enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:55 Türkiye, Suriye’nin enerji altyapısını yeniden yapılandırma sürecinde üstlendiği aktif rol kapsamında bugün ülkeye doğal gaz ihracatına başlayacak
10:32 AK Parti Sözcüsü Çelik’ten CHP Genel Başkanı Özel’in açıklamalarına tepki
09:22 ABD-Çin Teknoloji Savaşında Nvidia Denklemi: H20 Çiplerinde Tedarik Sorunu
07:11 Unutulan Büyük Türkçe Ustası: Refik Halit KARAY
06:55 Doğu Türkistan’da neler oluyor? Doğu Türkistan sadece Doğu Türkistanlıların davası değil, Türklerin en büyük davası olması gerekiyor…
06:52 Komisyonun Aşırı Siyasi Mücadeleye Alet Edilme Riski
00:27 Bakan Fidan, Hamas heyetiyle görüştü
00:17 “Terörsüz Türkiye” hedefi doğrultusunda kurulacak komisyonun ilk toplantı tarihi belli oldu
00:16 ‘Yazı Tura Tiyatro’ Ayvalık Turnesinde
00:01 Anayasa Mahkemesi (AYM), bireysel başvuru hakkının getirildiği 23 Eylül 2012’den 30 Haziran 2025’e kadar yapılan 686 bin 484 bireysel başvurudan 573 bin 180’ini sonuçlandırdı.
23:16 İstanbul’da Türkiye-İtalya-Libya zirvesi
23:01 TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile parti genel başkanlarına “Terörsüz Türkiye” teşekkürü
22:53 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze’de omuz omuza şükür namazı kılacağız
08:32 Güneydoğulu halıcılar, yılın ilk yarısında ihraç ettikleri 165 milyon 121 bin metrekare halıdan 873 milyon 321 bin dolar gelir sağladı.
08:02 POLSAM’ın “Bir Akademisyenin Ardından: Güney Ferhat Batı” adlı kitabı okuyucuyla buluştu
06:57 Dünya Dönüyor!
06:55 Şirketlerden N’aber!
06:53 Gazeteci İlhan KARAÇAY’ın Sosyal Medyada dolaşan ‘Erdoğan’ın Akıbeti’ üzerine yorumu…
06:52 Mersin’de ünlüleri gençleştiren, şifa ve güzelliğin adresi: Getat uzmanı Dr. Işıl ÖZDEMİR!
00:54 Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) için Adana-Gaziantep Otoyol Bağlantı Yolu ve Misis Köprüsü yeniden projelendiriliyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Seyhan Belediyesinde ihale çarkı! Kamunun parası terör örgütü PKK’ya gitti

Seyhan Belediyesinde ihale çarkı! Kamunun parası terör örgütü PKK’ya gitti
12 Aralık 2022
104
A+
A-

Terör örgütü PKK’ya üye olmaktan tutuklanan, CHP’li Seyhan Belediyesi’nin HDP’li başkan yardımcısı Funda Buyruk hakkında hazırlanan iddianamede, PKK’ya eleman teminine aracı olduğu ve belediyeden örgüte para aktardığı belirtildi.

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’nın ‘AKŞAM Gazetesi’nden aktardığı haberine göre, Adana’da hakkında ‘Silahlı terör örgütüne üye olmak‘ suçundan, 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istenen CHP’li Seyhan Belediyesi’nin HDP’li başkan yardımcısı Funda Buyruk hakkında hazırlanan iddianameye ulaşıldı.

Terör örgütü ‘PKK/KCK‘nın ‘Adana Yerel Yönetimler Sorumlusu‘ olduğu iddia edilen Buyruk’un, örgütün sözde ‘değer aileleri‘ni belediyede işe alırken, örgütün gençleri kırsala çekmek için kullandığı derneğe de kamu binasının tahsis edilmesini sağladığı öne sürüldü.

ÖRGÜT REFERANS OLMUŞTU

Akşam Gazetesi’nin haberine göre; İddianamede, Buyruk’un, örgütün sözde ‘değer ailesi‘ olarak kabul ettiği ve örgütle bağlantısı nedeniyle bir süre cezaevinde kalan Mehmet Hüsamettin Yürek adlı şahsın referansıyla belediyede ‘başkan yardımcılığı‘ görevine getirildiğine dikkat çekildi. Buyruk’un da Yürek’e; belediye bünyesinde iş ve ihaleler verdiği öne sürüldü.

“PKK/KCK terör örgütü adına faaliyetlerde bulunan ‘Binevş Kültür ve Sanat Derneği‘ için Buyruk’un, Gülbahçesi Mahallesi’ndeki belediye ek hizmet binasın üçüncü katının tahsis edilmesini sağladığı vurgulandı.

KÖMÜR OCAĞI PARASI ÖRGÜTE

Buyruk’un, örgütün sözde ‘değer aile‘ olarak değerlendirdiği kişileri, belediyede işe alınmasını sağladığı belirtilen iddianamede; şüpheliler tarafından kömür ocağı olarak kullanılması amacıyla bir tarla ayarlandığı, ancak ocağı açmak için Seyhan Belediyesi’nden izin alınması gerektiği, Buyruk’un devreye girip, gerekli izinin alınmasını sağladığı belirtildi. Buradan gelen paranın örgüte aktarıldığı iddianamede yer aldı.

KIRSALA ELEMAN KAZANDIRDI

Binevş Kültür ve Sanat Derneği’ne yapılan tahsisin; örgüte müzahir gençliğin tespit edilerek, onları örgütün kırsal alanına kazandırmak olduğu vurgulanan iddianamede; Funda Buyruk’un da belediyedeki yetkisini kullanarak, kamu binasını derneğe tahsis ettiği vurgulandı.

[UHA Haber Ajansı, 12 Aralık 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.