enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:38 Türk-İsrail savaşı zaten yaşanıyor!
10:15 Yeni Bir Kocaelispor…
09:42 Gazeteci Veysel Kavrayan’ın babası Özcan Kavrayan vefat etti, Cenazesi Nevşehir’de toprağa verildi.
06:54 Tarih ve Bilim uzmanı Nesrin KALKAN OKUR: Türkiye Cumhuriyeti Devleti-ABD İlişkileri
00:56 CHP’li Belediyelerde yaprak dökümü devam ediyor… Şimdi de bir istifa Beykoz Belediyesi’nden geldi..
00:52 AK Parti tarafından “Türkiye Yüzyılı Buluşmaları” başlığıyla başlatılan programlar kapsamında, 54 il ve 584 ilçede vatandaşlarla bir araya gelindi.
00:48 Türkiye’nin 1 Eylül 2025 itibarıyla geldiği genel durum
00:40 Türkiye Gazetesi köşe yazarı Cem Küçük’ten gelen zam tepkisi gündem oldu.
00:32 Amerikan ‘Savaş’ Bakanlığı
00:26 CHP’de kurultay davası sonucu beklenirken, Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu’nun B planı gündeme bomba gibi düştü.
00:21 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yalçın: Refah Sınır Kapısı’na dünyadan ilk giden siyasi heyetiz
00:15 AYM: CHP Kurultayı davası 26. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek
00:15 İYİ Parti Yönetiminden Su Politikaları Derneği’ne Ziyaret
00:07 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 11-12 Eylül tarihlerinde İtalya’ya çalışma ziyareti gerçekleştirecek…
00:07 TBMM Başkanı Kurtulmuş, İsrail’in Doha’daki saldırısı “Açık bir barbarlık”…
00:07 A Milli Erkek Basketbol Takımımız 12 Dev Adam madalya yolunda
17:30 Muhalefetin Sefalet Edebiyatı
09:33 Dışişleri Bakanlığı, Nepal’deki güvenlik durumu dolayısıyla, güvenlik ve seyahat duyurusu yayımladı.
06:57 Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresi (UTDSBK), 15 – 17 Ekim 2025 tarihlerinde Bosna Hersek’te düzenlenecek
00:55 Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Çin’deki temasları kapsamında bugün Şanghay’da
TÜMÜNÜ GÖSTER →

TBMM Başkanı Kurtulmuş, “İslam ümmetinin birlik ve beraberlik sergilemesi gerekmektedir”

TBMM Başkanı Kurtulmuş, “İslam ümmetinin birlik ve beraberlik sergilemesi gerekmektedir”
14 Ekim 2024
14
A+
A-

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, “Tarihin bu kritik döneminde tüm insanlığın ama en çok da İslam ümmetinin birlik ve beraberlik sergilemesi gerekmektedir. Böyle bir birliktelik olmadan sadece Müslümanlara değil insanlığın bütününe yapılan haksızlıklarla baş etmek asla mümkün olmayacaktır.” dedi.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Parlamentolar Arası Birlik (PAB) 149. Genel Kurulu’na katılmak üzere geldiği İsviçre’nin Cenevre şehrinde, PAB Genel Kurulu kapsamındaki İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği (İSİPAB) eşgüdüm toplantısına katıldı.

İSİPAB Dönem Başkanı, Fildişi Sahili Ulusal Meclisi Başkanı Adama Bictogo’nun başkanlık ettiği Cenevre Uluslararası Konferans Merkezi’ndeki toplantıda konuşan Kurtulmuş, toplantıya katılan ülkelerin temsilcilerine Türk halkının selamları ve dostluk mesajlarını iletti.

Son derece hassas bir dönemde bir araya geldiklerini dile getiren Kurtulmuş, bu dönemde küresel olarak sosyal, ekonomik ve politik sorunların birbiriyle kesiştiğini ve bunların merkezinde Gazze, Kudüs-ü Şerif ve Filistin halkının durumunun yer aldığını belirtti.

“Tarihin bu kritik döneminde tüm insanlığın ama en çok da İslam ümmetinin birlik ve beraberlik sergilemesi gerekmektedir. Böyle bir birliktelik olmadan sadece Müslümanlara değil insanlığın bütününe yapılan haksızlıklarla baş etmek asla mümkün olmayacaktır.” diyen Kurtulmuş, bir yılı aşkın süredir Filistinlilerin modern tarihin kaydettiği en acımasız soykırım kampanyasının kurbanı olduklarını söyledi.

İsrail’in, tüm uluslararası kuralları hiçe sayarak tarifi imkansız suçlar işlemeye devam ettiğini belirten Kurtulmuş, “İsrail şimdi de bu zulmü, ağır bombardıman ve kara saldırılarıyla Lübnan halkına yöneltmiş durumda. Bu zor koşullarda Lübnan halkıyla güçlü dayanışmamızı ifade ediyorum.” dedi.

İsrail Başbakanı Netanyahu ve çetesinin, işledikleri korkunç suçlar nedeniyle er ya da geç uluslararası mahkemeler önünde hesap vereceklerini vurgulayan Kurtulmuş, “Sapkın bir dini fanatizm duygusuyla hareket eden Netanyahu, bu savaşı da kaybetmeye mahkum. Burada esas soru, nasıl ve ne zaman kaybedeceğidir.” şeklinde konuştu.

PAB Genel Kurulu’nda birlikte hareket etmenin önemine işaret eden Kurtulmuş, “Açıkça ve tüm çıplaklığıyla söylemek durumundayım. İsrail’in gücü; askeri gücünden, küresel finans ve medya ağları üzerindeki hakimiyetinden kaynaklanmıyor. Hatta onları desteklemeye devam eden patronlarından da kaynaklanmıyor. İsrail’in gücü, İslam dünyasının bölünmüşlüğünden kaynaklanıyor.” dedi.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, şunları kaydetti:

“Filistin gibi ortak çıkarlarımız söz konusu olduğunda siyasi farklılıklarımızı bir kenara bırakmalı ve bir bütün olarak hareket etmeliyiz. Omuz omuza durmalı ve safları sıklaştırmalıyız. İSİPAB’ın temel ilkelerinden ve kilit işlevlerinden biri Filistin davasını savunmaktır. Bu davayı sadece PAB’da değil diğer platformlarda da aktif bir şekilde ilerletmeliyiz. Tüm kardeşlerimi, PAB’ın tüm delegasyonlarını, buradaki müzakerelerimizde bu konuya en yüksek önceliği vermeye çağırıyorum. Herkes en geniş mutabakat sağlayabilecek, tüm üyelerin desteğini alabilecek bir karar tasarısını desteklememiz, bizler için zorunluluktur, şarttır. Bu fırsatı adalete, barışa ve Filistin halkının haklarına olan bağlılığımızı pekiştirmek için kullanalım.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.