enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:08 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
10:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
09:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
09:14 AK Parti MKYK Üyesi ve Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar Açıkladı: Piyasalar Altüst Olabilir
00:53 14 ilde DEAŞ operasyonu: 26 gözaltı
00:53 Portekiz kulübünün sportif direktörü Mario Branco, Kerem Aktürkoğlu için ilk etapta 30 milyon Euro istedi.
00:49 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı İSFALT ve İETT’deki ihaleler soruşturmasında, özaltına alınan 25 şüpheliden 5’i tutuklandı.
00:48 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
00:43 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
00:38 Türkiye’den Suriye’ye ilk doğal gaz akışı başladı
00:34 Antalya Büyükşehir Belediyesine yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında 1 kişi daha tutuklandı
00:21 Arabulucular İsrail’den “ pek de güven verici olmayan” sözlü bir yanıt aldıklarını bildirdiler
00:17 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda konuştu…
00:14 Kocaeli merkezli Bifet firmasının ürettiği Salamda domuz eti, kıymada kanatlı eti çıktı
00:12 Perspektif: Türkye’nin Balkanlardaki Yeni İşbirliği Girişi: Balkan Barış Platformu
00:06 Kamu işçisinin zam oranı belli oldu
00:04 Gazze’de İsrail ateşi sonucu 12’si yardım bekleyen olmak üzere 22 kişi öldü
00:01 Türkiye’nin en önemli sanayi ve ticaret merkezlerinden Gaziantep Sanayisinde Tehlike Çanları Çalıyor!
10:55 Türkiye, Suriye’nin enerji altyapısını yeniden yapılandırma sürecinde üstlendiği aktif rol kapsamında bugün ülkeye doğal gaz ihracatına başlayacak
10:32 AK Parti Sözcüsü Çelik’ten CHP Genel Başkanı Özel’in açıklamalarına tepki
TÜMÜNÜ GÖSTER →

TBMM Başkanı Şentop’tan Filistinli babaya taziye telefonu

TBMM Başkanı Şentop’tan Filistinli babaya taziye telefonu
16 Mayıs 2021
404
A+
A-

UHA HABER / TBMM Başkanı Mustafa Şentop, çocuklarını kaybeden Filistinli Ebu Suheyb ile yaptığı telefon görüşmesinde taziyelerini iletti. Şentop, Türkiye’nin her daim kardeş Filistin’in yanında olduğunu söyledi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, acılı baba Ebu Süheyb ile yaptığı telefon görüşmesinde, İsrail’in Filistin’e uyguladığı terörün dünyanın meselesi olduğunu söyledi.

“Bu mesele iki milyarlık İslam âleminin meselesi”

Şentop, “Yaşanan meseleyi sadece Filistinli kardeşlerimizin bir meselesi olarak görmüyorum. Bu mesele iki milyarlık İslam âleminin, bütün Müslümanların ve dünyanın meselesi” dedi.

“Türkiye, kardeş Filistin’in her daim yanında”

Şentop, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Filistinlileri kendi ailemiz ve evlatlarımız olarak kabul ediyoruz. Barışın ve huzurun en yakın zamanda Filistin’e hâkim olmasını temenni ediyoruz. Türkiye, kardeş Filistin’in her daim yanında.”

Filistinli babadan Türkiye’ye teşekkür

TBMM Başkanı Şentop, çocukları şehit olan acılı baba ve yakınlarına başsağlığı dileklerini iletirken, evlat acısı yaşayan baba Ebu Suheyb ise Türkiye’ye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve Türk halkına teşekkür etti. Filistin’e gerçek manada sahip çıkan tek ülkenin Türkiye olduğunu söyledi.

Filistin’de ve Gazze’de büyük bir katliam yaşandığını kaydeden acılı baba, Türkiye’nin Filistin davasını, Gazze’yi ve Mescid-i Aksa’yı her zaman savunduğunu ve desteklediğinin altını çizerek, Türkiye’nin bugün de Filistin’in yanında olduğunu gösterdiğini vurguladı.

“Türkiye’ye yerleşme kararı aldık”

2013 yılında Türkiye’ye gelerek bir süre kaldıktan sonra Gazze’ye döndüğünü söyleyen Filistinli baba, Türkiye’nin insana saygı duyulan, adalet ve güvenliğin hâkim olduğu bir ülke olması nedeniyle birkaç yıl önce ailece Türkiye’ye yerleşme kararı aldıklarını da sözlerine ekledi.

Önceki gün şehit olan oğlunun son nefesini verirken kendisine Türkiye’ye ne zaman gideceklerini sorduğunu ve kendisi gitmese bile ailesinin bir an önce Türkiye’ye gitmesini istediğini söylediğini aktaran baba, oğlunun vasiyeti doğrultusunda ilk fırsatta Türkiye’ye gelmeyi arzu ettiğini dile getirdi.

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 16 Mayıs 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.