enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:53 ABD SDG’den Neden Vazgeçti
11:08 Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nde (KOGACE) Başkanlık Görev Değişimi
07:04 ABD-Ukrayna-Rusya Üçlü Müzakereleri Devam Edecek
00:16 Uluslararası Deneyimler Çerçevesinde Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı
00:11 ICE’a Tepki Büyüyor
00:10 TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, “Türk hukukuna göre Türkiye’de otel ve tur pazarlamak seyahat acentalarının işi”
00:09 ‘Kürtlere Karşısınız’ Söylemi Neye Hizmet Ediyor?
00:08 “Habib-i Neccar”ın böyle dimdik ayakta olduğunu görenler Antakya’nın yeniden hayata döndüğüne kalben inanıyor”
00:05 Katil, soykırımcı, terör örgütü ve lanetli İsrail’e, Türkiye ve 7 ülkeden kınama
00:04 Kocaeli’n ‘Körfezray Metro Projesi’nde saha çalışmaları planlanan takvime göre hızla devam ediyor…
00:04 ABD’de Politik Çekişmeler ve Ermeni Diasporasının Etkisi: Dr. Mehmet Öz örneği
14:42 Gazze Şeridi’nin dünyaya açılan ve Mısır sınırında yer alan Refah Sınır Kapısı’nın “deneme” amaçlı açıldığı duyuruldu…
06:53 Uluslararası kuruluşların ve Birleşmiş Milletler’in “Vicdani ve Alaki” sorumlulukları
06:39 Bakanı Kacır, “KOSGEB Acil Destek Kredi Programı kapsamında 2 bin 120 KOBİ’ye 1,9 milyar lira kredi sağlandı”
06:35 UHA / İnternational News Agency’n kısa kısa ‘Yurttan ve Dünyadan’ Kahvaltı Haberleri
06:27 ABD, İran’a Askeri Operasyona mı Hazırlanıyor?
05:05 İletişim Başkanı Duran: TRT, Türkiye’nin hakikatini ve değerlerini temsil ediyor
04:34 DEVA Partisi’nden Suriye Açıklaması: “Suriye’de en ağır bedeli kadınlar ve çocuklar ödemekte”
00:39 “Kendimize güvenirsek her şeyi başarabiliriz”
00:36 Karabağ’da kalan Ermenilerin nakli ve tahrike yönelik propagandalar
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Pfizer Türkiye, Sağlık Bakanlığı onaylı Klinik Araştırmalar Eğitim Programı’nı İstinye Üniversitesi iş birliğiyle gerçekleştirdi

Pfizer Türkiye, Sağlık Bakanlığı onaylı Klinik Araştırmalar Eğitim Programı’nı İstinye Üniversitesi iş birliğiyle gerçekleştirdi
19 Kasım 2022
224
A+
A-

Advertisement

Pfizer Türkiye, bu yıl Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nun onayı ve İstinye Üniversitesi iş birliği ile Klinik Araştırmalar Eğitim Programı’nı 11 Kasım’da online olarak sağlık meslek çalışanlarına yönelik gerçekleştirdi. 2000 yılından bu yana Türkiye’nin birçok farklı ilinde üniversiteler, akademisyenler ve Sağlık Bakanlığı işbirliğiyle 30’un üzerinde eğitim programıyla  3 bin 500’e yakın araştırmacıya klinik araştırmalar eğitimi veren Pfizer Türkiye, Klinik Araştırma Eğitim Programları ve Ar-Ge iş birliği projeleriyle Türkiye’de yüksek kalite standartlarında araştırmaların yapılabilmesi ve bilim insanlarımızın uluslararası alanda en üst seviyelerde yer bulabilmesi için fırsatlar oluşturmaya devam etmeyi hedefliyor.

 Pfizer Türkiye, Türkiye’de ilaç Ar-Ge’sinin gelişmesi ve araştırmaların yaygınlaşması ve yüksek kalite standartlarına ulaşmak hedefiyle 2000 yılından bu yana Klinik Araştırmalar Eğitim Programları gerçekleştiriyor.

