enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:57 İsmet İnönü az daha CHP’yi kapattıracaktı
00:54 Spor Yazarı Hasan ÇİÇEK’ten: Spor medyası ve geleceğin genç iletişimcileri
00:48 Savunma sanayiinde bugüne kadar filmin fragmanını izlemiştik. Endonezya’ya 60 adet Kaan’ın ihracıyla artık asıl film başladı
00:38 Politikasızlığın Konforu: Terörsüz Siyasetin Çıplak Gerçeği
00:34 Beşiktaş, Avusturya’da sezon hazırlıklarının ikinci etap çalışmalarını sürdürüyor
00:28 Sakarya’nın o sahilinde tarihte ilk kez mavi bayrak dalgalanacak
00:25 KKTC Milletvekili Yasemin Öztürk, İsraillilerin İran ile savaşı bahane ederek Güney Kıbrıs’a göç başlattığını söyledi.
00:20
00:08 UHA Haber’in Spor Yazarı Gazeteci Mustafa SALMAN’ın, ‘Futbol Dünyası’na Bakışı!
00:06 Fenerbahçe niçin şampiyon olamıyor?
23:11 Bu Ne Yaman Çelişki
23:03 Musk’ın ‘Amerika Partisi’ Başarılı Olur mu?
22:42 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
22:05 Kitap: Müslümanlığın Temel Dinamiği
20:30 Zeydan Karalar tutuklandı
13:48 Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Ankara’da bulunan 4 taşınmazın özelleştirilmesine karar verildi.
13:30 Bakan Uraloğlu, “Esenboğa Metrosu’nun yeni projesi 2 ay içinde tamamlanacak”
09:42 Araştırma: Su içmeyen çocuğun başarısı düşüyor, büyümesi yavaşlıyor
07:35 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ilebugün Pakistan’a resmi ziyarette bulunacak.
00:52 Oosterwolde’ye yeni sözleşme
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Rusya Kırım’dan askerlerini geri çekmeye başladı

Rusya Kırım’dan askerlerini geri çekmeye başladı
25 Nisan 2021
757
A+
A-

UHA HABER / Rusya Savunma Bakanlığı, Kırım’da 10 binden fazla askerin katıldığı tatbikatın ardından, askerleri üslerine dönmeye başladığını açıkladı.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu’nun Kırım’da düzenlenen askeri tatbikatın sona erdiğini açıklamasının ardından bölgede konuşlu askerler geri çekilmeye başladı.

Rus Interfax ajansının Savunma Bakanlığının açıklamasına dayandırdığı haberinde, tatbikata katılan askerlerin üslerine geri dönmeye başladığı belirtildi. Savunma Bakanlığının açıklamasında, askeri teçhizatın da demir, deniz ve havayoluyla üslere geri götürüleceği kaydedildi.

Rusya Savunma Bakanı Şoygu Perşembe günü yaptığı açıklamada Kırım’daki tatbikatın sona erdiğini, askerlere üslerine geri dönmeleri talimatı verdiğini, geri çekilmenin cuma günü başlayacağını bildirmişti. Şoygu, Karadeniz kıyısına yakın Opuk eğitim sahasındaki askerler ile silah ve teçhizatın gemilere yüklenmesinin ardından, gemilerin harekete hazır hale geleceğini belirtmişti.

Rus resmi verilerine göre tatbikata 60’ı aşkın savaş gemisi, yaklaşık 200 savaş uçağı, bin 200 kadar askeri taşıt ve 10 binden fazla askerin katıldı. Ukrayna konusunda Batı ile gerilimin tırmandığı dönemde Rusya’nın Kırım’da dev tatbikat yapması güç gösterisi olarak değerlendirilmişti. Rusya, 2014’te Ukrayna’ya bağlı Kırım’da düzenlediği referandum sonrasında yarımadayı ilhak etmişti.

Batı ile Ukrayna gerginliği

Rusya’nın Ukrayna yakınına asker yığması, Ukrayna’nın doğusunda ateşkes ihlallerinin arttığı bir döneme denk gelmiş ve Batı ülkeleri Rusya’yı bölgeye konuşlandırdığı askerleri geri çekmeye çağırmıştı. Rusya ise asker yığınağı ile ilgili endişelerin dayanağının bulunmadığını ve kimseye tehdit oluşturmadıklarını savunarak Rus toprakları üzerinde istediği yere asker konuşlandırabileceğini açıklamıştı.

Ancak Rusya aynı zamanda Ukrayna’yı ülkenin doğusunda kontrolü geri almak için askeri güce başvurmaması konusunda sert bir şekilde uyararak aksi takdirde bölgedeki sivilleri korumak üzere müdahale etmek zorunda kalabileceği mesajı da vermişti. Ukrayna’nın doğusunda Rusya yanlısı milisler kontrolü elinde bulunduruyor.

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 25 Nisan 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.