enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
08:32 Güneydoğulu halıcılar, yılın ilk yarısında ihraç ettikleri 165 milyon 121 bin metrekare halıdan 873 milyon 321 bin dolar gelir sağladı.
08:02 POLSAM’ın “Bir Akademisyenin Ardından: Güney Ferhat Batı” adlı kitabı okuyucuyla buluştu
06:57 Dünya Dönüyor!
06:55 Şirketlerden N’aber!
06:53 Gazeteci İlhan KARAÇAY’ın Sosyal Medyada dolaşan ‘Erdoğan’ın Akıbeti’ üzerine yorumu…
06:52 Mersin’de ünlüleri gençleştiren, şifa ve güzelliğin adresi: Getat uzmanı Dr. Işıl ÖZDEMİR!
00:54 Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) için Adana-Gaziantep Otoyol Bağlantı Yolu ve Misis Köprüsü yeniden projelendiriliyor
00:41 Bu fotoğraftaki sen misin ? Sahte Mesajlara Dikkat: Dolandırıcılık ve Virüs Tuzağından Korunma Rehberi
00:01 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Gabon Cumhurbaşkanı Brice Clotaire Oligui Nguema huzurunda, iki ülke arasında ortak anlaşmalar imzalandı.
18:38 Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkanı Öztürk: Coğrafi işaretli ürünler AB yolunda
11:01 Rusya’da büyük deprem, ABD ve Japonya’da tsunami alarmı!
09:59 Gazeteci Aslı SÖZBİLİR’in Sabah kahvesi: Orada N’ler oluyor!
08:20 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan: ​​​​​​​işsizlik oranı haziran ayında bir önceki yıla göre 0,5 puan azalarak yüzde 8,6 seviyesinde gerçekleşti
07:04 Kira artış ve Emlak hizmet ve Komisyon Bedellerinde Adaletli Düzenleme Talebi için Derinceli vatandaştan TBMM Başkanlığına Mektup!
06:58 Sabah Gazetesi Yazarı Mahmut Övür, son anket sonuçlarıyla ilgili dikkat çekici bir yazı kaleme aldı.
06:50 Cumhurbaşkanlığı, özellikle hastane ve emniyet gibi kurumlarda kesintisiz hizmet verecek kreş ve çocuk bakımevlerinin yaygınlaştırılması için genelge yayımladı.
00:55 MGK’da ‘Terörsüz Türkiye’ vurgusu: Milli hedeflere istikrarlı adımlarla ilerlenecek
00:55 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Orman yangınlarıyla ilgili 68 şüphelinin gözaltına alındı, bunlardan 39’unun tutuklandı”
00:48 Kulüpler Birliği yeni başkanını seçti
00:38 Türkiye, Gazze’de soykırım yapan İsrail’e karşı alınacak önlemleri ele alan Lahey Grubu’nun Bogota Ortak Bildirisi’ne katıldı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Şehit Albay Adalıoğlu kendini mesleğine adamıştı

Şehit Albay Adalıoğlu kendini mesleğine adamıştı
24 Nisan 2023
170
A+
A-

* Asrın felaketinde bölgeye gönüllü olarak gitti, askeri helikopteri kalkış için yönlendirdiği sırada pervanenin çarpması sonucu şehit oldu.

* Şehit Jandarma Pilot Kıdemli Albay Oğuzhan Adalıoğlu’nun evinde, Ramazan Bayramı buruk yaşandı. Şehit evinde hem hüzün hem de gurur vardı…

UHA / İnternational News Agency

Şehit Jandarma Pilot Kıdemli Albay Oğuzhan Adalıoğlu’nun evinde Ramazan Bayramı buruk yaşandı.

Şehidin oğlu Atakan Adalıoğlu acısını, “Zor bir durum. Bayram, özel gün, bunlar artık bizim için kalmadı. Nasip böyleymiş” sözleriyle anlattı.

Adalıoğlu, pilot olma hayaliyle yola çıktı, 28 yıl boyunca Türkiye’nin her köşesinde görev yaptı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından da hemen görev başına koştu. Şehidin eşi Sevim Adalıoğlu, eşini bu sözlerle andı:

İyi ki onu tanımışım, gurur duyuyorum onunla. İyi ki eşim olmuş. Mükemmel bir insandı. Mesleğini çok seviyordu, asker olmayı çok seviyordu. İnsanlara yardımı çok seviyordu. Emekli olmak istedi, kalktık deprem haberini duyduk sonra baktım tulumunu giydi. ‘Hayırdır’ dedim, ‘Ben gidiyorum’ dedi. ‘Nereye’ dedim, ‘Böyle bir günde ben evde oturamam, duramam’ dedi.

“Babam özel insanlardan biriydi”

Şehit Albay Oğuzhan Adalıoğlu, emeklilik dilekçesini rafa kaldırdı. Van ve Gölcük depremlerinde olduğu gibi son görevinde de depremzedelere yardımcı olmak için çaba harcadı.

Deprem bölgesinde çalışırken, askeri helikopteri kalkış için yönlendirdiği sırada pervane çarpması sonucu şehit oldu. Geride eşi, iki evladı ve onlara mirası vatan aşkı kaldı.

Şehidin oğlu Gökhan Adalıoğlu: Ben Allah’ın bazı insanları özel yarattığına inanırım. Babam da bunlardan biri. İyi ki böyle bir babaya sahibim ben.

Şehidin oğlu Atakan Adalıoğlu: Vatanı yolunda şehit olarak gitti. Biz onunla her zaman için çok gurur duyduk. Her zaman da gurur duyacağız gidişiyle de gurur duyuyoruz bunun herkese nasip olmayacağını düşünüyoruz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.