enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:55 Türkiye’den Şam’a saldıran soykırımcı İsrail’e sert tepki
00:50 Adalet Bakanı Tunç, DEM Parti heyetini kabul etti
00:43 İletişim Başkanı Burhanettin Duran: Suriye’nin toprak bütünlüğünü desteklemeye devam edeceğiz
00:43 Başsavcı Gürlek’i tehdit davasında İmamoğlu’na hapis cezası
00:34 MHP Genel Başkanı Bahçeli, DEM Parti heyetiyle görüştü
00:31 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: İsrail’in saldırısı bölgesel barışa bir sabotaj
00:23 Dışişleri Bakanı Fidan, işgalci İsrail’in Suriye’yi hedef alan saldırılarıyla ilgili diplomasi trafiği yürüttü.
00:19 Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nda düzenlenen “15 Temmuz: Hafıza, Adalet ve Gelecek Paneli”ne katıldı.
00:13 Cumhurbaşkanı Erdoğan ve (BAE) Devlet Başkanı  Al Nahyan huzurunda, iki ülke arasında 7 anlaşma imzalandı.
00:07 Ömer Çelik: İsrail’in saldırıları tüm bölge ve dünya için güvenlik tehditidir
22:44 Dışişleri’nden İsrail’e Suriye tepkisi
22:04 Bakan Fidan: İsrail bölgeyi istikrarsızlaştırmak istiyor
08:00 Zorlu Enerji, İsrail’deki Dorad Energy’deki yüzde 25’lik hissesinin tamamını elden çıkarma sürecinde bir adımı tamamladı.
06:59 Yorum: ABD’nin İran’a Yönelik Saldırıları VE Orta Asya’nın Stratejik Konumu
06:58 Yapay Zekanın su tüketimi Su Güvenliğimizi tehdit ediyor mu ?
06:52 Hain Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminden sonra toplam 390 bin 354 şüpheliden 113 bin 837’si tutuklandı
00:54 BAE Devlet Başkanı Al Nahyan Türkiye’ye geliyor
00:38 Cumhurbaşkanı Erdoğan: FETÖ’cü alçaklar sonsuza kadar lanetle, nefretle hatırlanacak
00:25 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’yi bölmeye kimsenin gücü yetmez”
00:16 Cumhurbaşkanı Erdoğan: 15 Temmuz tarihimizin en kritik dönemeçlerinden biri oldu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Reuters: Türkiye, Suriye ve Rusya bu ay dışişleri bakanları düzeyinde toplantı planlıyor

Reuters: Türkiye, Suriye ve Rusya bu ay dışişleri bakanları düzeyinde toplantı planlıyor
12 Ocak 2023
250
A+
A-

Türkiye, Suriye ve Rusya’nın bu ay içerisinde dışişleri bakanları düzeyinde bir araya gelmeyi planladığı, toplantının yeri ve zamanınınsa henüz belli olmadığı bildirildi. 

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’nın Reuters’e dayandırdığı haberine göre, Reuters’ın üst düzey Türk yetkililere dayandırdığı haberde, toplantının Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile 18 Ocak’ta ABD’de yapmayı planladığı görüşmeden önce ya da sonra olabileceği ifade edildi.

Türk yetkilinin Rus başkent Moskova ya da başka bir şehirde yapılacak toplantı için, “Görüşmeler devam ediyor ve net bir tarih henüz belirlenmedi. Toplantıya ilişkin bir sorun yok sadece zamanı üzerinde çalışıyorlar.” dediği aktarıldı.

Yetkili, en üst düzey diplomatlar arasındaki toplantının Ankara ve Şam arasındaki diyaloğu güvenlikten siyasi meselelere kaydıracağını ve bir Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad görüşmesi için zemin hazırlayacağını ifade etti.

Toplantı gerçekleşmesi halinde, Suriye savaşının başladığı 2011’den bu yana Ankara ile Şam arasında yapılan en üst düzey görüşme olacak.

Türk ve Suriyeli savunma bakanları, geçtiğimiz ay sınır güvenliği gibi konuları konuşmak için Moskova’da bir araya gelmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan geçen hafta, üçlü dışişleri bakanları toplantısının ardından Esad ile görüşebileceğini söylemişti.

Esad’ın ana müttefiklerinden olan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ankara ile uzlaşma çağrısında bulunmuştu.

[UHA Haber Ajansı, 12 Ocak 2023]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.