enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:59 “Başkasının Derdiyle Dertlenmeyen, Kendine Dert Arasın”
22:45 Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonunun Nihai Raporu
21:54 ABD, İsrail ve İran: Kapasiteler, Kabiliyetler ve Hal Tarzları
21:39 İran Müdahalesi Avrupa’yı ve Transatlantik İlişkileri Nasıl Dönüştürüyor?
19:16 Jakobenlerin Laiklikle İmtihanı
17:57 MSB: Türk hava sahasına yönelen balistik mühimmat imha edildi
11:15 Ateş çemberinde akıl arayışı…
10:24 Bakan Fidan: İran’ın stratejisi son derece yanlış
07:06 Mazlumun Kimliği Sorulmaz
10:35 Mücevherde Yeni Sezonun Trendleri İlk Kez Fuarda Açıklanacak
09:55 Saldırıların ardından Gazze’de “yeniden açlık” endişesi
09:45 ABD ile İsrail’in İran’a yönelik ortak saldırıları,artan jeopolitik risk primi, küresel enerji piyasalarında sert fiyat yükselişlerini beraberinde getirdi.
00:50 ABTTF Başkanı: İftarlarımız bazı çevreleri neden rahatsız ediyor?
00:23 Remzi DİLAN’ın yazısı, Öcalan’ın Statüsü: Baş Müzakereci mi, Yerli Mandela mı?
00:02 ‘Savaş Türkiye’yi de etkileyebilir’
10:42 Hocalı Soykırımı’nın 34. Yılında İstanbul’da Düzenlenen Konferansla Anıldı.
01:01 “Laikliği birlikte savunuyoruz” başlıklı bildiriyi imzalayan 168 kişi hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan soruşturma başlattı.
00:50 CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında, “kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret” suçundan resen soruşturma başlatıldı.
00:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan diplomasi trafiği
00:22 Portre: Ayetullah Ali Hamaney kimdir?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Shakespeare’in kitabına 2.5 milyon dolar

Shakespeare’in kitabına 2.5 milyon dolar
23 Temmuz 2022
1.139
A+
A-

LONDRA – UHA HABER / Ünlü İngiliz şair ve oyun yazarı William Shakespeare’in “İlk Folyo” adlı kitabı, açık artırmada yaklaşık 2 buçuk milyon dolara alıcı buldu. Günümüze yalnızca 232 kopyasının ulaştığı düşünülen kitapta, 36 tiyatro oyunu yer alıyor.

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA) Avrupa Temsilciliğin haberine göre, Ünlü İngiliz şair ve oyun yazarı William Shakespeare’in oyunlarının ilk defa toplu olarak basıldığı “İlk Folyo” adlı kitap açık artırmada satıldı.

Müzayede evi Sotheby’s tarafından açık artırmaya çıkarılan kitap 2 milyon 470 bin dolara alıcı buldu.

36 oyunu içeren kitabın önemli bir koleksiyoncu tarafından satın alındığı açıklandı,, ancak koleksiyoncunun ismi verilmedi.

Shakespeare öldükten yedi yıl sonra 1623’te basılan İlk Folyo, İngiliz edebiyatının en önemli kitabı olarak kabul ediliyor.

750 adet basılan kitaptan günümüze 232 tanesinin ulaştığı tahmin ediliyor.

[UHA Haber Ajansı, 23 Temmuz 2022]

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.