enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:15 Türkiye’de 15 yaş altına sosyal medya yasağı geliyor
07:41 Yazar Peren Birsaygılı Mut: Suriye Devrimi’nin Filistin davası açısından taşıdığı tarihsel ve stratejik önemi
07:14 Avrupa’da ABD’siz savunmanın formülü: Avrupai NATO
00:55 Tokat’ın Niksar ilçesinde araç muayenesinde kredi kartı komisyonu yasal bulunmadı
00:48 Akif Çağatay Kılıç: İran ekseninde gerilimin çözülmesi için çabalarımız devam edecek
00:43 Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sonrası bildiri yayınlandı…
00:39 Bakan Göktaş’tan İBB kreşindeki iddialara ilişkin açıklama
00:38 Terörsüz Türkiye ve Bölge Hedefinin Geleceği
00:29 ABD’nin Güney Kahkasya Stratejisi: Zengezur, Enerji Hatları ve Bölgesel Güç Dengeleri
00:26 Türkiye’nin bölünmüş yol ağı 30 bin kilometreye ulaştı
00:20 İran Dışişleri Bakanı Arakçi, Steve Witkoff ile temas kurmadığını söyledi.
00:18 Irak’ta ABD’nin karşı çıktığı Nuri Maliki kimdir?
00:08 Davos’ta geç gelen itiraf
00:02 “Gaziantep’in Genç Yıldızları Ödül Töreni”nden notlar!
00:01 UHA / İnternational News Agency’ndan ‘Körfez Haberleri…
21:26 MİT ve Emniyet’ten “casusluk” operasyonu: 6 gözaltı
10:51 Zorbalık üstüne zorbalık!
10:28 Gazze’de Ateşkesten Sonra Derinleşen Sessizlik “Gazze’de Her Şey En Ağır Haliyle Devam Ediyor”
07:32 Türkiye ile mücadele eden herkes kaybeder…
06:58 Ahmet Efendi Mescidi, Kocaeli Büyükşehir’le hayat buldu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Papa Françesko Musul’da

Papa Françesko Musul’da
8 Mart 2021
555
A+
A-

UHA HABER / Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Françesko, tarihi Irak ziyaretinin üçüncü gününde Musul’daydı. Papa IŞİD işgalinde yıkılan kilisenin önünde yaptığı konuşmada, dinler arası kardeşlik çağrısı yaptı.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘Deutsche Welle’den aktardığı AFP,dpa, KNA’ın haberine göre,Irak ziyaretinin üçüncü gününde Musul’a giden Papa Françesko, burada IŞİD kurbanları için dua etti. Pazar sabahı, kentin IŞİD tarafından kontrol edildiği dönemde yıkılan kilisesinin önündeki meydanda Hristiyan cemaati ile bir araya gelen Papa, burada yaptığı konuşmada, “Şayet tanrı, yaşamın tanrısı ise, ki öyle; o halde bizler onun adına kardeşlerimizi öldüremeyiz” dedi.

Yoğun güvenlik önlemleri altında Erbil’den Musul’a çok sayıda helikopterden oluşan bir filo ile gelen 84 yaşındaki Papa Françesko’nun söz konusu ziyaretine büyük sembolik önem atfediliyor.

IŞİD, 2014 yılında Musul’u ele geçirmiş ve aynı yılın haziran ayında “Halifelik” ilanını burada yapmıştı. Irak ordusu ise uzun süreli çatışmalar ve uluslararası koalisyonun askeri ve lojistik desteği ile 2017’de kenti yeniden kontrolü altına almayı başarmıştı.

Irak | Papst Franziskus betet für Kriegsopfer

Papa, kilise yıkıntısının önündeki meydanda yaptığı konuşmada ayrıca, “Burada Musul’da, savaşın ve düşmanlığın trajik sonuçları her tarafta görülüyor. Binlerce insanın göçe zorlanması ve katledilmesi, medeniyetin beşiği olan bu yerde kültürel varlıkların harap edilmesi korkunç bir zulüm” ifadesini kullandı.

Irak’ı ziyaret eden tarihteki ilk Papa olan Françesko’nun Musul’dan Irak’ta Hristiyan nüfusun en yüksek olduğu Karakuş kentine geçtiği bildirildi. Papa’nın daha sonra Erbil’de bir futbol stadyumunda yapılacak kitlesel ayini yönetmesi bekleniyor.

2000’li yılların başında yaklaşık bir buçuk milyon Hristiyanın yaşadığı Irak’ta bugün bu sayı 400 binlere gerilemiş durumda. Son 20 yılda yüzbinlerce Hristiyan, büyük oranda dini saldırılar ve özellikle de radikal İslamcı grupların uyguladığı şiddetten kaçarak ülkeyi terk etti.

[UHA Haber Ajansı, 09 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.