enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:03 Bakan Fidan: “Biz inanıyoruz ki; dış müdahalelerden arınmış, istikrarlı bir Suriye, bölgemiz için büyük bir artı değer olacaktır.
00:02 Sektörünün bölgesindeki en büyüğü SING İstanbul, artık yeni adresinde…
00:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “AK Parti Türk Dünyası Vizyon Belgesi Tanıtım Programı”nda konuştu…
00:00 Bakan Göktaş, Türkiye’de de nüfus yaşlandı ve doğurganlık azaldı”…
09:58 Manisa, 2025’i Büyük Bir Kayıpla Bitiriyor: Ferdi Zeyrek ve Gülşah Durbay…
08:47 Su Politikaları Derneği: Ankara’nın Birim Su Maliyeti Artacak!
00:48 YHT Gar–Kuyubaşı–Esenboğa Havalimanı Metro Hattı’nın yapımına 2026 yılında başlanması hedefleniyor…
00:47 Meryem Gülbetekin’in, “Yaradan”a dair hissiyatı
00:46 ABD NATO’dan Ayrılıyor mu?
00:26 Gazeteci Erdem Atay: Özgür Özel İmamoğlu’nu sattı Siyasette ‘Diploma’ ve ‘Rektör Ziyareti’ tartışması
00:20 Yılbaşında kar yağacak mı?
00:20 UNICEF: Gazze’de çocuklar ve hamile kadınlar arasında yetersiz beslenme oranları arttı…
00:10 Şehzadeler Belediye Başkanı Durbay vefat etti
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
03:32 Türkiye’de İşsizlere Yeni Bir İş Kapısı: İŞKUR – Endülüs İş Dünyası İş Birliği Umut Oldu
01:00 Adalet Bakanı Tunç, NSosyal hesabından yaptığı açıklamada bulundu…
00:57 CHP, Kocaeli’de 13-0’a çok uzak!
00:49 Ukrayna’da bugün seçimler yapılsa kim kazanır?
00:43 Filistin Haber ve Enformasyon Ajansı’ndan (WAFA) Gazeteci Duha HMİDAN’ın haberleri…
00:37 11 ilde zamana karşı yarış: Asrın inşa seferberliğinde sona gelindi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) bünyesinde hazırlanan Kriter dergisinin 84. sayısı yayında

Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) bünyesinde hazırlanan Kriter dergisinin 84. sayısı yayında
11 Kasım 2023
46
A+
A-

Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) bünyesinde hazırlanan Kriter dergisinin 84. sayısı yayında.

UHA / İnternational News Agency

21. yüzyılda, dünyanın gözü önünde masum siviller ve çocuklar katlediliyor. İsrail’in yıllardır süren işgali, şiddetini artırarak devam ediyor.

HAMAS’ın 7 Ekim’de düzenlediği Aksa Tufanı operasyonundan sonra tüm sınırlar aşıldı, savaş kuralları hiçe sayıldı. Yaşanan saldırının muhtemel sonuçlarını ve bundan sonra olabilecekleri Ferhat Pirinççi, bölgesel ve küresel etkilerini de Muhittin Ataman yorumladı.

Gökhan Çınkara İsrail’in bir iç siyasi değerlendirmesini yaparken; Mustafa Yetim, giderek zorlaşan savaş senaryolarında Hizbullah’ın pozisyonunu, Mustafa Caner ise İran’ın bölgesel aktör olarak meseleye yaklaşımını aktardı.

Yücel Acer, yaşanan insanlık suçunun uluslararası hukuktaki ceza karşılıklarını vurgulayarak, ortadaki hukuksuzluğu ortaya koydu. Gazze’nin insani boyutunu uluslararası yardımlar üzerinden ele alan Erman Akıllı, yazısında Türkiye’nin çabalarına da değindi.

2023’ün 29 Ekim’i aynı zamanda Cumhuriyetimizin 100. yılını ifade ediyor. 100 yıllık birikime binaen, uluslararası sistemde Türkiye’nin konumunu Kemal İnat, yüz yıllık ittifak politikalarını Rıfat Öncel, Türk savunma sanayiinin gelişimini Merve Seren, terörle mücadele yıllarını da Murat Aslan yazdı.

Fırat Purtaş, Türk birliğinin en somut şekli olan Türk Devletleri Teşkilatı üzerinden Pantürkizm tanımlamasını yeniden yorumlarken, geçmişten geleceğe 100 yıllık Türk-Rus ilişkilerini Mehmet A. Kancı, Türkiye-ABD ilişkisini Aylin Ünver Noi, Türkiye’nin Balkanlar politikasını Mehmet U. Ekinci masaya yatırdı.

Dış politikadan iç siyasete geçişte yeni yüzyıl siyasetini Nebi Miş, muhalefetin serüvenini Hamit E. Beriş kaleme aldı. Yeni yüzyıla niçin bir yeni anayasa gerektiğinin çerçevesini Serdar Gülener çizerken, Cumhuriyet döneminde seçimlerin değişen anlamına Baki Laleoğlu, Batıcı elitler yoluyla zorla sokulduğumuz anayasal vesayete ise Murat Yılmaz odaklandı. Dünden bugüne Türkiye’nin 100 yıllık çevre tarihini Tuğrul Çamaş, belediyeciliğini ise Cenay Babaoğlu inceledi.

Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun dileklerimizle gelecek sayıda görüşmek üzere…

PROF. DR. FERHAT PİRİNÇÇİ

Genel Yayın Koordinatörü

***

Tuba Nur TÜRKELİ  uhahaber.com – Gece Sorumlusu
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.