enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
08:32 Güneydoğulu halıcılar, yılın ilk yarısında ihraç ettikleri 165 milyon 121 bin metrekare halıdan 873 milyon 321 bin dolar gelir sağladı.
08:02 POLSAM’ın “Bir Akademisyenin Ardından: Güney Ferhat Batı” adlı kitabı okuyucuyla buluştu
06:57 Dünya Dönüyor!
06:55 Şirketlerden N’aber!
06:53 Gazeteci İlhan KARAÇAY’ın Sosyal Medyada dolaşan ‘Erdoğan’ın Akıbeti’ üzerine yorumu…
06:52 Mersin’de ünlüleri gençleştiren, şifa ve güzelliğin adresi: Getat uzmanı Dr. Işıl ÖZDEMİR!
00:54 Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) için Adana-Gaziantep Otoyol Bağlantı Yolu ve Misis Köprüsü yeniden projelendiriliyor
00:41 Bu fotoğraftaki sen misin ? Sahte Mesajlara Dikkat: Dolandırıcılık ve Virüs Tuzağından Korunma Rehberi
00:01 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Gabon Cumhurbaşkanı Brice Clotaire Oligui Nguema huzurunda, iki ülke arasında ortak anlaşmalar imzalandı.
18:38 Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkanı Öztürk: Coğrafi işaretli ürünler AB yolunda
11:01 Rusya’da büyük deprem, ABD ve Japonya’da tsunami alarmı!
09:59 Gazeteci Aslı SÖZBİLİR’in Sabah kahvesi: Orada N’ler oluyor!
08:20 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan: ​​​​​​​işsizlik oranı haziran ayında bir önceki yıla göre 0,5 puan azalarak yüzde 8,6 seviyesinde gerçekleşti
07:04 Kira artış ve Emlak hizmet ve Komisyon Bedellerinde Adaletli Düzenleme Talebi için Derinceli vatandaştan TBMM Başkanlığına Mektup!
06:58 Sabah Gazetesi Yazarı Mahmut Övür, son anket sonuçlarıyla ilgili dikkat çekici bir yazı kaleme aldı.
06:50 Cumhurbaşkanlığı, özellikle hastane ve emniyet gibi kurumlarda kesintisiz hizmet verecek kreş ve çocuk bakımevlerinin yaygınlaştırılması için genelge yayımladı.
00:55 MGK’da ‘Terörsüz Türkiye’ vurgusu: Milli hedeflere istikrarlı adımlarla ilerlenecek
00:55 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Orman yangınlarıyla ilgili 68 şüphelinin gözaltına alındı, bunlardan 39’unun tutuklandı”
00:48 Kulüpler Birliği yeni başkanını seçti
00:38 Türkiye, Gazze’de soykırım yapan İsrail’e karşı alınacak önlemleri ele alan Lahey Grubu’nun Bogota Ortak Bildirisi’ne katıldı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Rusya: Azovstal çelik fabrikası hariç Mariupol kontrolümüzde

Rusya: Azovstal çelik fabrikası hariç Mariupol kontrolümüzde
21 Nisan 2022
780
A+
A-

Kasaba Doktoru

KİEV – UHA HABER / Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Ukrayna birlikleri ve sivillerin sığındığı Azovstal demir çelik fabrikası hariç olmak üzere tüm Mariupol kentinin kontrolünü ele geçirdiklerini duyurdu.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı KİEV Temsilcisi Daria KALENİUK‘un haberine göre,Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Devlet Başkanı Vladimir Putin’e Ukrayna birliklerinin ve sivillerin sığındığı Azovstal demir çelik fabrikası hariç olmak üzere Mariupol kentini ele geçirdiklerini bildirdi.

Kremlin’de düzenlenen ve televizyondan canlı olarak yayınlanan toplantıda Putin, Şoygu’yu Mariupol’daki başarılı operasyon nedeniyle tebrik etti. Azovstal’a bir taarruzda bulunmanın gerekli olmadığını söyleyen Putin kuşatmanın emniyetli bir biçimde sürmesini istedi.

“Sanayi bölgesine taarruzda bulunma teklifini gereksiz olarak görüyorum” diyen Putin “Bunu iptal etmenizi emrediyorum” dedi. Fabrikanın altındaki yeraltı geçitlerine girmeye gerek olmadığını söyleyen Putin “Sanayi bölgesini öyle bloke edin ki bir sinek bile geçemesin” diye konuştu.

Azovstal’dan ayrılacak tüm Ukrayna güçlerinin canlarının güvence altında olduğunu belirten Putin, kendilerine saygıyla davranılacağını ve yaralılara tıbbi yardım yapılacağını söyledi.

Şoygu’nun Putin’e verdiği bilgilere göre Azovstal çelik fabrikasında 2 bin Ukrayna askeri bulunuyor. Çarşamba günü Rusya’nın tekrar teslim olma çağrısı yaptığı Ukrayna askerleri, bu çağrıyı bir kez daha redderek kendilerine güvenlik garantisi verilmesini istemişti. Azovstal’da bulunan aşırı sağcı Azov Taburu’nun Komutan Yardımcısı Sviatoslav Palamar, “Tüm medeni dünyaya güvenlik garantilerine katılma çağrısı yapıyorum” demişti.

Mariupol
Mariupol Fotoğraf: Nikolai Trishin/TASS/IMAGO

Mariupol’dan sivillerin bir kısmı bugün de tahliye edildi

Mariupol’dan sivillerin tahliyesi için bugün dört otobüs ayrıldı. Ukrayna Başbakan Yardımcısı İrina Vereşçuk sosyal medya hesabından, “Dört tahliye otobüsü dün insani koridordan geçerek kenti terk etmeyi başardı” paylaşımına bulundu. Kentteki kadın, çocuk ve yaşlıların tahliyesinin Perşembe günü de devam edeceğini belirten Vereşçuk, dün akşam saatlerinde yaptığı açıklamada siviller için kaçış koridoru oluşturma girişiminin başarısız olduğunu söylemiş; Rus birliklerinin varılan ateşkesi ihlal ettiğini ve tahliye otobüslerinin geçişine izin vermediğini açıklamıştı.

Luhansk’ta gıda sorunu

Luhansk Bölge Valisi Serhiy Hayday, Siyevyerodonetsk kentinde tüm gıda satan dükkanların tahrip olduğunu açıkladı. Kentte sağlam tek bir marketin bile kalmadığını belirten Hayday, şehirde yaşayanların beslenme sorununun insani yardımlarla çözülebildiğini söyledi. Hayday, Rubijne ve Novdrujek kentlerinde de bazı evlerin yıkıldığı bilgisini paylaştı. Rusya yanlısı ayrılıkçılar Rubijne’yi aldıklarını duyurmuş Ukrayna tarafı kentin bir bölümünün Rus güçlerinin eline geçtiğini doğrulamıştı.

Başkent Kiev yakınlarındaki Borodyanka’da ise dokuz sivilin cansız bedenine ulaşıldı. Kiev bölgesi emniyet müdürü, “Bu insanlar işgalciler tarafından öldürülmüş ve bazılarının üzerinde işkence işaretleri var. Bu insanların sivil olduğunu vurgulamak isterim. Rus ordusu direniş göstermeyen sivilleri bilerek vuruyor” dedi.

[UHA Haber Ajansı, 21 Nisan 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.