enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:38 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
07:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
07:43 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:26 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
05:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:59 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu,”Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:28 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
00:08 Made in EU Nedir?
00:02 Turizme savaş darbesi
11:00 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:32 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:50 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:08 Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
22:25 ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında ‘salon düzeni’ krizi
22:14 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
22:06 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Prof. Dr. Ata ATUN, “Filistinlilerin toprakları, İsrail devleti ile Yahudi göçmenlerin silah zoru ve taraflı mahkeme kararlarıyla ellerinden zorla alındı”

Prof. Dr. Ata ATUN, “Filistinlilerin toprakları, İsrail devleti ile Yahudi göçmenlerin silah zoru ve taraflı mahkeme kararlarıyla ellerinden zorla alındı”
31 Ekim 2023
31
A+
A-

banner

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Uluslararası Öğrenci Birliği tarafından “Kıbrıs ve Filistin, Benzerlikleri ve Ayrılıkları” başlıklı Lefkoşa’da bir konferans düzenlendi.

UHA / İnternational News Agency
UHA Haber’in haberine göre, konferans Yunus Emre Enstitüsü’nün Lefkoşa Merkezi’ndeki Konferans Salonunda gerçekleştirildi.
Kıbrıs ve Filistin, Benzerlikleri ve Ayrılıkları” başlıklı konferansın konuk konuşmacısı ise KKTC Cumhurbaşkanı Politik Danışmanı ve Kıbrıs İlim Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Ata ATUN oldu.

Prof. Dr. Ata Atun,  KKTC’de eğitimlerine devam eden Uluslararası Öğrencilere yönelik, özellikle içeriğinde Filistin ile Kıbrıs adasının tarihlerinin ve Kıbrıs Türklerinin varoluş mücadelesinin de yer aldığı, “Kıbrıs ve Filistin, Benzerlikleri ve Ayrılıkları” konulu verdiği konferansta, Filistin’in ve Kıbrıs’ın tarihinin Milattan öncesinden başladığının altını çizdi.

Her iki halkın yüzyıl öncesinden başlayan sorunların kökenlerini ortaya koyan Prof. Dr. ATUN, Filistin halkının Filistin bölgesindeki topraklar üzerindeki haklılığının binlerce yıl geriye gittiğini, İsrail devleti kurulduktan sonra Filistinlilerin topraklarını sattığı iddiasının doğru olmadığına dikkat çekti.

Kıbrıs İlim Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Ata ATUN, bu yalanın çok mahirane bir şekilde dünya medyasını ellerinde tutanların sanki de gizli bir gerçekmiş gibi aleni bir şekilde dünya medyasına servis ettiklerini ve neredeyse tüm dünyayı inandırdıklarının altını çizdi.
Prof. Dr. ATUN, gerçekte Filistinlilerin topraklarını önce bölgeyi yöneten İngiliz Manda Yönetiminin uygulamaları ile sonra da İsrail devletinin ve Yahudi göçmenlerin silah zoru ve taraflı mahkeme kararları ile Filistinlilerin ellerinden zorla alındığını belirtti.
Aynı yöntemlerin Kıbrıs’ta da uygulandığını açıklayan Prof. Dr. Ata ATUN konuşmasında, 1878 tarihinde Kıbrıs adasının İngilizlere kiralanırken adanın topraklarının yüzde 85’inin Türklere ve Osmanlı Vakıflarına ait olduğunu söyledi.
Prof. Dr. ATUN, aradan geçen 27 yıldan sonra bu toprakların büyük bir kısmının evrak oyunları ile zorla el konduğunu ve el değiştirdiğini anlattı, ayrıca günümüzde Filistin ve Kıbrıs’ta yaşananların, geçmişi bilinmekle birlikte kendiliğinden ortaya çıktığını kaydetti.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Uluslararası Öğrenci Birliği tarafından “Kıbrıs ve Filistin, Benzerlikleri ve Ayrılıkları” başlıklı Lefkoşa’da düzenlenen konferansa katılımcılar büyük bir ilgi ile dinledi.
Konferans sonrasında konuşmacı Kıbrıs İlim Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Ata ATUN,  katılımcıların soru yağmuruna tutuldu. Konferans sonunda tüm katılımcılara, günün anısı olarak katılım belgeleri takdim edildi.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.