enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:55 Ankara’nın devreye girdiği Refah’taki Tünel Krizi için ABD-Türkiye’nin Ortak Hamlesi
00:06 Zorunlu kış lastiği uygulaması bugün başladı…
19:39 Ahıska Türklerinin sürgün edilişinin 81. yılı
06:45 Adı terörle anılan Gabar Dağı, şimdi enerjide önemli bir nokta…
00:42 İklim kriziyle bağlantılı aşırı hava olaylarından son 10 yılda 250 milyon kişi evlerini terk etti…
00:35 Gazeteci Mustafa Salman’ın, Küresel Gazeteciler Konseyi 5. Küresel Medya Çalıştayı izlenimleri…
00:34 Tarihi komisyon 18 Kasım’da toplanacak
00:28 Konya’dan Kenya’ya bir başarı hikayesi
00:16 Babam Prof. Dr. İbrahim Hakkı Atun!…
00:10 KO-MEK’te öğrenciydi, şimdi Rusça usta öğreticisi oldu; Ukrayna’dan Kocaeli’ye uzanan başarı hikâyesi
00:01 Romanya Dışişleri Bakanı Oana Toiu’nun Ankara Ziyareti ve Türkiye-Romanya Güvenlik İlişkilerinde Gelişmeler
22:54 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye’nin Kıbrıs davasındaki duruşunun her zaman net…
22:25 Gürcistan-Azerbaycan sınırında düşen “C130” tipi askeri kargo uçağında şehit olan askerlerin naaşları Ankara’ya getirildi…
12:47 MSB: Envanterdeki C-130 uçaklarının uçuşları tedbiren durduruldu
00:45 Sağlık hizmetlerindeki tanıtım ve bilgilendirme faaliyetlerine köklü değişiklik
00:36 Gelenekle modernlik arasında köprü kuran kadın sufiler!
00:33 Bakan Işıkhan, “2025 yılı Ağustos ayı itibarıyla belediyelerin, SGK’ye toplam borcu 234,2 milyar lira”
17:30 Düşen askeri kargo uçağında 20 askerimiz şehit oldu
00:58 Kapadokya’da balon sepetlerine, “10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü”nde Türk bayrakları ve Atatürk posterleri asıldı.
00:57 Adana’da Kocaeli Şehir Tiyatroları’nın “Üç Jokerli Konken’i” adlı oyununa büyük ilgi… 
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Rusya, birliklerinin Marinka kasabasında kontrolü ele geçirdiğini açıkladı

Rusya, birliklerinin Marinka kasabasında kontrolü ele geçirdiğini açıkladı
26 Aralık 2023
47
A+
A-

Reklam

Rusya Savunma Bakanı Şoygu, Marinka’nın kontrolünün ele alınmasının Moskova’nın Batı’ya yönelik taarruzunu sürdürmesine olanak sağladığını söyledi.

UHA / İnternational News Agency

Türk bayrağı ve Atatürk siluetiUHA Haber’in EuroNews’e dayandırdığı AFP'den Türkiye Hakkında Kara Propaganda - Son Dakika HaberleriAFP kaynaklı haberine göre, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, birliklerinin Ukrayna’nın doğusundaki Donetsk yakınlarındaki Marinka kasabasında kontrolü tamamen ele geçirdiğini bildirdi.

Şoygu, bu kasabanın kontrolünün ele alınmasının Moskova’nın Batı’ya yönelik taarruzunu sürdürmesine olanak sağladığını söyledi.

Rusya Devlet Başkanıir Vladim Putin’in ile canlı yayımlanan televizyon görüşmesinde konuşan Şoygu, “Donetsk’in beş kilometre güneybatısında bulunan Marinka’nın kontrolü bugün tamamen sağlandı.” dedi.

Topçu ve hava saldırılarına karşı bu kasabanın yeraltı geçitleriyle birbirine bağlanan güçlü bir müstahkem bölge olduğunu vurgulayan Şoygu, Marinka’nın Rus askerlerinin kararlı mücadeleleri sayesinde ele geçirildiğini vurguladı.

Şoygu, kasabasının kurtarılmasının Ukrayna ordusunun savunma yeteneklerini azalttığını ve Rus birliklerine saldırılarını sürdürmek için önemli fırsatlar verdiğini bildirdi.

Donetsk yakınlarındaki topçu harekatının menzilini önemli ölçüde geri çektiklerini kaydeden Şoygu, bu durumun da Donetsk’i saldırılara karşı Rusya’nın daha etkili bir şekilde savunmasına olanak sağlayacağını ifade etti.

Donetsk yakınlarındaki topçu harekatının menzilini önemli ölçüde geri çektiklerini kaydeden Şoygu, bu durumun da Donetsk’i saldırılara karşı Rusya’nın daha etkili bir şekilde savunmasına olanak sağlayacağını ifade etti.

Rus birlikleri, Marinka ile birlikte 35 kilometre kuzeydoğuda yer alan ve yoğun çatışmaların yaşandığı Avdiivka kasabasını ele geçirmek için son haftalarda yoğun mücadele veriyor.

EK Kaynaklar* AFP

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.