enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:08 Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
22:25 ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında ‘salon düzeni’ krizi
22:14 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
22:06 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”.
21:54 Bakan Gürlek, “2026’da Türkiye’nin yabancı ülkelerden adi suç ve terör suçları kapsamında kabul edilen iade talebi sayısı 76”
21:39 İletişim Başkanı Duran, “İsrail Lübnan’ın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü hedef almaktadır”
11:32 Kadir Gecesi bugün idrak edilecek
09:57 Türkiye–Azerbaycan Akademik Toplantısı, Nahçıvan Öğretmenler Enstitüsü’nde Gerçekleştirildi…
14:49 Savaş 110 km uzakta ama Van’da haberler “masabaşı”
14:10 SAHA İstanbul Elektrik ve Elektronik Komitesi Mart Ayı Toplantısı
13:47 Irak’ta İstikrarın Sonu mu? ABD‑İsrail’in İran’a Saldırısının Yansımaları
13:01 Dışişleri Bakanı Fidan, “Savaşın tüm bölgeye yayıldığını endişeyle müşahede ediyoruz”
23:11 Bölgemiz yine savaş alanına döndü…
22:47 Türkiye–Azerbaycan İş Birliği ve Türk Dünyası üzerine ‘Yuvarlak Masa’ toplantısı
22:05 Bakan Uraloğlu: Ramazan Bayramında 19, 22 ve 23 Mart tarihlerinde 6 ek yüksek hızlı tren seferi düzenlenecek
22:05 Dışişleri Bakanı Fidan, “Netanyahu hükümeti Gazze’de ateşkes ihlallerini sürdürüyor”
21:19 Şehit düşen tıbbiyelilerin anısına tarihi siperlerde toplandılar
21:02 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zorlu: Türkiye, bugün içeride ve dışarıda hayal edilen şeyleri başarmaya, gerçeğe dönüştürmeye devam ediyor
20:35 Ömer Çelik: İHA/SİHA kabiliyetlerimizi geliştirmemiz beka meselesidir
20:20 “Türkiye’nin gazı kesilebilir”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Rusya’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BMGK açıklamasına destek geldi

Rusya’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BMGK açıklamasına destek geldi
20 Ekim 2021
426
A+
A-

MOSKOVA-UHA HABER / Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “BMGK’nın beş daimi üyesinin dünyanın geri kalanına dikte etme hakkı olmadığı” yönündeki fikrine katıldığını söyledi.

Yurtta sulh, cihanda sulhCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler konusunda son yıllarda dile getirdiği reform çağrısı dünya çapında destek görüyor.

Afrika  turu kapsamında bu görüşünü yineleyen Erdoğan’a, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin beş daimi üyesinden biri olan Rusya Federasyonu’nun Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’dan destek geldi.

Lavrov, Soçi’de düzenlenen Valday toplantısı sonrası “dünyada artık BM’nin kurulduğu dönemden daha fazla ülke var” dedi.

BM’de reforma ihtiyaç var

Reform ihtiyacının ortaya çıktığını savundu. BMGK’nın bu gerçekler ışığında yeniden düzenlenmesi gereğini dile getirdi.

Rus Dışişleri Bakanı, “Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin 5 daimi üyesinin dünyanın kaderini dikte etme hakkına sahip olmadığı konusunda Erdoğan’a katılıyorum” ifadelerini kullandı.

Batılı ülkelerin BMGK’yı kontrol altında tuttuğunu ima eden Lavrov,  “gelişmekte olan Asya, Afrika ve Latin Amerika ülkelerinin Güvenlik Konseyi’ne katılımının sağlanması gerekiyor” dedi.

[UHA Haber Ajansı, 20 Ekim 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.