enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:04 Rusya’da Türk dizileri paniği!
21:50 Ege’de Sağanak Felaketi: Sel Değil, İhmal Taştı
21:24 Türkiye Yelken Ligi Techno 293 Sınıfı 2. Ayak Yarışları Foça’da Düzenleniyor
21:04 TBMM Başkanı Kurtulmuş: “İran kendi sorunlarını çözebilecek büyük bir tarihi müktesebata sahiptir”
20:19 Emekli Sandığı kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alan vatandaşlar zam farkları yarın
20:06 İletişim Başkanı Duran: Türkiye potansiyelini gerçeğe dönüştüren bir ülke konumuna ulaştı
19:53 Bakan Fidan: Alanda kavga artık müzakere masasına taşındı
19:43 Meteoroloji’den kuvvetli kar yağışı uyarısı
19:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pezeşkiyan ile görüştü
19:11 Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkanı Özyurt: “Faiz Kararı Tek Başına Değil, Ticari Kredi Koşulları Belirleyici”
17:47 İran Devrim Muhafızları Ordusu (DMO): ABD ve İsrail’i herhangi bir yanlış hesap yapmalarına karşı uyarıyoruz
17:25 ABD ordusu, DEAŞ’lı tutukluları Suriye’den Irak’a nakletmeye başladı
11:01 Su Politikaları Uzmanı YILDIZ: Yapay yağış çözüm olur mu?
00:34 Serbest bölgelerin ihracatı artıyor
21:24 BM Raporu: Dünya Su Krizi Değil, Su İflası Yaşıyor!
20:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bunun hesabını o hainlerden mutlaka soracağız
19:41 İletişim Başkanı Duran, “Sosyal Medyada Sorumluluk, Özgürlük ve Güvenlik Paneli” programına katıldı..
19:19 Fidan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı temsilen Barış Kurulu Şartı’nın imza törenine katılmak için bugün İsviçre’ye gidecek
15:13 Azerbaycan’ın ‘Kara’ günü: Kanlı Ocak
14:40 Bayrampaşa Belediyesi’nde yolsuzluk soruşturması: 12 gözaltı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Rusya, birliklerinin Marinka kasabasında kontrolü ele geçirdiğini açıkladı

Rusya, birliklerinin Marinka kasabasında kontrolü ele geçirdiğini açıkladı
26 Aralık 2023
52
A+
A-

Reklam

Rusya Savunma Bakanı Şoygu, Marinka’nın kontrolünün ele alınmasının Moskova’nın Batı’ya yönelik taarruzunu sürdürmesine olanak sağladığını söyledi.

UHA / İnternational News Agency

Türk bayrağı ve Atatürk siluetiUHA Haber’in EuroNews’e dayandırdığı AFP'den Türkiye Hakkında Kara Propaganda - Son Dakika HaberleriAFP kaynaklı haberine göre, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, birliklerinin Ukrayna’nın doğusundaki Donetsk yakınlarındaki Marinka kasabasında kontrolü tamamen ele geçirdiğini bildirdi.

Şoygu, bu kasabanın kontrolünün ele alınmasının Moskova’nın Batı’ya yönelik taarruzunu sürdürmesine olanak sağladığını söyledi.

Rusya Devlet Başkanıir Vladim Putin’in ile canlı yayımlanan televizyon görüşmesinde konuşan Şoygu, “Donetsk’in beş kilometre güneybatısında bulunan Marinka’nın kontrolü bugün tamamen sağlandı.” dedi.

Topçu ve hava saldırılarına karşı bu kasabanın yeraltı geçitleriyle birbirine bağlanan güçlü bir müstahkem bölge olduğunu vurgulayan Şoygu, Marinka’nın Rus askerlerinin kararlı mücadeleleri sayesinde ele geçirildiğini vurguladı.

Şoygu, kasabasının kurtarılmasının Ukrayna ordusunun savunma yeteneklerini azalttığını ve Rus birliklerine saldırılarını sürdürmek için önemli fırsatlar verdiğini bildirdi.

Donetsk yakınlarındaki topçu harekatının menzilini önemli ölçüde geri çektiklerini kaydeden Şoygu, bu durumun da Donetsk’i saldırılara karşı Rusya’nın daha etkili bir şekilde savunmasına olanak sağlayacağını ifade etti.

Donetsk yakınlarındaki topçu harekatının menzilini önemli ölçüde geri çektiklerini kaydeden Şoygu, bu durumun da Donetsk’i saldırılara karşı Rusya’nın daha etkili bir şekilde savunmasına olanak sağlayacağını ifade etti.

Rus birlikleri, Marinka ile birlikte 35 kilometre kuzeydoğuda yer alan ve yoğun çatışmaların yaşandığı Avdiivka kasabasını ele geçirmek için son haftalarda yoğun mücadele veriyor.

EK Kaynaklar* AFP

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.