ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:18 Nehir havzalarında, sulak alanlarla denizler paydaştır !
11:24 Gazeteci Oktan Erdikmen’den yeni kitap: Dünyanın En Vahşi Hayvanı
11:10 Türk-Alman Dostluk Federasyonu’nun (DTF), geleneksel “Kybele” ödülü Almanya’dan König ve Türkiye’den Böcek’e verildi
10:16 Aliyev, Azerbaycan’ın D-8 Teşkilatına üyeliğinin onaylanmasına ilişkin kararnameyi imzaladı
10:02 Çin merkezli sosyal medya platformu TikTok, ailelerin sosyal medya deneyimini daha güvenli ve dengeli hale getirmeye yönelik yeni özellikler sundu.
09:45 İngiltere’nin Birmingham kentinde biriken çöpler, halk sağlığı açısından ciddi risk oluşturuyor
09:33 İngiltere bu ay ikinci kez Ukrayna konulu toplantıya ev sahipliği yapıyor
09:19 ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya paylaşımında ABD ordusuna Yemen’deki Husilere karşı operasyon emri verdiğini duyur
09:08 Zamanla Milli Şairimiz, İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy’u ananlar çoğalır…
10:26 Kolorektal kanser, Türkiye’de en sık görülen üçüncü kanser türü
09:49 Kastamonu’nun Bozkurt Kaymakamlığı heyelan ve toprak kayması konusunda vatandaşları uyardı…
08:47 Milli Gururumuz Uluslararası Arenada 5. Kez Öne Çıktı!
07:20
00:23 Ralli Sezonu Marmaris’te Açıldı!
18:46 21. Yüzyılın Deli Dumrul’u!
10:05 Türk Devletleri Teşkilatı ve Türkiye’nin Stratejik Yükselişi: Dış Politika Perspektifi
09:30 Bakan Uraloğlu, “YHT’ler 97 milyon yolcu taşıdı” yolcu taşıdı
07:22 Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin (NGS) Basınç kompansatörü, birinci devrede basıncı oluşturmak ve belirlenen sınırlar içinde tutmak için tasarlandı.
07:22 (BM) Genel Sekreteri Guterres’in ev sahipliğindeki 5+1 gayriresmi Kıbrıs toplantısı Cenevre’de yapılacak…
06:06 Seri Muhakeme ve Basit Yargılama Usulleri başarıyla uygulanıyor!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Blinken: Refah saldırısı ‘İsrail’i izole etme ve uzun vadeli güvenliğini tehlikeye atma’ riski taşıyor

Blinken: Refah saldırısı ‘İsrail’i izole etme ve uzun vadeli güvenliğini tehlikeye atma’ riski taşıyor
24 Mart 2024
19
A+
A-

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Washington’un İsrail’in Hamas’ı yenme ve uzun vadeli güvenliğini sağlama hedefini paylaştığını ancak Refah’taki bir operasyonun “bu noktaya ulaşmanın yolu olmadığını” söyledi.

UHA / İnternational News Agency

TÜHA Haber’in yabancı kaynaklara dayandırdığı haberine göre, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Tel Aviv’de üst düzey hükümet yetkilileriyle yaptığı bir günlük toplantının ardından ülkeyi terk etmek üzere uçağına binmeden hemen önce, Biden yönetiminin İsrail’in Refah’ta büyük bir kara saldırısı başlatmasına karşı yaptığı uyarıyı yineledi.

Blinken, ABD’nin İsrail’in Hamas’ı yenme ve uzun vadeli güvenliğini sağlama hedefini paylaştığını ancak Refah’taki bir operasyonun “bu noktaya ulaşmanın yolu olmadığını” söyledi.

“Bu operasyonun daha fazla sivilin ölümüne yol açma riski var. İnsani yardımın ulaştırılmasını daha da sekteye uğratma riski taşıyor. Blinken, Ben Gurion Havalimanı’nda gazetecilere verdiği demeçte, “Bu, İsrail’i dünya çapında daha fazla izole etme ve uzun vadeli güvenliğini ve güvenilirliğini tehlikeye atma riski taşıyor” dedi.

Üst düzey ABD’li diplomat, İsrail heyetinin gelecek hafta Washington’u ziyaret etmesi durumunda Washington’un Kudüs’e hedeflerine ulaşması için “başka bir yol” sunacağını da sözlerine ekledi.

 Blinken, “Bu gerçekten entegre bir insani, askeri ve siyasi çözüm gerektiriyor” dedi.

Bu hafta başında yönetimin Refah’ta gerçekleştirilecek bir operasyona güçlü bir şekilde karşı olduğunu açıklayan ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, İsrail’in “Refah’ı yerle bir etmesi”nin zaten başarısız olan ve Hamas’ın IDF tarafından kurtarılan bölgelere geri dönmesine yol açan bir planın uzantısı olacağını söyledi. Kudüs’ün Gazze Şeridi’ndeki terör örgütünün yerini alacak geçerli bir stratejisi yok.

Başbakan Binyamin Netanyahu, Hamas’a karşı “toplam zaferin” mümkün olduğu konusunda ısrar etti, ancak bunun için İsrail’in, İsrail’in direktifleri uyarınca bir milyondan fazla insanın sığındığı güneydeki Gazze kentinde kalan Hamas taburlarını dağıtmak için Refah’a girmesi gerekeceğini söyledi. kuzeydeki bölgelerden kaçmak.

Blinken gazetecilere, Tel Aviv’de kaldığı süre boyunca rehinelerin aileleriyle bir kez daha görüştüğünü söyledi. “Her gün nelere katlandıklarını anlatmak çok zor. »

Müzakerecilerin son haftalarda İsrail ile Hamas arasındaki “boşlukları kapatarak” ilerleme kaydettiğini yineledi, ancak görüşmelerin son aşamalarının her zaman en zor aşama olduğunu ve yapılması gereken çok iş olduğunu kabul etti.

ABD Dışişleri Bakanı, Gazze Şeridi’ne daha fazla insani yardımın dağıtılması için İsrail’e bir kez daha baskı yaptığını söyledi. “Gazze nüfusunun yüzde 100’ü ciddi gıda güvensizliği sorunları yaşıyor. Bunların yüzde 100’ünün insani yardıma ihtiyacı var” diye teyit etti.

Blinken, “Son günlerde durumu iyileştirmeye yönelik bazı olumlu adımlar atıldı ancak bunlar yeterli değil. Daha fazla yardımın daha verimli bir şekilde daha fazla insana ulaştırılması için neler yapılması gerektiğini konuştuk” diye ekledi .

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.