 İstinye Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş etkinlikte açılış konuşmasında; “İki önemli kurumun, Pfizer gibi çok köklü, topluma ve insan sağlığına hizmetleri büyük bir kurumla; Bilim, Eğitim, Kalite, Araştırma, Uluslararasılaşma ve Topluma Katkı yolunda hızla ilerleyen, sadece Bilim ve Eğitimin değil Kültürün ve Sanatın da üniversitesi olma misyonunu taşıyan İstinye Üniversitesi’nin bir arada bulunmasını önemsiyorum. 2015 yılında kurulmuş genç ama olgunlaşma yolunda hızla ilerleyen bir üniversite olarak Ar-Ge’ye çok önem veriyoruz. Bu programlarla amacımız üniversitemizde araştırmacı potansiyelimizi artırmaktır. Gerek araştırma laboratuvarlarımız gerek hastanelerimizle bu konuda çok önemli atılımlar yapıyoruz. Bizim için eğitim, bilim, Ar-Ge, etik, kalite, yenilikçilik ve insanı odağına alan bu tür çalışmalar önemlidir” dedi.

 Klinik Araştırmalarda Güvenlilik konusunda bir konuşma yapan İstinye ÜniversitesiEczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semra Şardaş: “Klinik araştırmalarda Uluslararası Harmonizasyon Konseyi-İyi Klinik Uygulamaları ve Dünya Tıp Birliği Helsinki Bildirgesi, daima klinik araştırmaya katılan gönüllünün sağlığının, haklarının ve güvenliliğinin ön planda tutulması gerektiğini bildirmektedir. Dolayısıyla klinik araştırmalarda bireye saygı, insana fayda ve adalet en önemli temel kuralımızdır. Bu anlamda, Pfizer Türkiye iş birliği ile uluslararası yüksek kalite standartlarında klinik araştırmaların yürütülmesini destekleyen böyle bir eğitim programını düzenlemiş olmaktan dolayı çok mutluyuz.” diye belirtti.

 Pfizer Türkiye, Afrika ve Orta Doğu Klinik Araştırmalar Kıdemli Direktörü Dr. Gökhan Duman konuyla ilgili şunları söyledi: “İlaç Ar-Ge’si alanında öncü olan gelişmiş ülkelere baktığımızda klinik araştırmaların neredeyse toplum kültürünün bir parçası olacak kadar benimsenmiş ve artmış olduğunu görüyoruz. Dünya genelinde halen devam eden klinik araştırmaların yaklaşık yüzde 70’i ABD ve Avrupa’da yürütülüyor. 11. Kalkınma Planı kapsamında, ülkemiz ilaç endüstrisinin küresel pazardaki rekabet gücünün artırılması ve dünya ilaç değer zincirinde daha üst konuma taşınmasının temel amaç olarak benimsenmesi, ülkemizin ilaç geliştirme alanında küresel bir aktör olma arzusunun açık göstergesidir. Pfizer olarak, ülkemizde ilaç Ar-Ge’sinin gelişmesi, araştırmaların yaygınlaşması ve yüksek kalite standartlarına ulaşmamız için önümüzdeki yıllarda da bu eğitimleri düzenlemeye ve Türkiye’de bilim ortamının gelişmesine katkıda bulunmaya devam edeceğiz.”

 Pfizer Türkiye ve Afrika Klinik Araştırmalar Merkez Operasyonları Direktörü Meral Duru;” Klinik araştırmalar, daha sağlıklı bir yaşamın gereği olan yeni ilaç ve tedavilerin geliştirilebilmesi için gereklidir. Klinik araştırmalar, hastalarımızın yenilikçi tedavilere ulaşabilmesinin sağlanmasında, ülkemizde bilim ortamının ilerlemesi ve bilim insanlarımızın daha fazla küresel araştırmalarda yer alarak, uluslararası ilaç Ar-Ge süreci içinde daha önemli konum kazanmalarında önemlidir.” dedi.

HABER : Ata Ulaş Dağlıoğlu

[UHA Haber Ajansı, 19 Kasım 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.