enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:59 ABD Başkanı,Venezuela’dan Grönland’a, İran’dan Suriye’ye kadar birçok başlıkta dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
00:41 2026’nın merakla beklenen 20 filmi
00:38 Türkiye’nin 2026’da dış politikada öncelikleri neler olacak?
00:37 2026’da emekli aylıkları yaşam maliyetine kıyasla ne seviyede?
00:30 Güvenlik kaynakları: Çatışmaların sebebi YPG’nin Suriye’nin geleceğini ve kaynaklarını sömürme kaygısıdır
00:26 İran’da sokağa çıkma çağrıları yapan sürgündeki Rıza Pehlevi kimdir?
00:21 Türkiye, Karadeniz’in güvenliği konusunda nasıl bir sorumluluk alacak?
00:19 BM Güvenlik Konseyi’nde Rusya ve Çin başta olmak üzere birçok ülkeden ABD’ye sert tepki
00:17 Bir bardak portakal suyunun şaşırtıcı faydaları
00:08 Türkiye ve Avustralya COP31’i birlikte nasıl yönetecek?
14:08 Venezuela devlet başka­nı Nicholas Maduro şimdilik son kurban…
12:16 ABD’de göç ve gümrük muhafaza polisinin (ICE) yetkileri neler?
11:41 Gazeteci Ali Asmar, İsrail’in 2025’te yürüttüğü çok cepheli savaşı ve Suriye’nin bu stratejideki kritik rolünü
07:57 Amerika’nın Büyük Strateji Arayışı
07:33 Çerkezköy-Kapıkule hattında sinyalizasyon ve test çalışmaları devam ediyor
07:07 Yüksek Gelir Hedefi Çerçevesinde 2026’da Türkiye Ekonomisi
07:05 2026 Hukuk ve Yargı Gündemi
00:44 Dışişleri Bakanı Fidan, “SDG’nin 10 mart mutabakatına uyup bir an önce üzerine düşen yükümlülükleri getirmesini bekliyoruz”
00:36 Somaliland Hakkında İslam İşbirliği Teşkilatı’ndan Acil Toplantı
00:28 Bakan Güler: “Suriye’nin birliği ve toprak bütünlüğü temelinde, terör örgütleriyle mücadelesine destek veriyoruz”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Rusya, ABD’yi uyardı: SpaceX’in casusluk amacıyla kullanılması, uyduları hedef hâline getiriyor

Rusya, ABD’yi uyardı: SpaceX’in casusluk amacıyla kullanılması, uyduları hedef hâline getiriyor
22 Mart 2024
18
A+
A-

Rusya, ABD istihbaratının SpaceX gibi ticari uydu operatörlerini kullanmaya yönelik çabalarından haberdar olduğunu açıkladı ve bu adımların SpaceX uydularını meşru hedefler hâline getirdiğini belirtti.

UHA / İnternational News Agency

UHA Haber’in Şarkul Avsat’a dayandırdığı Independent Türkçe, Reuters kaynaklı haberine göre, Reuters’ta 16 Mart’ta yer alan ve konuya yakın beş kaynağa dayandırılan bir haberde, ABD’li milyarder iş adamı Elon Musk’ın sahibi olduğu SpaceX’in ABD’nin istihbarat kurumlarıyla yaptığı anlaşmayla yüzlerce uydudan oluşan casus bir uydu ağı kurduğu iddia edilmişti.

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kaynakların verdikleri bilgiye göre, casus uydu ağı SpaceX’in Starshield birimi tarafından, casus uyduları yöneten bir istihbarat kurumu olan Ulusal Keşif Ofisi (NRO) ile 2021 yılında imzalanan 1.8 milyar dolarlık bir sözleşme kapsamında inşa ediliyor.

Kaynaklar, sistemin başarılı olması hâlinde programın ABD hükümeti ve ordusunun dünyanın hemen her yerindeki potansiyel hedefleri hızlı bir şekilde tespit etme yeteneğini ciddi ölçüde geliştireceğini söylemişlerdi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova gazetecilere yaptığı açıklamada, “Washington’un kendi askeri uzay alanındaki hedefleri için özel sektörü kullanma çabalarının farkındayız” dedi.

Zakharova, bu tür sistemlerin “askeri olanlar da dahil olmak üzere misilleme tedbirleri için meşru hedef hâline geldiğini” söyledi.

EK Kaynaklar* Independent Türkçe, Reuters

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.