enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:48 Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş, Azerbaycan Başbakanı Esedov tarafından kabul edildi
00:58 Türkiye’nin dijital dönüşümünde ivme arayışı: Ekosistem odaklı adımlar kritik
00:56 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistinlilerin kanı elinde olanların hadsizliği teneke tıngırtısı hükmündedir
00:48 Türkiye-Yunanistan Siyasi Diyaloğu ve Muhtemel Senaryolar
00:45 Siber Güvenlik Başkanlığı’nın teşkilat yapısındaki değişiklik Resmi Gazete’de…
00:29 TBMM Başkanı Kurtulmuş, “Komisyonumuz tarihi bir görev icra etmektedir”
00:23 Asgari Ücretin Asıl Talihlileri: Esnaf Ağaları!
00:21 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Hz. Mevlana’yı vuslatının 752. yılında sema mukabelesinde andı
00:04 Trump Neden Grönland Diyor? Haritalar, Grafikler ve Arktik’te Güvenliğin Yeniden Tanımı
00:49 11. Yargı Paketi Meclis’te kabul edildi
00:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Menfi ile görüştü
00:37 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “CHP vesayete teslim olmuş, baskılara direnememiş, sürecin önünü açacak hiçbir somut teklif getirememiştir.”
00:28 Karadağ, Türk vatandaşlarına vize muafiyetini yeniden başlatıyor
00:12 “Aşkabat Forumu: Çok Kutuplu Düzen Arayışında Barış ve Güvenin Yeni Parametreleri”
00:05 Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu…
11:19 Asgari Ücret Zammı Açıklandı: Yeni Tutar Net 28 075 TL! Türkiye’nin Nabzı Gündemde
07:14 SPD Başkanı Yıldız : Ankara su yönetiminde örnek bir başkent olmalı!
00:45 Finansın geleceği Ataşehir’de yazılıyor…
00:41 İletişim Başkanı Duran’dan Netanyahu’ya tepki
00:33 TÜGVA Başkanı İbrahim Beşinci, “Filistin’deki sistematik zulme karşı sessiz kalmayı reddediyoruz”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

‘Tarihin sıfır noktası’ Göbeklitepe depremde zarar görmedi

‘Tarihin sıfır noktası’ Göbeklitepe depremde zarar görmedi
3 Mart 2023
202
A+
A-

Kahramanmaraş merkezli depremin vurduğu Şanlıurfa’da tarihi yapılar da zarar gördü. Bölgede bulunan ve tarihin sıfır noktası olarak bilinen Göbeklitepe’de hiçbir olumsuzluk tespit edilmedi.

Süleyman Kaçmaz
TRT Haber : Süleyman Kaçmaz

Şanlıurfa’da bulunan Göbeklitepe’de, depremin hemen ardından açısal doğrulama çalışmaları yapıldı.

TRT Haber’in ulaştığı çalışmalarda, Göbeklitepe’de hiçbir olumsuzluk tespit edilmedi. Bunun yanı sıra yapılan açısal doğrulamalarda da “T” şeklindeki dikme taşların depremden önceki açılarında olduğu ortaya çıktı.

Şanlıurfa’nın Örencik köyündeki Göbeklitepe yapıları, Neolitik dönemde inşa edildi. UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesinde yer alan Göbeklitepe, depremden hasarsız çıktı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Aydın Arslan, “Sahaya indiğimiz zaman şunu gördük Göbeklitepe’de yapısal hiçbir hasar yok. Acaba “T” sütunlarının yönlerinde bir değişme var mı, Açısal olarak bir değişme var mı? Bunların da testlerini yaptığımız zaman teknik ekiplerimizle bunların da olmadığını gördük. Göbeklitepe depremden önce neyse depremden sonra da aynı durumda. Fiziki bir zarar yok. ”

Göbeklitepe’nin çatısının temellerinde de herhangi bir hasara rastlanmadı.

***

Yazar Hakkında

1994’te İstanbul’da doğdu. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümünden dereceyle mezun oldu. Üniversite hayatı boyunca Kampüs TV’de haber merkezinde deneyim elde etti. 2017’deki TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması’ndan Televizyon Haberciliği Ödülü ve 2018’deki Aydın Doğan Genç İletişimciler Yarışması’ndan Yazılı Spor Haberi Ödülü başarılarından bazıları. Yine üniversite döneminde Kayserispor Kulübü’nde anonsörlük yaptı. Birçok yerel gazetede tecrübe edindi. Stajını CNN Türk’te tamamladı. Mezun olduktan sonra ise TV 1’de muhabirlik ve spikerlik yaptı. Nisan 2019’dan beri TRT Haber’de muhabir olarak görev yapıyor.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.