enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
16:00 Krediler Tükeniyor!
15:25 UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2025-26 sezonu bugün lig aşamasının ilk hafta maçlarıyla başlayacak…
00:54 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
00:43 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
00:41 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
00:16 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
00:13 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
00:03 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
22:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katar’da yoğun diplomasi trafiği
22:11 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı
21:34 3. KONYA GASTROFEST Yüz Binleri Ağırladı; Başkan Altay Misafirlere Teşekkür Etti
00:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
00:51 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
00:50 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
00:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
00:37 SPD Başkanı Yıldız: Teknik çözümleri biliyoruz; ihtiyacımız olan bilgiyi politikaya, politikayı da uygulamaya dönüştürmektir.
00:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
00:33 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Anka Çocuk Destek Programı ile bugüne kadar yaklaşık 20 bin çocuğa destek verildi.
00:16 İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1624 uçuşla bir kez daha Avrupa’da birinci, dünyada beşinci en yoğun havalimanı oldu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Pekin 2022 Kış Olimpiyatları’nda Norveç zirvede

Pekin 2022 Kış Olimpiyatları’nda Norveç zirvede
16 Şubat 2022
2.158
A+
A-

PEKİN – UHA HABER / Pekin 2022 Kış Olimpiyatları’nda 7 branşta daha madalyalar sahiplerini buldu. Madalya sıralamasında Norveç, 12 altın, 7 gümüş ve 7 bronzla ilk sırada yer aldı.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘TRT Haber’den aktardığı AA’nın haberine göre, Çin’in başkenti Pekin’de düzenlenen oyunların 11. gününde, Alp disiplini, Kuzey disiplini, biatlon, kızak, serbest stil kayak, snowboard ve sürat pateninde madalya mücadeleleri yaşandı.

Alp disiplini kadınlar iniş yarışlarında, İsviçreli Corinne Suter, 1.31.87’lik derecesiyle altın madalya kazandı. İtalyan sporculardan Sofia Goggia ikinciliği, Nadia Delago üçüncülüğü elde etti.

Biatlon erkekler 4×7,5 kilometre bayrak yarışında Norveç, 1 saat 19.50.2’lik zamanıyla podyumun zirvesine çıktı. Bu kagetoride Fransa ikinci, Rusya Olimpiyat Komitesi üçüncü oldu.

Erkekler ikili bobsled kategorisine Alman sporcular damga vurdu. Francesco Friedrich, 3.56.89 ile altın, Johannes Lochner gümüş, Christoph Hafer de bronz madalyaya ulaştı.

Serbest stil kayak kadınlar slopestyle yarışlarında İsviçreli Mathilde Gremaud, 85.56 puanla altın madalyaya uzandı. Çinli Ailing Eileen Gu ikinci, Estonyalı Kelly Sildaru üçüncü sırayı aldı.

Kuzey disiplini 10 kilometre bireysel büyük atlama kulesinde, Norveçli Joergen Graabak, 27.13.3’lük derecesiyle altın madalya kazandı. Graabak’ın vatandaşı Jens Luraas Oftebro ikinci, Japon Akito Watabe üçüncü en iyi dereceye imza attı.

Snowboard kadınlar “big air” yarışında Avusturyalı Anna Gasser, 185.5 puanla altın madalyayı boynuna taktı. Yeni Zelandalı Zoi Synnott Sadowski ikinci, Japon Kokomo Murase üçüncü en iyi puanı elde etti.

Erkekler “big air” kategorisinde ise Çinli Yiming Su, 182.5 puanla altın madalyanın sahibi oldu. Norveçli Mons Roisland podyumun ikinci, Kanadalı Max Parrot üçüncü basamağına çıktı.

Sürat pateni kadınlar takım takipte Kanada, 2.53.44’lük derecesiyle olimpiyat rekoru kırarak altın madalyaya uzandı. Bu alanda Japonya ikinci, Hollanda üçüncü oldu.

Erkekler takım takipte ise altın madalya 3.38.08’lik derecesiyle Norveç’e gitti. Rusya Olimpiyat Komitesi gümüş, ABD bronz madalya aldı.

Norveç, madalya sıralamasında zirvede

Oyunların 11. günü sonunda 12 altın, 7 gümüş, 7 bronz madalyası bulunan Norveç, zirvedeki yerini korudu.

Genel klasmanda 9 altın, 6 gümüş ve 3 bronz madalyalı Almanya ikinci, 7 altın, 6 gümüş, 4 bronz madalyaya sahip ABD üçüncü sırada yer aldı.

[UHA Haber Ajansı, 16 Şubat 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.