enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:45 Türkiye’de “sığınak” yönetmeliği güncellendi: Tüm yeni binalarda zorunlu olacak
00:44 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, “İklim değişikliğiyle mücadelede, güney ve kuzey arasında bir köprü rolü üstlenmeye hazırız”
00:40 TÜİK Açıkladı: Sanayii Sektöründe, en çok tüketilen enerji kaynağı elektrik
00:40 TBMM Başkanlığına, aralarında Özgür Özel’in de bulunduğu 12 milletvekili hakkında 18 dokunulmazlık dosyası sunuldu.
00:23 Hollanda Parlamentosu’nun, Türkiye seçimleri için oy kullanan Türklere yasak getirme önerisine tepki…
00:09 Türkiye’de 1 Nisan 2026’dan itibaren 5G teknolojisiyle, köklü değişikliklerin yaratması bekleniyor…
00:09 Tam elektrikli otomobillerin pazar payı yüzde 18’e yaklaştı…
00:07 Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’ndan (TOKİ) dar gelirli vatandaşlar için 81 ilde 500 bin sosyal konut inşa edilecek…
00:06 Milli İstihbarat Akademisi, “Türkiye-Somali İlişkileri: Çok Boyutlu Bir Ortaklık Modeli” başlıklı rapor yayımladı…
00:03 AK Parti’nin iktidara gelişlerinin 23. yıl dönümü dolayısıyla “#SizBunuOkurken” isimli kampanya
01:38 Kar lastiği olmayan araçlar, 15 Kasım’dan itibaren yola devam edemeyecek
01:04 Hız sınırı, 14 bin 590 kilometrelik devlet ve il yolunda çalışmalar tamam…
00:51 (TOKİ)’nin, “Yüzyılın Konut Projesi başvuruları, 10 Kasım Pazartesi günü başlıyor…
00:38 Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) kapsamında yüzde 61’i tamamlanan sulama yatırımlarının 2028’e kadar bitirilmesi hedefleniyor.
00:37 İstanbul Ataşehir’deki kentsel dönüşüm çalışmaları tamamlanan 1442 konut ve 121 iş yeri teslim edilecek…
00:35 Ara tatil için son ders zili bugün çalacak
00:35 Bakanlık Gebze’deki 7 katlı binanın çökme nedenini açıkladı
00:29 İletişim Başkanı Duran’dan CHP Genel Başkanı Özel’in açıklamalarına tepki
00:27 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’ın,30. Taraflar Konferansı’ndaki (COP30) diplomasi trafiği…
00:15 Dünyanın ve Türkiye’nin en prestijli film festivallerinde TRT rüzgarı esecek
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Rusya, birliklerinin Marinka kasabasında kontrolü ele geçirdiğini açıkladı

Rusya, birliklerinin Marinka kasabasında kontrolü ele geçirdiğini açıkladı
26 Aralık 2023
46
A+
A-

Reklam

Rusya Savunma Bakanı Şoygu, Marinka’nın kontrolünün ele alınmasının Moskova’nın Batı’ya yönelik taarruzunu sürdürmesine olanak sağladığını söyledi.

UHA / İnternational News Agency

Türk bayrağı ve Atatürk siluetiUHA Haber’in EuroNews’e dayandırdığı AFP'den Türkiye Hakkında Kara Propaganda - Son Dakika HaberleriAFP kaynaklı haberine göre, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, birliklerinin Ukrayna’nın doğusundaki Donetsk yakınlarındaki Marinka kasabasında kontrolü tamamen ele geçirdiğini bildirdi.

Şoygu, bu kasabanın kontrolünün ele alınmasının Moskova’nın Batı’ya yönelik taarruzunu sürdürmesine olanak sağladığını söyledi.

Rusya Devlet Başkanıir Vladim Putin’in ile canlı yayımlanan televizyon görüşmesinde konuşan Şoygu, “Donetsk’in beş kilometre güneybatısında bulunan Marinka’nın kontrolü bugün tamamen sağlandı.” dedi.

Topçu ve hava saldırılarına karşı bu kasabanın yeraltı geçitleriyle birbirine bağlanan güçlü bir müstahkem bölge olduğunu vurgulayan Şoygu, Marinka’nın Rus askerlerinin kararlı mücadeleleri sayesinde ele geçirildiğini vurguladı.

Şoygu, kasabasının kurtarılmasının Ukrayna ordusunun savunma yeteneklerini azalttığını ve Rus birliklerine saldırılarını sürdürmek için önemli fırsatlar verdiğini bildirdi.

Donetsk yakınlarındaki topçu harekatının menzilini önemli ölçüde geri çektiklerini kaydeden Şoygu, bu durumun da Donetsk’i saldırılara karşı Rusya’nın daha etkili bir şekilde savunmasına olanak sağlayacağını ifade etti.

Donetsk yakınlarındaki topçu harekatının menzilini önemli ölçüde geri çektiklerini kaydeden Şoygu, bu durumun da Donetsk’i saldırılara karşı Rusya’nın daha etkili bir şekilde savunmasına olanak sağlayacağını ifade etti.

Rus birlikleri, Marinka ile birlikte 35 kilometre kuzeydoğuda yer alan ve yoğun çatışmaların yaşandığı Avdiivka kasabasını ele geçirmek için son haftalarda yoğun mücadele veriyor.

EK Kaynaklar* AFP

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.