enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
20:41 2023-2028 Türkiye Çocuk Hakları Strateji Belgesi ve Eylem Planı ile yol haritası hazırlandı
12:05 TTI İzmir 2025: Turizmin Nabzı Bu Yıl İzmir’de Attı…
07:00 Bakan Fidan, 23. Doha Forumu kapsamında, basına açıklamalarda da bulundu…
00:57 CHP’nin Avrupa’nın Çöküşüyle Bütünleşme Programı-3 – Küresel sermayeye güvenceler
00:56 2026 FIFA Dünya Kupası’nda fikstür belirlendi…
00:30 Türk tarımında son yılların en dikkat çeken ve en çok kazandıran ürünlerinden biri gilaburu…
00:30 Kriter’in Aralık Sayısı Çıktı!
00:25 Dışişleri Bakanı Fidan,”Suriye hükümeti ve SDG kendi aralarında bir anlaşma yapabilirler”
00:23 Bakan Fidan, “Netanyahu’nun Gazze için kurulacak Uluslararası İstikrar Gücü’nde Türk birliklerini görmek istemiyor”
00:18 TCMB’nın 11 Aralık’taki Para Politikası Kurulu toplantısına sayılı günler kaldı…
15:28 KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman Seçmen Kitlesine Neyi Vaat Etti?
12:29 Haftayı Geri Sar:10 maddede bu hafta
10:59 İznik 1700 yıl sonra yeniden dünya gündeminde…
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
06:13 Türkiye’den NATO ve AB üyesi bir ülkeye ilk savaş gemisi satışı’dan notlar!
00:45 Karadeniz’de Ukrayna’nın Operasyonları
00:43 CHP’nin Avrupa’nın Çöküşüyle Bütünleşme Programı 2 – CHP’nin farklı kimlikleri
00:39 Erbil-Ankara hattında gerilim: ‘Maksadını aşan yorumlar endişe verici’…
00:38 Türkiye’de öğretmen istihdamı, köklü düzenlemeler içeren Öğretmenlik Mesleği Kanunu…
00:29 Dijital şiddet artıyor: Kadınlar daha fazla risk altında…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Putin: Rus kültürünü yok etmeye çalışıyorlar

Putin: Rus kültürünü yok etmeye çalışıyorlar
26 Mart 2022
835
A+
A-

MOSKOVA – UHA HABER / Moskova, Batı’ya karşı söylemlerini sertleştirdi. Rusya Devlet Başkanı Putin, Batı’yı Rus kültürünü yok etmeye çalışmakla suçladı. Dışişleri Bakanı Lavrov da Avrupa’nın taktiklerini Nazi Almanyası’yla karşılaştırdı.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘Reuters, AFP’den aktardığı haberinde,Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Batı ülkelerini Sergey Rahmaninov, Pyotr Ilyiç Çaykovski ve Dmitri Şostakoviç gibi büyük bestecilerin eserleri de dahil olmak üzere Rus kültürünü yok etmeye çalışmakla suçladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin

Televizyonda katıldığı bir programda “Bugün bin yıllık bir kültürü, insanlarımızı yok etmeye çalışıyorlar” ifadelerini kullanan Putin, geçen haftalarda bazı Batı ülkelerinde Rus ustaların etkinliklerinin iptal edildiğine işaret etti. Putin, “Bu şekilde Rus yazarları ve kitaplarını yasaklıyorlar” dedi.

Rus kültürüne karşı ayrıcılık yapıldığını iddia eden Putin, bunun 1930’larda Nazi destekçilerinin kitapları yakma törenlerine benzediğini savundu.

Moskau: Russland wirft den USA Behinderung der Verhandlungen mit Kiew vor
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov

“Nazi taktikleri uygulanıyor” suçlaması

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da Rusya’ya yönelik alınan yaptırım kararlarını eleştirerek Avrupa’nın taktiklerinin Nazi Almanyası’na benzediği suçlamasında bulundu.

Moskova’da katıldığı bir toplantıda “Bize karşı melez bir savaş, topyekün bir savaş ilan ettiler” diyen Lavrov, Nazilerin “topyekün savaş” söyleminin Avrupalı politikacılar tarafından bugün Rusya’ya karşı kullanıldığını iddia etti.

Lavrov, Avrupalıların hedefinin ekonomiyi ve Rusya’yı bir bütün olarak yok etmek olduğunu savundu.

Rusya, Ukrayna’yı işgalini “Nazilerden arındırmakla” gerekçelendirmişti. Ancak Avrupalılar, Putin’in savaş gerekçelerini Ukrayna’yı işgal amacıyla “bahane” olarak kullandığını düşünüyor. Rusya’ya karşı yaptırım kararları alan Batı, Putin’i eski Sovyet ülkelerinde etki alanını genişletmeye çalışmakla suçluyor.

[UHA Haber Ajansı, 26 Mart 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.