enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:54 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
00:43 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
00:41 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
00:16 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
00:13 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
00:03 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
22:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katar’da yoğun diplomasi trafiği
22:11 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı
21:34 3. KONYA GASTROFEST Yüz Binleri Ağırladı; Başkan Altay Misafirlere Teşekkür Etti
00:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
00:51 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
00:50 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
00:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
00:37 SPD Başkanı Yıldız: Teknik çözümleri biliyoruz; ihtiyacımız olan bilgiyi politikaya, politikayı da uygulamaya dönüştürmektir.
00:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
00:33 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Anka Çocuk Destek Programı ile bugüne kadar yaklaşık 20 bin çocuğa destek verildi.
00:16 İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1624 uçuşla bir kez daha Avrupa’da birinci, dünyada beşinci en yoğun havalimanı oldu
00:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs Rum Ortadoks Patriğini kabul etti
00:13 Dışişleri’nden Yunanistan’a tepki
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Şehit Albay Adalıoğlu kendini mesleğine adamıştı

Şehit Albay Adalıoğlu kendini mesleğine adamıştı
24 Nisan 2023
170
A+
A-

* Asrın felaketinde bölgeye gönüllü olarak gitti, askeri helikopteri kalkış için yönlendirdiği sırada pervanenin çarpması sonucu şehit oldu.

* Şehit Jandarma Pilot Kıdemli Albay Oğuzhan Adalıoğlu’nun evinde, Ramazan Bayramı buruk yaşandı. Şehit evinde hem hüzün hem de gurur vardı…

UHA / İnternational News Agency

Şehit Jandarma Pilot Kıdemli Albay Oğuzhan Adalıoğlu’nun evinde Ramazan Bayramı buruk yaşandı.

Şehidin oğlu Atakan Adalıoğlu acısını, “Zor bir durum. Bayram, özel gün, bunlar artık bizim için kalmadı. Nasip böyleymiş” sözleriyle anlattı.

Adalıoğlu, pilot olma hayaliyle yola çıktı, 28 yıl boyunca Türkiye’nin her köşesinde görev yaptı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından da hemen görev başına koştu. Şehidin eşi Sevim Adalıoğlu, eşini bu sözlerle andı:

İyi ki onu tanımışım, gurur duyuyorum onunla. İyi ki eşim olmuş. Mükemmel bir insandı. Mesleğini çok seviyordu, asker olmayı çok seviyordu. İnsanlara yardımı çok seviyordu. Emekli olmak istedi, kalktık deprem haberini duyduk sonra baktım tulumunu giydi. ‘Hayırdır’ dedim, ‘Ben gidiyorum’ dedi. ‘Nereye’ dedim, ‘Böyle bir günde ben evde oturamam, duramam’ dedi.

“Babam özel insanlardan biriydi”

Şehit Albay Oğuzhan Adalıoğlu, emeklilik dilekçesini rafa kaldırdı. Van ve Gölcük depremlerinde olduğu gibi son görevinde de depremzedelere yardımcı olmak için çaba harcadı.

Deprem bölgesinde çalışırken, askeri helikopteri kalkış için yönlendirdiği sırada pervane çarpması sonucu şehit oldu. Geride eşi, iki evladı ve onlara mirası vatan aşkı kaldı.

Şehidin oğlu Gökhan Adalıoğlu: Ben Allah’ın bazı insanları özel yarattığına inanırım. Babam da bunlardan biri. İyi ki böyle bir babaya sahibim ben.

Şehidin oğlu Atakan Adalıoğlu: Vatanı yolunda şehit olarak gitti. Biz onunla her zaman için çok gurur duyduk. Her zaman da gurur duyacağız gidişiyle de gurur duyuyoruz bunun herkese nasip olmayacağını düşünüyoruz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.