enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
00:37 Trafikte düzeni bozana rekor cezalar yolda
00:29 Devlet Bahçeli: Türk dili, milli varlığın korunmasına yönelik stratejik bir sorumluluktur
00:28 Doç. Dr. Barış Semiz, “Pamukkale’nin Uşak’taki altın madeni faaliyetleriyle ilişkilendirilmesi gerçeği yansıtmıyor”
00:21 Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “İzmir’in okullarında tuvaletlerde sabun var ama çeşmelerinde su akmıyor”
00:11 Science dergisindeki Muhtemel ‘İstanbul’ depremine ilişkin uzmanlardan farklı açıklamalar peş peşe gel
00:03 Bakan Fidan: “Biz inanıyoruz ki; dış müdahalelerden arınmış, istikrarlı bir Suriye, bölgemiz için büyük bir artı değer olacaktır.
00:02 Sektörünün bölgesindeki en büyüğü SING İstanbul, artık yeni adresinde…
00:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Boraltan faciası, CHP’nin Türkiye tarihine geçmiş bir kara lekesidir”…
00:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “AK Parti Türk Dünyası Vizyon Belgesi Tanıtım Programı”nda konuştu…
00:00 Bakan Göktaş, Türkiye’de de nüfus yaşlandı ve doğurganlık azaldı”…
09:58 Manisa, 2025’i Büyük Bir Kayıpla Bitiriyor: Ferdi Zeyrek ve Gülşah Durbay…
08:47 Su Politikaları Derneği: Ankara’nın Birim Su Maliyeti Artacak!
00:48 YHT Gar–Kuyubaşı–Esenboğa Havalimanı Metro Hattı’nın yapımına 2026 yılında başlanması hedefleniyor…
00:47 Meryem Gülbetekin’in, “Yaradan”a dair hissiyatı
00:46 ABD NATO’dan Ayrılıyor mu?
00:26 Gazeteci Erdem Atay: Özgür Özel İmamoğlu’nu sattı Siyasette ‘Diploma’ ve ‘Rektör Ziyareti’ tartışması
00:20 Yılbaşında kar yağacak mı?
00:20 UNICEF: Gazze’de çocuklar ve hamile kadınlar arasında yetersiz beslenme oranları arttı…
00:10 Şehzadeler Belediye Başkanı Durbay vefat etti
TÜMÜNÜ GÖSTER →

PKK/KCK’lı teröristler yaylacılarla ilgili bilgi toplamış

PKK/KCK’lı teröristler yaylacılarla ilgili bilgi toplamış
1 Temmuz 2021
317
A+
A-

UHA HABER / Terör örgütü PKK/KCK mensubu Gürkan Düz, Yaylabaşı kırsalında örgütün talimatı ile bölgede arazi keşfi yaptıklarını ve erzak desteği alınabilecek yaylacılarla ilgili bilgi topladıklarını itiraf etti.

Erzincan’da bir askerin hafif yaralandığı, askeri minibüsün geçişi sırasında meydana gelen patlamaya ilişkin terör örgütü PKK/KCK’nın sabotajcılarının da aralarında bulunduğu ikisi tutuklu 6 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Erzincan 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Yunanistan’a kaçmak isterken yakalanan tutuklu sanık “Rezzan Erzingan” kod adlı Gürkan Düz, tutuksuz sanıklar E.T, Ü.T, C.Y. ve T.Y. ile sanık avukatları katıldı.

PKK’nın sabotajcısı olan ve İçişleri Bakanlığının Terörden Arananlar Listesi’nde “turuncu” kategoride yer alan tutuklu sanık “Baver-Çektar” kod adlı Ahmet Herdem ise duruşmaya Erzincan T Tipi Kapalı Cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlandı.

Duruşmada, Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan ve sanıkların farklı eylemlerini içeren bir başka iddianamenin dava dosyasıyla birleştirilmesine yönelik sanıkların ve avukatlarının savunmaları soruldu.

Sanık Düz, savunmasında aleyhinde bir iddianamenin hazırlandığını söyledi.

“Erzak desteği alınabilecek yaylacılarla ilgili bilgi topladık”

İddianamede bahsi geçen 2017’de kent merkezine bağlı Yaylabaşı beldesindeki kara yoluna yerleştirilerek askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirilen el yapımı patlayıcıyla ilgisinin bulunmadığını öne süren Düz, şunları kaydetti:

“Yaylabaşı kırsalında terör örgütünün talimatı ile bölgede barınabilmek için sadece arazi keşfi yaptık ve erzak desteği alınabilecek yaylacılarla ilgili bilgi topladık. Yaylabaşı bölgesine geldiğimizde karakolu keşfetme durumu gerçekleşmedi. Bulunduğumuz bölge karakol ve beldeye uzak bir yerdi. Burada arazi keşfinin ardından bir gün kaldık ve Kemah kırsalında bulunan Dereşoran bölgesine geçtik.

Biz buradan ayrıldıktan 20-25 gün sonra patlamanın olduğunu haberlerden öğrendim. Buradaki patlama ile ilgili benim kesinlikle bir alakam yoktur. Olayın aydınlatılması için bildiğim her şeyi anlattım. Ben kimseye mermi sıkmadım. Devletin birliğine ve bütünlüğüne karşı herhangi bir eylem içerisinde olmadım.”

Düz, suçsuz olduğunu iddia ederek tahliyesini talep etti.

Sanık Herdem ise dava dosyasına dahil olan ikinci iddianame ile ilgili savunmasını sonra yapacağını belirterek beraat ve tahliye talebinde bulundu.

Diğer sanıklar da suçsuz olduklarını savunarak beraat ve tahliyelerini istedi.

Sanık avukatlarının savunmalarını dinleyen mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 01 Temmuz 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.