enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:48 İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür
14:32 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, Zeynep Güneş Akgün’e destek
11:38 İçişleri Bakanı Çiftçi’den Erzurum’a duygusal veda
11:02 Kabinede bayrak değişimi
06:57 Kas Yırtılması Belirtileri Nelerdir, Nasıl Tedavi Edilir?
00:59 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan Adana ve Mersin’deki sel mağdurlarına 33,5 milyon lira kaynak
00:54 Doğa Koleji Kocaeli’den yıllara yayılan istikrarlı başarı
00:53 Parasıyla bile satın almak zordu: ASPİLSAN yerlisini üretti
00:53 Mehmetçik Almanya’daki dev NATO Tatbikatı’na katılıyor
00:37 Bakan Göktaş’tan Güvenli İnternet Günü paylaşımı
00:34 Sakarya taraftar grubundan açıklama: Gerilimi tırmandırmayın
00:33 MSB Güler, 11’inci Hudut Tugay Komutanlığında: “Gazze’de üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye hazırız”
00:28 Adalet Bakanı Tunç, Mattia Ahmet Minguzzi’nin mevlüt programına katıldı
00:21 Egeli gençler, TEKNOFEST hazırlıklarını sürdürüyor
00:20 GÖKBEY Genel Maksat Helikopteri’nin Suudi Arabistan’da ortak üretimine yönelik mutabakat zaptı imzalandı.
00:06 Batı Trakya Türk toplumu mensubu Müslüman öğrencilere Ortodoks Hristiyan ritüeli dayatması
00:04 “Suriye ordusu entegrasyonu kabul etmeye mecbur bıraktı”
00:01 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK), Hatay’da 2 gün süren anlamlı bir buluşma
14:40 Uluslararası Esnaf Birliği (UEB), Türk dili konuşan ülkeler başta olmak üzere, ülkemizde ve dünya’da hızla büyüyor
11:04 Narkotikte “Avcı” dönemi: Yapay zeka destekli ilk operasyonda 305 gözaltı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Taşkın, CHP’ye kaç vekile mal olacak

Taşkın, CHP’ye kaç vekile mal olacak
5 Mayıs 2023
351
A+
A-

Yeni Asır Gazetesi köşe Yazarı Erhan GÜLENÇ, kaleme aldığı Taşkın, CHP’ye kaç vekile mal olacak’ başlıklı yazısında CHP’yi içindeki ulusalcıları tasfiye edip HDP ile aynı çizgiye getirmek gerektiğini savunan Prof. Dr. Yüksel Taşkın’ın, genel başkan yardımcısı yapıldığı partinin 1. bölge 1. sıradan İzmir milletvekili adayı gösterildiğine dikkat çekti.

UHA / İnternational News Agency

Erhan Gülenç (@erhangulenc77) / TwitterYazar Erhan GÜLENÇ yazısında, bu zatın (Prof. Dr. Yüksel Taşkın) “Kemalizm ırkçılıktır” dediğinin sabit ve ayrıca, FETÖ elebaşını öven makaleler yazdığının da tesbit edildiğinin altını çizdi.

CHP’nin, böyle bir ismi İzmir’den 1. bölge sıradan aday göstermesinin bir hata olarak değerlendirilemeyeceğini dile getiren Erhan GÜLENÇ, bunun bilinçli yapılmış bir tercih ve bunun, CHP’nin yeni sahiplerinin Atatürk’e bağlılığıyla bilinen İzmir üzerinden vermek istediği bir mesaj olduğunu yazdı.

“ATATÜRKÇÜLÜK BİTTİ” MESAJI
GÜLENÇ, CHP’nin, artık Atatürkçülüğü kendi içinde alaşağı ettiğini bu mesajla dünya aleme ilan  duyurduğunu hatırlatarak, “Üstelik bir dönem ulusalcı geçinen, Cumhuriyet mitingleri bile düzenleyen ve Taşkın’ın yazdığı Taraf Gazetesi’nin tetikçiliğini üstlendiği Ergenekon kumpasında 5 yıl hapis yatan Tuncay Özkan’ı da onun hemen ardından 2. sırada aday yapılması da bu mesajın en önemli parçası olduğunu ifade etti.

“Ancak, Tuncay Özkan gibilerin kendilerine yapılan bu operasyonu algılayabilecek reflekslere sahip olmadıkları için buna tepki göstereceklerine Taşkın’ı övme yarışına girmeleri de ibretlik” diye yazan Erhan GÜLENÇ yazısında, şunları aktardı:

Yüksel Taşkın - Vikipedi“Şimdi bu Yücel Taşkın Efendi, ikide bir çıkıp kendisine haksızlık yapıldığını, sözlerinin çarpıtıldığını, bağlamından koparıldığını söyleyip duruyor. Besbelli ki, amacı İzmir’de kendisine yönelik tepkileri bir nebze olsun azaltabilmek. Ancak İzmirli buna kanmıyor, kanmaz da…
Taşkın, şimdi yaptığı gibi Atatürkçü Düşünce Derneklerini ziyaret etse de hatta Anıtkabir’de gidip çadır kursa da artık boş… CHP İzmir gibi Atatürk’e bağlı bir kente Taşkın gibi bir ismi dayatma cüreti gösterdi ancak bunun bedelini çok ağır ödeyecek”.

CHP’NİN OYLARI AZALIYOR

Yeni Asır Gazetesi köşe Yazarı Erhan GÜLENÇ, Taşkın tercihinin CHP’ye İzmir’de çok büyük oy kaybettirdiğinin görüldüğünü ve bu anketlere de yansıdığını belirtti.

CHP’nin iki bölgeden 9’ar milletvekili çıkarma hedefiyle girdiği seçim sürecinde kendi yaptırdığı ankette bile en fazla 7’şer milletvekili çıkarabileceği sonucuyla karşılaştığını geçtiğimiz günlerde yazdığını hatırlatan Erhan GÜLENÇ, Şimdi CHP’nin son yaptırdığı anketle ilgili gelen bilgiye göre, Türkiye İşçi Partisi’nin de etkisiyle CHP’nin 2. bölgede 7. vekili çıkarmasıyla ilgili büyük bir risk oluştuğuna da dikkat çekti.

Yazar Erhan GÜLENÇ, kaleme aldığı ‘Taşkın, CHP’ye kaç vekile mal olacak‘ başlıklı yazısını şu cümlelerle noktaladı:

“Kim ne derse desin CHP’nin oylarındaki bu düşüş eğilimin en büyük sebeplerinden biri Taşkın’ın 1. sıra adayı yapılmasıdır. Taşkın’ı aday göstermek CHP’ye İzmir’de en az birkaç vekile mal olacak. İzmirli hoşgörülüdür ancak Atası için ‘ırkçı’ diyen birine de hoşgörülü davranmaz”.

Gazeteci* Ataner YÜCE

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.