enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:27 Bakan Fidan, Hamas heyetiyle görüştü
00:17 “Terörsüz Türkiye” hedefi doğrultusunda kurulacak komisyonun ilk toplantı tarihi belli oldu
00:16 ‘Yazı Tura Tiyatro’ Ayvalık Turnesinde
00:01 Anayasa Mahkemesi (AYM), bireysel başvuru hakkının getirildiği 23 Eylül 2012’den 30 Haziran 2025’e kadar yapılan 686 bin 484 bireysel başvurudan 573 bin 180’ini sonuçlandırdı.
23:16 İstanbul’da Türkiye-İtalya-Libya zirvesi
23:01 TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile parti genel başkanlarına “Terörsüz Türkiye” teşekkürü
22:53 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze’de omuz omuza şükür namazı kılacağız
08:32 Güneydoğulu halıcılar, yılın ilk yarısında ihraç ettikleri 165 milyon 121 bin metrekare halıdan 873 milyon 321 bin dolar gelir sağladı.
08:02 POLSAM’ın “Bir Akademisyenin Ardından: Güney Ferhat Batı” adlı kitabı okuyucuyla buluştu
06:57 Dünya Dönüyor!
06:55 Şirketlerden N’aber!
06:53 Gazeteci İlhan KARAÇAY’ın Sosyal Medyada dolaşan ‘Erdoğan’ın Akıbeti’ üzerine yorumu…
06:52 Mersin’de ünlüleri gençleştiren, şifa ve güzelliğin adresi: Getat uzmanı Dr. Işıl ÖZDEMİR!
00:54 Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) için Adana-Gaziantep Otoyol Bağlantı Yolu ve Misis Köprüsü yeniden projelendiriliyor
00:41 Bu fotoğraftaki sen misin ? Sahte Mesajlara Dikkat: Dolandırıcılık ve Virüs Tuzağından Korunma Rehberi
00:01 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Gabon Cumhurbaşkanı Brice Clotaire Oligui Nguema huzurunda, iki ülke arasında ortak anlaşmalar imzalandı.
18:38 Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkanı Öztürk: Coğrafi işaretli ürünler AB yolunda
11:01 Rusya’da büyük deprem, ABD ve Japonya’da tsunami alarmı!
09:59 Gazeteci Aslı SÖZBİLİR’in Sabah kahvesi: Orada N’ler oluyor!
08:20 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan: ​​​​​​​işsizlik oranı haziran ayında bir önceki yıla göre 0,5 puan azalarak yüzde 8,6 seviyesinde gerçekleşti
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Samuray kılıcıyla öldürülen kadın eğitim için İstanbul’a gitmiş

Samuray kılıcıyla öldürülen kadın eğitim için İstanbul’a gitmiş
12 Kasım 2021
309
A+
A-

İSTANBUL-UHA HABER / Ataşehir’de Can Göktuğ Boz’un sokakta samuray kılıcı saldırısında hayatını kaybeden Başak Cengiz’in eğitim için Ankara’dan İstanbul’a gittiği ortaya çıktı.

İstanbul’un Ataşehir semtinde lüks bir sitede tek başına yaşayan Can Göktuğ Boz, sokakta karşılaştığı Başak Cengiz’e yanında taşıdığı samuray kılıcıyla saldırarak ağır yaraladı. Akşam saatlerinde gerçekleşen olayda, aldığı kılıç darbeleriyle, ağır yaralanan genç kadın kanlar içinde yere yığıldı.

Eğitim için Ankara’dan geldiği ortaya çıktı

Olayla ilgili konuşan bir site sakini, “Ben karşıda oturuyorum. Arabalarla ilgili bir konu var zannettim. Sokakta elindeki kılıçla kadına saldırmış. Burada katletmiş. Daha sonra polis, ambulans geldi. Kadıncağız kanlar içinde yerde yatıyordu. Geldiler, götürdüler” dedi.

Ataşehir’de özel bir hastaneye kaldırılan kadın kurtarılamadı.

Cinayet zanlısı Can Göktuğ Boz ise Ataşehir Asayiş Büro Amirliği ekipleri tarafından yakalanıp gözaltına alındı. Akli dengesinin yerinde olmadığı iddia edilen zanlı, sorgulanmak üzere asayiş şubeye götürüldü.

Hayatını kaybeden Başak Cengiz’in cenazesi Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. Başak Cengiz’in mimar ve nişanlı olduğu, bir aylık eğitim için Ankara’dan geldiği öğrenildi.

