enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:38 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
07:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
07:43 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:26 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
05:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:59 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu,”Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:28 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
00:08 Made in EU Nedir?
00:02 Turizme savaş darbesi
11:00 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:32 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:50 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:08 Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
22:25 ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında ‘salon düzeni’ krizi
22:14 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
22:06 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Romanya-Bulgaristan Sanal Genel Ticaret Heyeti programı 23-26 Mart’ta yapılacak

Romanya-Bulgaristan Sanal Genel Ticaret Heyeti programı 23-26 Mart’ta yapılacak
22 Mart 2021
461
A+
A-

UHA HABER / Pandemi döneminde tüm dünyada uygulanan seyahat kısıtlamaları ve alınan sağlık önlemleri neticesinde Genel Ticaret Heyeti Programlarının fiziksel olarak gerçekleştirilememesi karşısında; Ticaret Bakanı Sayın Ruhsar Pekcan’ın öncülüğünde Ticaret Bakanlığı bünyesinde Sanal Genel Ticaret Heyeti programları hayata geçirilmiştir. Bu şekilde, teknolojinin imkânlarından faydalanılarak dijital ortama taşınan Genel Ticaret Heyetleri, ihracatçılarımızı potansiyel alıcılarla bir araya getiren en önemli mekanizmalardan biri olma özelliğini devam ettirmektedir.

2020 yılı Mayıs ayından günümüze kadar Ticaret Bakanlığı koordinasyonu ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) organizasyonunda 16 Sanal Genel Ticaret Heyeti programı gerçekleştirilmiştir. Söz konusu heyet programlarında toplam 332 üretici/ihracatçı firmamızın 1.056 yabancı ithalatçı firma ile 2.367 ikili iş görüşmesi yapması sağlanmıştır.

15-26 Mart 2021 tarihleri arasında düzenlenmekte olan Hindistan Sanal Genel Ticaret Heyeti programının ardından 23-26 Mart 2021 tarihlerinde Romanya-Bulgaristan Sanal Genel Ticaret Heyeti programı gerçekleştirilecektir.

Program kapsamında ilk olarak Ticaret Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) yetkilileri, ülkemizin Sofya ve Bükreş Büyükelçileri ile Ticaret Müşavirleri/Ataşeleri ve ihracatçı firmalarımızın katılımıyla bir video konferans görüşmesi yapılacak, ardından yine sanal ortamda ikili firma görüşmeleri gerçekleştirilecektir.

Romanya-Bulgaristan Sanal Genel Ticaret Heyeti programına inşaat malzemeleri, demir ve demir dışı metaller, iklimlendirme, kimya, hazır giyim, tekstil ve hazır giyim yan sanayileri sektörlerinde faaliyet gösteren 15 firma katılım sağlayacaktır.

Türkiye’nin iki önemli komşusu ve Avrupa Birliği üyesi olan Romanya ve Bulgaristan; Türkiye’nin Avrupa’daki en önemli ticaret ortakları arasındadır. Türkiye’nin Romanya ile arasındaki ticaret hacmi 2020 yılında 6,6 milyar dolar, Bulgaristan ile arasındaki ticaret hacmi 4,8 milyar dolar olarak gerçekleşmiştir. Bu heyet programının Türkiye’nin Romanya ve Bulgaristan ile ticaretine katkı sağlaması beklenmektedir.

Romanya-Bulgaristan Sanal Genel Ticaret Heyeti programın ardından, 19-23 Nisan 2021 tarihlerinde Latin Amerika (Arjantin, Şili, Uruguay, Paraguay) Sanal Genel Ticaret Heyeti programının düzenlenmesi planlanmaktadır. Ticaret Bakanlığı tarafından Türk firmaları için potansiyel arz eden hedef ülkelere yönelik olarak sanal ortamlarda gerçekleştirilen faaliyetlere ara vermeden devam edilecektir.

[UHA Haber Ajansı, 22 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.