enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:44 Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’e katılacağını duyurdu.
00:37 Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2025’in ikinci döneminde 28 projeye 7 milyon 375 bin lira destek sağladı.
00:37 GSG Impact Mütevelli Heyeti Toplantısı Londra’da Gerçekleşti
00:34 “Bugünkü Konjonktürde Uygur Sorunu” çalıştayı
00:34 Kerkük Kimin?
00:33 Hollywood yıldızı Alexander Uloom, Mehmed: Fetihler Sultanı’nda
00:33 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas ile görüştü
00:27 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Dr. Büyükakın, Kocaeli’deki büyük dönüşümü UHA’ya anlattı…
00:23 TRT 1’in sevilen dizisi “Teşkilat” 6. sezonuyla 21 Eylül Pazar akşamı izleyiciyle buluşuyor…
00:20 Devlet Bahçeli, “Uluslararası toplum, ABD-İsrail ortak yapımı cinayet ve yıkım politikasına sonuna kadar direniş göstermesi gerekiyor”
00:10 Türkiye’nin devlet arşivlerinde korunan Osmanlı dönemine ait Filistin tapu kayıtları, uluslararası hukuk açısından kritik bir öneme sahip.
00:02 YSK bugün CHP gündemiyle toplanacak
00:01 Hafta sonu beklenen hava durumuna ilişkin değerlendirme
22:37 “Fenerbahçe’ye giderek hata yaptım”
12:43 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Bu yeni yerleşke, geçmişin tecrübesiyle geleceğin ufkunu birleştirecektir”
12:03 Dünkü ve Bugünkü Türkiye!
03:38 CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko, “AK Parti’nin Çarpık Ekonomi Politikaları yüzünden 300 Bin Genç Okulu Bıraktı!”
03:16 5. Finansal Güvenlik Olimpiyatına Türkiye de katılacak
00:55 İsrail’in Sınır Tanımazlığında Yeni Boyut: Katar Saldırısı
00:54 Büyükelçi Fatma Ceren Yazgan, Karanlığı dağıtan, yol gösteren, ışık saçan, derin bilgisiyle sözüne güvenilen bir “GURU”dur…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

‘‘Rus Korsanlar Yeniden Siber Saldırı Düzenledi’’

‘‘Rus Korsanlar Yeniden Siber Saldırı Düzenledi’’
26 Ekim 2021
471
A+
A-

MOSKOVA-UHA HABER / Geçen yılki SolarWinds siber saldırısını düzenleyen ve Rusya’da faaliyet gösterdiği sanılan Nobelium adlı grubun, ABD bilgisayar sistemlerine bir kez daha sızarak yüzlerce şirketi ve organizasyonu hedef aldığı bildirildi. Konuyla ilgili açıklamayı Microsoft yaptı.

Yurtta sulh, cihanda sulhMicrosoft tarafından yayınlanan 24 Ekim tarihli blog yazısında Nobelium’un son saldırıda bulut hizmetlerinin bayilerini ve diğer teknoloji hizmeti sağlayıcılarını hedef aldığı kaydedildi. Microsoft’a göre bu saldırılar yaz aylarında yapılan daha geniş kapsamlı bir saldırı dalgasının parçası. Microsoft bu saldırılarla ilgili 1 Temmuz ve 10 Ekim tarihleri arasında 609 müşterisini bilgilendirdiğini kaydetti.

Microsoft yetkilileri, New York Times gazetesine yaptıkları açıklamada bu son saldırı girişimlerinin yalnızca küçük bir kısmının başarılı olduğunu belirtti.

Reuters ajansı, haberi doğrulamak için konuyla ilgili Amerikalı siber güvenlik yetkililerine henüz ulaşamadı.

Amerikalı yetkililer yeni saldırı dalgası haberine ilk kez yer veren New York Times gazetesine yaptıkları açıklamada operasyonun sürdüğünü belirttiler ve bu seferki saldırının daha az karmaşık olduğunu, bulut bilişim hizmeti sağlayıcılarının temel siber güvenlik önlemlerini uygulamaları halinde önlenebilir olduğunu kaydettiler.

Microsoft, bu son saldırının Rusya’nın teknoloji tedarik zincirindeki çeşitli noktalara uzun vadeli, sistematik erişim elde etmeye; şimdi veya gelecekte Rus hükümetini ilgilendiren hedefleri izlemek için bir mekanizma kurmaya çalıştığının bir başka göstergesi olduğu değerlendirmesini yaptı.

Rus siber korsanlar, geçen yıl yaygın olarak kullanılan SolarWinds yazılımına kötü amaçlı kod yerleştirerek en az dokuz federal dairenin bilgisayar ağlarına erişim sağlamıştı. Amerikalı yetkililer, bu saldırıyı, hükümetin sırlarını ele geçirmeyi hedefleyen bir istihbarat toplama operasyonu olarak nitelendirmişti.

SolarWinds bilgi teknolojileri şirketine sızılması ve saldırının Aralık ayında ortaya çıkması, bilgisayar casuslarının SolarWinds ürünleri kullanan yüzlerce şirkete ve hükümet dairelerine düzenlediği en büyük ve en karmaşık saldırı’’ olarak değerlendirmişti.

Rusya ise SolarWinds siber saldırısının arkasında olduğunu reddetmiş ancak Rusya’nın istihbarat şefi, ABD ve İngiltere’nin böylesine karmaşık bir saldırının arkasında Rusya’nın olduğu suçlamasından gurur duyduğunu söylemişti.

ABD ve İngiltere, eski KGB’nin devamı olan Rusya Dış İstihbarat Kurumu’nu (SVR) saldırılardan sorumlu tutmuştu. Saldırı casusların dokuz federal daireye ve yüzlerce özel sektör şirketine erişimini sağlamıştı.

[UHA Haber Ajansı, 26 Ekim 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.