“Dışarı çıkarmasınlar bu adamı”

Yaşanan olay sonrası gördüklerini anlatan Murat Özcan, “Dükkandan çıktım. Eve doğru gidiyordum. Yerdeki kanları gördüm. Adam şizofrenmiş. Dışarı çıkarmasınlar bu adamı. Bir defa kapının önünde denk geldim. Kimseyle konuşmazmış zaten. Ataşehir’in göbeğinde böyle bir olayın yaşanması çok kötü” diye konuştu.

“Okusun diye 5 sene daha çalıştım”

Başak Cengiz’in acılı babası Avni Cengiz ise, “Okusun diye 5 sene daha çalıştım” diyerek şunları söyledi:

“Kızım otele giderken saldırıp kılıçla öldürüyorlar. Biz akşam haber alıp geldik. Öğrendik ki vefat etmiş. Sitede kalmıyordu. Ataşehir’de otelde kalıyordu. Çalışırken mesaiye kalıyor. Gelirken saldırıya uğruyor. Çantasını da vermiyor. Samuray kılıcıyla öldürüyor. Kızım saldırganı tanımıyor. Nişanlıydı Ankara’da mimardı. Çantası kan içindeydi. Safranbolu’da Karabük Üniversitesi Mimarlık’tan mezundu. Kendi halinde merhametli bir insandı. Çok vahşice öldürüldü. Pazar günü Ankara’ya geri dönecekti. Mimardı, bir bankanın projelerini çiziyordu burada. İş için buradaydı 15’ine kadar kalacaktı. Ankara’dan buraya iş yerine destek olmak için gelmişti.

Yapanın yanına kar kalmaması lazım. Yakalamışlar ama ne olup bittiğini bilmiyoruz. İş yerinde arkadaşları servisle gidiyor. Mesaiye kaldığı için Finans Merkezi’nden çıkıyor yürüyerek otele giderken, leblebi almış. Leblebiyi yiyerek yürürken, orada gasp ediyor işte. Katilin aklı başında değil diyorlar meczupmuş. Öyle bir şey olur mu aklı başında değilse yakalasınlar içeriye atsınlar. Yazık değil mi? Ben emekli olduktan sonra emek ettim. Okusun diye 5 sene daha çalıştım. Başarılıydı hiç kalmadan bitirdi üniversiteyi. İki kız bir erkek üç kardeşlerdi.”

“Akli dengesi bozuksa neden dışarıda?”

Ağabeyi Fatih Cengiz ise cinayet zanlısının akli dengesinin bozuk olmasının mazeret olarak kabul edilemeyeceğini söyledi.

Cengiz, “Yapanı tanımıyoruz. Bu adamın akli dengesi bozuksa neden dışarıda duruyor bu bir mazeret değil. Bence planlı bir şekilde öldürdü” dedi.

Şüphelinin evinde bazı yazılar bulundu

Polis evde yaptığı incelemede, kağıtlara yazılarak duvar ve pencerelere bantlanmış birçok yazı olduğunu gördü. Yazılardan bazılarında cinayetle ilgili ifadeler göze çarptı.

Evden cinayet işlemek için çıkmış

Şüphelinin poliste verdiği ifadesinde evden çıkarken birini öldürmeyi planladığını, erkeğin kendisine karşı koyma ihtimaline karşılık bir kadını öldürmeye karar verdiğini anlattığı öğrenildi. Polisteki ifadesinde kılıçları çok sevdiğini anlatan şüphelinin evinde bulunan kılıçların hepsini internet ya da mağazalardan aldığını ve hepsinin kendisine ait olduğunu söylediği belirtildi. Şüphelinin kılıcı gizleyerek sokakta bir süre kurbanının gelmesini beklediği, ardından genç kızın peşine düşerek cinayeti işlediğini anlattığı öğrenildi. Şüphelinin cinayetten sonra evine çıktığı, olayda kullandığı samuray kılıcını banyoda yıkayarak temizlediği tespit edildi.

Fotoğraf: DHA

[Fotoğraf: DHA]

Pişman olduğunu söyledi

Şüphelinin ifadesinin sonunda pişman olduğunu söyleyerek, “Pişmanım. Böyle bir hatayı bir daha hiç yapmayacağım” dediği belirtildi.

Uyuşturucu tedavisi görmüş

Şüphelinin geçmişte 17 gün uyuşturucu kullandığı için bir hastanede tedavi gördüğü ayrıca 5 yıl psikolojik destek aldığı tespit edildi. Ancak şüpheli Can Göktuğ Boz’un son 3 yılda hiçbir doktora başvurmadığı belirlendi.

Poliste işlemleri tamamlanan şüpheli adliyeye sevk edildi.

[UHA Haber Ajansı, 12 Kasım 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.