enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:38 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
07:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
07:43 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:26 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
05:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:59 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu,”Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:28 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
00:08 Made in EU Nedir?
00:02 Turizme savaş darbesi
11:00 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:32 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:50 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:08 Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
22:25 ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında ‘salon düzeni’ krizi
22:14 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
22:06 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

“Sığınmacıların Geri Gönderildiği İddiaları Araştırılsın”

“Sığınmacıların Geri Gönderildiği İddiaları Araştırılsın”
30 Mart 2021
517
A+
A-

UHA HABER / Avrupa Birliği (AB) Yunan hükümetinden aralarında çocukların da olduğu sığınmacıların Türkiye’ye geri gönderildiği yönündeki iddiaları soruşturmasını istedi. BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHRC) tarafından daha önce de gündeme getirdiği iddialar Yunan yetkililerce reddediliyor.

Advertisement

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın Amerika’nın Sesi’ne (VOA) dayandırdığı habere göre, Midilli adası ziyareti sırasında konuşan AB İçişlerinden Sorumlu Komiseri Ylva Johansson, “BM Mülteciler Yüksek Komiserliği’nin raporunda günddeme getirilen bazı konulara çok daha yakından bakılması gerektiğini düşünüyorum. Yunan yetkililer sığınmacıların geri gönderildiği iddialarının araştırılması için daha fazla şey yapabilir” dedi.

Johansson ile birlikte katıldığı basın toplantısında iddialara yanıt veren Yunanistan Göç ve Sığınma Bakanı Notis Mitaraçi ise Yunanistan yargısı ve AB sınır kurumu Frontex tarafından “bağımsız soruşturmaların” yürütüldüğünü ve hak ihlallerine rastlanmadığını söyledi. Mitaraçi, AB yetkilisi Johansson’ın eleştiri ve çağrısına, “Yunanistan sahil güvenlik birimlerinin sığınmacıları geri gönderdiği yönündeki iddiaları her şekilde reddediyoruz. Kaçakçılık ağları nedeniyle onlarca milyon Euro kaybımız olduğunun farkındayız” sözleriyle tepki gösterdi.

Başta Midilli olmak üzere Yunanistan’ın çeşitli bölgeleri, 2015 yılında Avrupa’ya sığınmacıların akın etmesiyle oluşan mülteci krizinde en fazla etkilenen yerlerden olmuştu. O dönemde, çoğunluğu Suriye’deki iç savaştan kaçan Suriyeliler’in oluşturduğu yaklaşık 1 milyon mülteci Türkiye’den teknelerde Yunanistan’a sığınarak Avrupa’ya giriş yollarını aramıştı.

AB’nin Türk hükümetiyle 2016 yılında yaptığı anlaşmanın ardından Avrupa’ya sığınanların sayısı büyük oranda azaldı. BM verilerine göre, geçen yıl Yunanistan’a ulaşan sığınmacı sayısı 16 bin olarak kaydedildi.

Yunan Bakan Mitaraçi, Yunanistan’a bağlı beş adadaki mülteci kamplarında şu an 14 bin sığınmacı olduğuna dikkat çekti. 2019 yılında Yunanistan genelindeki toplam 58 bin kampta 92 bin mülteci barınıyordu.

[UHA Haber Ajansı, 30 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.