enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
20:58 İHA tehdidi: Türkiye’nin hava savunması hazır mı?
10:25 Dünyada gündemin öne çıkan haberlerinden özetler!….
10:02 Türkiye’de ve Dünyada ‘Ekonomik Görünüm’…
09:35 Bolivya’da ‘Ekonomik Hal’
09:11 Gazeteci Aslı SÖZLİR’den ‘Sabah Kahvesi’ Orada N’ler oluyor?
07:10 Devlet adamlığı, her istediğini yapabilme serbestliği değil; her yerde kendini sınırlayabilme iradesidir…
00:54 (TARİŞ), 2025–2026 üretim sezonu için zeytinyağı alım fiyatlarını açıkladı…
00:43 Yunanistan’ın Batı Trakya Türklerine Karşı Hak İhlalleri Devam Ediyor…
00:34 Otellerde kimlik fotokopisi dönemi bitti, turizmciler ulaştırma sistemlerini işaret etti
00:28 CHP Genel Başkanı Özgür Özel tartışmanın fitilini Brüksel’den ateşledi, AK Parti’den yanıt gecikmedi…
00:21 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşananları haber yaptı…
00:16 Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını gerçekleştirdi…
00:16 Trump’ın Ukrayna Barış Planı ve Self-Determinasyon Üzerinde Düşündürdükleri
00:02 Yunan Genelkurmay Başkanı Floros’un Tarihi Olayların Değerlendirilmesindeki Entellektüel Yaklaşım Eksikliği
00:02 Gazeteciler Cemiyeti Mobil Basın Evi, Gaziantep Üniversitesi’ni ziyaret etti
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kültürel değerlerimizi evrensel bakışla harmanlayıp inşa etmeliyiz…
13:08 Dünyanın korkulu rüyası: Gazap ve Hayalet sistemleri
12:07 “Terörsüz Türkiye” süreci…
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
00:59 Emine Erdoğan: Şeb-i Arus, sevgiyi merkeze alan bir irfan mirasıdır
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) zirvesinde turizme ilişkin önemli görüşmeler yapıldı

Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) zirvesinde turizme ilişkin önemli görüşmeler yapıldı
25 Temmuz 2024
19
A+
A-

Turizm İhtisas Başkanı ve Turizmgüncel.com yazarı Orhan SANCAR, kaleme aldığı “Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) zirvesinde turizme ilişkin önemli görüşmeler yapıldı” başlığıyla kaleme aldığı yazısında, Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) zirvesinde konuşulan konular arasında turizm de önemli bir yer tuttuğunu dile getirdi.

Orhan Sancar

Yapılan görüşmelerde, üye ülkeler arasında turizmin geliştirilmesinin yolları ve yapılması gereken çalışmalar konuşulduğunu söyleyen Orhan SANCAR. Rusya-Türkiye ve Kazakistan-Türkiye arasındaki görüşmelerde turizme özellikle vurgu yapıldığını anlattı.

Turizm İhtisas Başkanı ve Turizmgüncel.com yazarı Orhan SANCAR’ın yazısının detayı ise şöyle:

Pegas Touristic CIS Koordinatörü olarak, Rixos President Astana’da delegasyonları ağırlamak üzere davet edildim. TürkiyePakistanKatarMoğolistan ve Azerbaycan delegasyonları B2B toplantıları için misafir edildi.

Orhan Sancar ŞİÖ

3 Temmuz 2024 tarihinde Kazakistan’ın Astana şehrinde Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Zirvesi gerçekleşti. Üye devletler arasında bölgesel güvenliği ekonomik işbirliğini ve siyasi ortaklığı güçlendirmeye odaklanan zirveye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılarak önemli önemli görüşmeler gerçekleştirdi. Bunlar arasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile kritik bir toplantı da vardı.

Zirve sırasında Ukrayna ve Gazze‘deki çatışmalar, Suriye‘deki durum ve Akkuyu Nükleer Güç Santrali ile Türkiye’de bir doğal gaz merkezi kurulması gibi çeşitli ikili projeler gibi önemli konular ele alındı.

Orhan Sancar ŞİÖ

Turizmle ilgili konuların detayları

Zirvede, turizmle ilgili çeşitli konular ele alındı. Turizm bölgelerinin tanıtılması, turizm işbirliğinin artırılması ve ortak turizm projelerinin geliştirilmesi gibi konular öne çıktı. Üye ülkeler arasında turizm sektöründe daha fazla işbirliği yapılması gerektiği vurgulandı. Ayrıca, karşılıklı yatırım imkanlarının artırılması ve turistik bölgelerin daha fazla tanıtılması üzerinde duruldu.

Tarihi ve kültürel mirasların korunması, turizm altyapısının geliştirilmesi ve çevre dostu turizm uygulamalarının yaygınlaştırılması gibi önemli başlıklar tartışıldı. Bu kapsamda, yeşil ekonomi, inovasyon ve dijital teknolojilerin turizme entegrasyonu da ele alınan konular arasında yer aldı.

İkili görüşmeler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ikili görüşmesinde, bölgesel güvenlik, ekonomik işbirliği ve turizm sektörü gibi önemli konular ele alındı. Görüşmede, Türkiye’ye gelen Rus turist sayısındaki düşüş ve bu durumun nedenleri tartışıldı. Liderler, turizm paketlerindeki fiyat artışları ve Rusya’daki ekonomik durumun seyahat eğilimlerini nasıl etkilediğini ele aldılar. Turist sayısını artırmak için tanıtım faaliyetlerinin güçlendirilmesi ve tur operatörlerine teşvikler sağlanması gibi olası önlemler üzerinde duruldu.

Orhan Sancar ŞİÖ

Kazakistan-Türkiye turizm görüşmeleri

Zirve sırasında Kazakistan ile Türkiye arasında da turizm konuları ele alındı. Görüşmelerde, iki ülke arasındaki turizm işbirliğinin geliştirilmesi, turist akışının artırılması ve karşılıklı turizm yatırımlarının teşvik edilmesi üzerinde duruldu. Türkiye ve Kazakistan, ortak turizm projeleri ve tanıtım faaliyetleriyle iki ülke arasındaki turizmi canlandırmayı hedefliyor.

Bu bağlamda, turistik destinasyonların tanıtılması, turizm altyapısının iyileştirilmesi ve kültürel işbirliklerinin artırılması gibi konular gündeme geldi. İki ülke arasındaki turizm potansiyelinin artırılması için karşılıklı anlaşmaların yapılması ve işbirliği alanlarının genişletilmesi planlanıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.