enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:12 Zeyrek’in kalbinde yer alan ve yıllarca atıl kalan Haliliye Medresesi…
00:12 Başkan Bulut: “Kocaeli, sanayicimizin emeği- tüccarımızın cesaretiyle ülkemiz ekonomisine güç katıyor…”
00:05 (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı’nda konuştu…
11:43 Asgari Ücret Sadece Bir Ücret Değildir…
10:35 Meryem GÜLBETEKİN : Ay’a Gerçekten Ayak Basıldı mı ??? Soğuk Savaşın Büyük Gizemi
00:57 TRT Radyolarından Aile Yılı’na özel radyo oyunu: Aile Bağları
00:49 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İş dünyamızın desteğini beklediğimiz meselelerden bir diğeri, terörsüz Türkiye sürecimizdir”
00:42 Filistinli Gazeteci Duha Hmidan Doğu Kudüs’ten bildiriyor…
00:41 MHP 120 sayfalık “Terörsüz Türkiye” raporunu Meclis Başkanlığı’na sundu.
00:35 Gazeteci Emma de RUITER,’den Avrupa Haberleri…
00:35 Çocukların okuma alışkanlıkları değişti, dikkat süreleri azaldı
00:32 Küçükçekmece Adliyesi’ne götürülen Gazeteci Enver Aysever tutuklandı…
00:20 Erdoğan: Asgari ücret için TİSK’in elini taşın altına koymasını bekliyorum
00:19 Dışişleri Bakanı Fidan, “Suriye’de bölgesel sahiplenme prensibiyle hareket ediyoruz”…
00:09 Cumhurbaşkanı yardımcısı Yılmaz, “Türkiye İtalya ortaklığı son yıllarda daha da ivme kazandı”
00:04 BOTAŞ, FSRU gemisi Ertuğrul Gazi, Türkiye’nin enerjide kararlı yolculuğunda yeni bir başarıya imza attı…
08:18 Dünya Sağlıklı Yaşlanma Konseyi (WHAC) Bayrak Devir Töreni İzmir’de Gerçekleşti…
00:52 Doğu Kudüs’ten Gazeteci Duha Hmidan’ın haberleri…
00:50 Kitap: “Gerçeğin Katli-İsrail’in Gazeteciliğe Karşı Savaşı”
00:36 Nükleer Diplomasi: Türkiye-Güney Kore Ekseninde Yeni Enerji Mimarisi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Siverek’teki Doğa Harikası Bazalt Sütunlar koruma altında

Siverek’teki Doğa Harikası Bazalt Sütunlar koruma altında
9 Eylül 2024
43
A+
A-

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Siverek’te yol yapım çalışmaları sırasında kısmen zarar gören Bazalt Sütunların koruma altına alındığını ve bölgede nitelikli bir tabiat alanı proje çalışması yürütmeyi hedeflediklerini duyurdu.

UHA / İnternational News Agency

Vali Hasan Şıldak, Siverek Mezra Mahallesi sınırları içinde doğal olarak oluşum gösteren Bazalt Sütunlarına bölgede yürütülen yol çalışmaları kapsamında zarar verildiği yönünde bilgilerin alınması üzerine ilgili birimlere talimat verilerek bu bölgedeki yol çalışması durduruldu.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından konu yerinde incelenerek söz konusu sütun oluşumlarının korunmasına yönelik tedbirler ivedi şekilde alındı.
Siverek'teki doğa harikası Bazalt Sütunlar koruma altında - Güncel - Urfanın Nabzı | Urfa Haber
Vali Şıldak konu ile ilgili yaptığı değerlendirmede; “Ender jeolojik oluşumlar arasında yer alan Bazalt Sütunlarının korunması ve her tür zarardan uzak tutulması için ilgili bütün birimlere talimat verilmiştir. Ayrıca bu alanın doğal sit alanı olarak tescil edilmesi ile ilgili süreç başlatılmıştır. Bu bölgede nitelikli bir tabiat alanı proje çalışması yürütmeyi hedefliyoruz. Konu Valiliğimiz tarafından yakından takip edilmektedir” ifadelerini kullandı.
Siverek'in 20-25 milyon yıllık "Devler Kaldırımı" yol yapımına kurban edilmesin
Vali Şıldak, Şanlıurfa Değerlerine Sahip Çıkıyor
Vali Şıldak, yakın bir süre önce yine Şanlıurfa’nın tüm tarihi ve doğal güzelliklerinin kayıt altına alınmasına yönelik yürütülen çalışma kapsamında akademisyenlerle bir araya gelmişti. Valilik koordinasyonunda Şanlıurfa’nın tüm tescilli ve tescilsiz değerlerinin kayıt altına alınarak, bu değerler ile ilgili çalışmaların yakından takip edilmesine öncülük eden Vali Hasan Şıldak, bununla birlikte Taş Tepeler Projesinin de aşamalarını birebir takip eden isim olmuştu.
Vali Şıldak, Şanlıurfa değerlerinin tarihi ve doğa güzellikler ile sınırlı kalmaması için yine gastronomi alanında da Valilik öncülüğünde başlatılan projeye öncülük ediyor.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.