enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
06:52 Engelli bireylerin toplumsal hayata katılımlarını artıran aktif yaşam merkezleri yeniden yapılandırılıyor…
00:59 İçişleri Bakanı Yerlikaya: Suriye’ye dönenlerin sayısı 550 bini buldu
00:55 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Yıkım kararlarına karşı açılan davaların yüzde 92’si karara bağlandı”
00:50 Moskova’da Kritik Buluşma: Rusya’nın Suriye Politikası ve Ortadoğu’daki Güç Dengeleri…
00:49 Yapay zeka ‘bencil’ davranmayı öğreniyor
00:47 Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu Bakü’de Genç MÜSİAD’ın organizasyonu’nda konuştu…
00:44 Hakan Fidan Irak’ı ziyaret edecek
00:41 Beşiktaş Kulübü olağan idari ve mali genel kurulu, bugün gerçekleştirilecek…
00:29 İletişim Başkanı Duran: Ortak geleceğimizi inşa etmeye kararlıyız
00:27 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstanbul’da yüksek seyreden kira fiyatlarının hepimiz farkındayız”
00:21 Trump-Xi Görüşmesi: Soğuk Barış mı? Denge Arayışı mı?
00:09 Trendyol Süper Lig’in 11. haftasında Göztepe evinde Gençlerbirliğini 1-0 mağlup etti.
00:01 Beşiktaş, Trendyol Süper Lig’in 11. haftasında bugün Fenerbahçe’yi konuk edecek…
00:57 Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) yapılan Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nin açılışı,
00:56 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “TRT’miz sorumlu yayıncılığın zeminini büyütüyor”
00:48 İstanbul’da, Afganistan ile Pakistan arasında Türkiye ve Katar’ın ara buluculuğuyla, ateşkese devam kararı alındı…
00:45 (TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı, DW ve Euronews abonesi
00:29 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Şimdiden su konusunda çok ciddi tedbirler düşünmek zorundayız”.
00:28 Bolu’daki otel yangını davasında karar açıklandı
00:27 Merkez Bankası Papara’nın faaliyet iznini iptal etti
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Scholz: Putin’den pek çok gerçek saklanıyor

Scholz: Putin’den pek çok gerçek saklanıyor
2 Nisan 2022
781
A+
A-

BERLİN – UHA HABER / ABD ve İngiltere’nin ardından Almanya da Rus lider Putin’in savaşın gidişatı ile ilgili kendi kurumlarınca yeterince bilgilendirilmediğini savundu. Başbakan Scholz, “Sonuç ne olursa olsun Rusya kazanan olmayacak” dedi.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin haberine göre, Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Ukrayna’daki savaşın gidişatıyla ilgili kapsamlı bilgiye sahip olmadığı görüşünü dile getirdi.

Scholz, Alman NDR kanalına verdiği mülakatta, Putin’in yeterince bilgilendirilmediğine inandığını belirterek, kendi birimlerinin Putin’den, savaşta ölen Rus askerlerinin sayısı gibi önemli pek çok gerçeği sakladığını” kaydetti.

İngiltere ve ABD’den benzer açıklamalar

İngiliz istihbarat servisi GCHQ’nun Başkanı Jeremy Fleming de dün yaptığı açıklamada, Putin’in danışmanlarının ona gerçeği söylemekten korktuklarını iddia etmiş, ancak Kremlin’in yine de Ukrayna’daki yanlış hesaplamaların boyutunun farkında olması gerektiğini kaydetmişti.

Öncesinde ABD yönetimi de, istihbarat kaynaklarına dayanarak benzer açıklamalarda bulunmuştu. ABD kaynakları, Putin’in kendisini ordu tarafından kandırılmış hissettiğini ve Kremlin ile ordu üst yönetimi arasında gerginlik yaşandığını ileri sürmüştü. ABD yönetimi, Putin’in danışmalarından bazılarını görevden aldığı ve kendi kendini izole ettiğini savunmuştu. ABD Başkanı Joe Biden Perşembe günü yaptığı açıklamada, “Danışmanlardan bazılarını görevden aldığı ya da  ev hapsinde tuttuğuna dair işaretler var” demiş, ancak ellerinde “çok fazla somut delil bulunmadığını” da eklemişti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin

Scholz: Rusya kazanan olmayacak

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, NDR‘de tamamı Pazar günü yayınlanacak söyleşide mevcut krizin sonucu ne olursa olsun Rusya’nın kazanan taraf olamayacağını da vurgulayarak, “Bu savaş sadece Ukrayna’yı değil, Rusya’nın geleceğini de yok ediyor” diye konuştu.

Scholz, barışçıl bir çözüme ulaşılamaması durumunda on yıllar boyunca Rusya ekonomisinin makul gelişme şansının da olmayacağını vurguladı.

Ukrayna’da durum kötüleşiyor

Rusya’nın 24 Şubat’ta başlattığı Ukrayna işgalinde durum giderek kötüleştiriyor. Kızıl Haç, Ukrayna’da yaklaşık 18 milyon insanın insani yardıma ihtiyacı olduğunu tahmin ediyor.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’e göre, savaş nedeniyle şimdiye kadar yaklaşık 20 bin kişi hayatını kaybetti. BM verilerine göre yaklaşık 3,9 milyon kişi Ukrayna’dan kaçmak zorunda kalırken 6,5 milyon kişi de ülke içinde evini terk etti.

EK Kaynaklar *dpa,afp,epd

[UHA Haber Ajansı, 02 Nisan 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.