enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:58 Manisa, 2025’i Büyük Bir Kayıpla Bitiriyor: Ferdi Zeyrek ve Gülşah Durbay…
08:47 Su Politikaları Derneği: Ankara’nın Birim Su Maliyeti Artacak!
00:48 YHT Gar–Kuyubaşı–Esenboğa Havalimanı Metro Hattı’nın yapımına 2026 yılında başlanması hedefleniyor…
00:47 Meryem Gülbetekin’in, “Yaradan”a dair hissiyatı
00:46 ABD NATO’dan Ayrılıyor mu?
00:26 Gazeteci Erdem Atay: Özgür Özel İmamoğlu’nu sattı Siyasette ‘Diploma’ ve ‘Rektör Ziyareti’ tartışması
00:20 Yılbaşında kar yağacak mı?
00:20 UNICEF: Gazze’de çocuklar ve hamile kadınlar arasında yetersiz beslenme oranları arttı…
00:10 Şehzadeler Belediye Başkanı Durbay vefat etti
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
03:32 Türkiye’de İşsizlere Yeni Bir İş Kapısı: İŞKUR – Endülüs İş Dünyası İş Birliği Umut Oldu
01:00 Adalet Bakanı Tunç, NSosyal hesabından yaptığı açıklamada bulundu…
00:57 CHP, Kocaeli’de 13-0’a çok uzak!
00:49 Ukrayna’da bugün seçimler yapılsa kim kazanır?
00:43 Filistin Haber ve Enformasyon Ajansı’ndan (WAFA) Gazeteci Duha HMİDAN’ın haberleri…
00:37 11 ilde zamana karşı yarış: Asrın inşa seferberliğinde sona gelindi
00:30 Suriye’de bir DEAŞ militanının düzenlediği silahlı saldırıda 2 ABD askeri ve 1 ABD vatandaşı hayatını kaybetti…
00:24 Gastronomide Yeni Dönem: MICHELIN Rehberine 54 Yeni Restoran
00:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Nüfus artış hızı noktasında gerçekten dertliyiz”
00:23 Orban’dan Rus varlıklarının dondurulmasına tepki: ‘Brüksel sınırı aştı’
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Süleyman Demirel Üniversitesi’nden KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a Fahri Doktora Payesi

Süleyman Demirel Üniversitesi’nden KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a Fahri Doktora Payesi
14 Haziran 2024
30
A+
A-

Süleyman Demirel Üniversitesi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin gelişimine büyük katkıda bulunan, uzun yıllara dayanan siyasi tecrübesi ve bilgi birikimi ile siyaset bilimi ve kamu yönetimi alanlarında ciddi yetkinlik ve uzmanlığı olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı ağırladı.

Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde yüzlerce SDÜ’lü ile buluşan Cumhurbaşkanı Tatar’a “Fahri Doktora Payesi” takdim edildi.
Akademik Oda Orkestrası’nın sunduğu müzik dinletisi ile başlayan törende, “Anavatan, Yavru Vatan, Mavi Vatan Birlikte Geleceğe Daha Güçlü Yürüyeceğiz” diyen KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın hayatından kesitlerin yer aldığı video izlendi.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a “hoş geldiniz” demekten büyük bir memnuniyet duyduklarını vurgulayarak sözlerine başlayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saltan “Bu önemli ziyaretiyle, üniversitemizi ve şehrimizi onurlandırdığı için kendisine içten şükranlarımı sunuyorum.” dedi.
Türk milletinin her bir ferdi için Kıbrıs’ın milli bir mesele olarak kabul edildiğini belirten Rektör Prof. Dr. Saltan, “Akdeniz’in doğusunda stratejik bir konuma sahip olan ada, sadece Türk dünyası için değil, aynı zamanda uluslararası ilişkiler ve ticaret açısından da önemli bir noktada yer almaktadır. Kıbrıs’ın eşsiz coğrafi konumu, tarih boyunca devletler için vazgeçilmez bir stratejik ve ticari üs olarak görülmüştür. Bu sebeple, Kıbrıs, sadece bir ada değil, aynı zamanda çok daha büyük bir anlam taşımaktadır. Kıbrıs, milletimizin bağımsızlığının savunma hatlarından biridir. Yeni bir dünyanın inşa edildiği ve Doğu Akdeniz üzerinden hâkimiyet mücadelesinin yürütüldüğü günümüz konjonktürü bunun en büyük ispatıdır.” diye konuştu.
Süleyman Demirel Üniversitesi olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a fahri doktorasını sunmaktan büyük bir gurur ve onur duyduklarını dile getiren Rektör Saltan, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi fakülte kurulunun teklifi ve Üniversitemiz Senatosunun kararını okuyarak “Fahri Doktora” payesini Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a takdim etti.
Isparta’da ve Süleyman Demirel Üniversitesi’nde olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ise “Süleyman Demirel Üniversitesinden fahri doktora unvanı almak benim için çok kıymetli. SDÜ yönetimine bana verdikleri bu değer için çok teşekkür ediyorum.” dedi.
Bir Millet Üç Devlet
Türk halkı ile yaşadıkları gönül bağının, sevginin çok büyük ve derin olduğunu vurgulayan Ersin Tatar, Kıbrıs tarihinin Türkiye’nin de tarihi olduğunu söyledi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tanıtım yolunda bir aşama daha kat ettiğini dile getiren Tatar, “KKTC, Türk Devletler Teşkilatının gözlemci üyesi olmuştur. Azerbaycan Devleti ile de ilişkilerimiz gelişiyor. ‘Bir millet üç devlet’ anlayışı giderek yerleşiyor. Biz bugünlere kolay gelmedik. Kıbrıs, Osmanlı Devleti’nin çok önemli bir merkeziydi. 1571 yılında 80 bin şehit vererek Osmanlı Kıbrıs Adasını fethetti.352 yıldan daha fazla bir süre Osmanlı hükümdarlığında kaldı.” diye konuştu.
“Mücadelemizin Esas Dayanağı Türkiye Cumhuriyeti’dir”
Kıbrıs’ta büyük bir milli mücadelenin yürütüldüğünü belirten Ersin Tatar, bu mücadelenin esas dayanağının Türkiye Cumhuriyeti olduğunu vurguladı. Tatar, “Kıbrıs, mutlak suretle Türkiye’nin etki alanında olmalı. Denizin dibi de topraktır. O da vatandır. “Anavatan, Yavru Vatan, Mavi Vatan Birlikte Geleceğe Daha Güçlü”yürümenin bahtiyarlığı içerisinde olmalıyız. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, çok değerli bir devlet. Kıbrıs’ın kendi ulusal kimliğiyle, milli değerleriyle, maneviyatıyla, kültürü ve tarihiyle Türkiye Cumhuriyetinin garantörlüğünde egemen bir devlet olarak yaşatılması gerekiyor. Türkiye Cumhuriyetinin bize verdiği destek her zaman çok önemli.” dedi.
“Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Tüm Türk devletlerinin Akdeniz’e Açılan Penceresidir.
“Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tüm Türk devletlerinin Akdeniz’e açılan penceresidir.” diyen KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC’nin kritik öneme sahip bir devlet olduğunu söyledi.
Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yılını kutlayacaklarını dile getiren Tatar, sözlerinin devamında şunları söyledi: “Türkiye’nin 1960 antlaşmaları ve garanti ve ittifak antlaşmaları ile tek taraflı müdahale edebilmişlerdir. Kıbrıs Türk halkının oradaki direnişine katkıda bulunabilmişlerdir. Ondan sonraki süreçte yine Türkiye’nin her türlü müdahalesi sürmüştür ama en büyük müdahale 20 Temmuz 1974’tür. KKTC olarak Türkiye Cumhuriyeti ile işbirliğiyle Doğu Akdeniz’de, mavi vatanda, hava sahasında hakkımızı sonuna kadar yıkılmadan ve sarsılmadan sürdüreceğimizi, koruyacağımızı, KKTC’yi milli bir devlet olarak yaşatacağımızı var gücümüzle haykırmaya devam edeceğiz.”
Konuşmaların ardından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saltan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a hediyelerini takdim etti.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.