enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
15:23 Altun’dan İsrail’e tepki: Çıldırmışlık halinin son tezahürü
15:03 Ümit Özdağ tahliye edildi
09:40 Toplumsal sorunlar iş modeline dönüştü
07:58 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Emniyet ve jandarma trafik ekiplerince 5-12 Haziran tarihlerinde 3 milyon 647 bin 742 aracın denetlendi”
06:56 Gazeteci – Yazar Bekir AĞIRDIR, “Bahçeli’nin yeni anayasa çağrısı, yalnızca metin değişikliği değil; seçim sistemi, parti yasası ve meclis iç tüzüğü”
01:59 İran, İsraillilere ülkeyi terk etme, Kanal 12 ve Kanal 14 televizyonlarına da “tahliye” uyarısında bulundu.
01:37 Orman yangınlarıyla mücadele kapsamında Bolu’daki ormanlık alanlara girişler 01 Temmuz-30 Eylül 2025 tarihleri arasında yasaklandı.
01:24 İran-İsrail Çatışması İran Kamuoyuna Nasıl Yansıyor?
00:57 Kocaeli Ticaret Odası, Özel KOTO AOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10. yılını gururla kutladı
00:56 İnfografik: İsrail, İran’ı Vurdu: Nükleer Tesisler Hedef Alındı
00:43 Gaziantep İl Tarım ve Orman Müdürü Karayılan’dan Nizip Ticaret Odası’na (NTO) ziyaret
00:39 Gazeteci-Yazar Merve GÜRBÜZ, “İran, modern savaş teknolojisinin gerisinde mi kaldı?”
00:33 Ankara Barosu Kent ve Çevre Merkezi Heyeti’nden Su Politikaları Derneği’ne Ziyaret
00:28 Mesaisine bugün başlayacak Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde bu hafta da Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) olacak.
00:26 Türkiye’de işe alım piyasasında hareketlilik beklentisi sürüyor
00:15 Hatay Sörf Merkezi, Türkiye Şampiyonası’ndan 6 madalya ile döndü
09:18 18 ilde DEAŞ operasyonu: 39 gözaltı
09:01 Yeni haftada hava nasıl olacak?
08:51 İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM), günün öne çıkan haberleri…
08:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan “kabine” toplantısına başkanlık edecek
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Paris Olimpiyatları’nda Seine krizi

Paris Olimpiyatları’nda Seine krizi
7 Temmuz 2024
12
A+
A-

2024 Paris Olimpiyat Oyunları’na geri sayım sürüyor. Açılış töreninin gerçekleştirileceği Seine Nehri’ndeki kirlilik oranı ve yaşanan kanalizasyon sorunu ise akıllarda soru işareti bırakıyor.

2024 Paris Olimpiyat Oyunları’na geri sayım sürüyor. Dünyanın en büyük spor etkinliğinin açılış töreni Seine Nehri üzerinde yapılacak.

Açılışın yanı sıra Seine Nehri’nde triatlon ve açık su yüzme yarışmalarının düzenlenmesi de planlanıyor. Ancak, nehirdeki kirlilik ve kanalizasyon sorunu ise akıllarda soru işareti bırakıyor.

Nehirdeki bakteri seviyeleri, yağış ve su sıcaklığına bağlı olarak değişiyor. Zira şiddetli yağmurlar, Paris’te kanalizasyon sisteminin taşmasına ve doğrudan nehre boşaltılmasına neden oluyor.

Yetkililer, nehirdeki suyun kalitesini arttırabilmek için ellerinden geleni yapıyor. Son verilere göre nehir, müsabakalar için uygun halde fakat bu durumun değişmesinden endişe ediliyor.

Su kalitesinin elverişsiz olması durumunda yarışmaların kısa süreliğine ertelenmesi gündeme gelecek. Erteleme sürecinde de veriler değişmezse yarışmalar Fransa’nın kuzeyinde bulunan Vaires-sur-Marne’daki rezerv alanında gerçekleştirilecek. Halihazırda kürek ve kano etkinlikleri için kullanılan bu bölgede, açık su müsabakaları da yapılabilecek.

Triatlon ise Duatlon’a dönüştürülecek, yüzme yarışları yapılmayacak, sporcular sadece koşu ve bisiklette mücadele edecek.1900 Paris Olimpiyat Oyunları sırasında sporcular nehirdeki müsabakalarda yüzebiliyordu. Daha sonra hızla kirlenen Seine Nehri’nde yüzme 1923 yılında yasaklanmıştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.