONA VE GİRİŞİMCİLİĞE TAM DESTEK 

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği’nin tekstil sektöründe inovasyonu ve Ar-Ge’yi teşvik etmek, amacıyla Ar-Ge Proje Pazarı olarak başlattığı ve son 5 yıldır içeriğini zenginleştirerek, bir girişimcilik programına dönüştürdüğü TechXtile Start-Up Challenge, yeni teknoloji ve fikirlerle sahip genç girişimcileri sektöre kazandırmaya devam ediyor.

Ölçeklenebilir, ticarileşmeye uygun ve yenilikçi projelerin yarıştığı ve desteklendiği bir platform haline gelen programda Level-Up ve Scale-Up kategorileriyle girişimcilerin sektöre kazandırılmasına da imkân sağlanıyor.

TechXtile Start-Up Challenge, girişimcilerin teknolojik derinlik ve inovasyon yetenekleriyle yarıştığı, yeni ürünler ve hizmetler tasarladığı, iş birliklerinin güçlendiği bir platform olarak sektördeki yerini her geçen gün sağlamlaştırmaya devam ediyor.

Türkiye genelinde ses getiren başarı hikâyelerine tanık olan program ile ilgili detaylı bilgi ve tekstil dünyasındaki son teknolojik gelişmelerle ilgili haberler için www.techxtile.net web sitesi ziyaret edilebiliyor. 

DERECELE GİREN FİKİRLERİ YATIRIM YAĞIYOR 

TechXtlie Start Up Challenge’a 2020 yılında katılarak birinci olan Duygu Yılmaz, 30 milyon dolar değerleme üzerinden 5 milyon dolarlık yatırım aldı.

Bren isimli projesiyle finale kalan Çınar Laloğlu, yarışmanın ardından 12 milyon dolar, ileri teknoloji ısıtıcı kumaş projesiyle finalist olan Ayhan Propol ise 10 milyon dolarlık değerlemeye ulaştı.

Yapay Zekâ Tabanlı Desen ve Doku Yazılımı ile 2021 yılında ikinci olan Özgencan Üstgül, 2.5 milyon dolar değerleme üzerinden 200 bin dolar, 2022 yılında Level-Up kategorisinde Yapay Zeka Tabanlı Sürdürülebilir Atık Yönetimi girişimiyle ikinci olan Güneş Sayıt, ise 1.33 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı. 

Aynı yıl Scale -Up kategorisinin ikincisi Görkem Astarcıoğlu’nun girişimi Giyilebilir ateş Ölçer ve Sağlık Takip Uygulaması ise 3 milyon dolar değerlemeye ulaştı.  

Techxtile Start-Up Challange 2023 Başvuruları Başladı - Nevşehir Haberleri - Nevşehir Haber - Son Dakika

[UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin]

‘AMACIMIZ; FIRSATLAR PLATFORMU OLUŞTURMAK’ 

Girişimcilerin potansiyelini desteklemek ve yenilikçi fikirlerini gerçeğe dönüştürebilmelerine imkân sağlamak için TechXtile Start-Up Challenge programını hayata geçirdiklerini belirten UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin, “Bu program, sektörümüzün geleceğini şekillendirecek olan genç girişimcilerimizin önündeki kapıları aralamak için tasarlandı. TechXtile Start-Up Challenge ile amacımız; sadece bir yarışma değil, aynı zamanda bir fırsatlar platformu oluşturmak. Yaratıcı projelere ev sahipliği yaparak ticarileşme süreçlerine destek vermek ve uluslararası alanda rekabet edebilir hale gelmelerine yardımcı olmayı hedefliyoruz. Tekstil sektörü, ülkemizin temel ihracat alanlarından biridir ve sizlerin katkıları, bu alanda daha da ileriye gitmemize vesile olacaktır. UTİB olarak, bu yolda girişimcilerimize el uzatıyor, girişimlerinizin başarılı olması için elimizden gelen tüm desteği sağlayacağımızın sözünü veriyoruz.” dedi. 

Resim önizlemesi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.