enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:31 Rusya’dan İran füzeleri iddiası
00:31 İran Krizi ve Türkiye’nin Diplomatik Rasyonalitesi: Normsuzluk Çağında İtidal
00:04 Mısırlı Yazar-Araştırmacı Prof. Ahmed El-Cendi yazdı: İsrail-ABD, İran savaşı sürecinde İsrail Türkiye’den Ne İstiyor?
11:38 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
07:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
07:43 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:26 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
05:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:59 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu,”Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:28 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
00:08 Made in EU Nedir?
00:02 Turizme savaş darbesi
11:00 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:32 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:50 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:08 Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Omicron varyantının belirtileri neler?

Omicron varyantının belirtileri neler?
29 Kasım 2021
1.395
A+
A-

CAPE TOWN-UHA HABER / Koronavirüsün Omicron varyantına yakalanan hastalar hakkında yetkilileri uyaran ilk Güney Afrikalı doktor, yeni varyantın semptomlarının “olağan dışı ancak hafif” olduğunu söyledi.

Güney Afrika Tabipler Birliği Başkanı Dr. Angelique Coetzee, dünyayı alarma geçiren Omicron varyantı hakkında The Telegraph`a demeç verdi.

Coetzee, başkent Pretoria`daki özel muayenehanesine gelen COVID-19 hastalarının farklı semptomlar göstermesinden sonra virüsün yeni bir varyantıyla karşı karşıya olduğunu anladığını söyledi.

Söz konusu hastaların semptomlarının daha önce tedavi ettiği hastalarınkinden çok farklı ve çok hafif olduğunu belirten Coetzee, 18 Kasım`da Güney Afrika`daki aşı komitesine haber verdi.

Hastaları tat ve koku kaybetmedi

Hastaları tat ve koku kaybetmedi
Güney Afrikalı doktorun, şimdiye kadar, testi pozitif çıkan ve çoğunlukla genç erkekler olmak üzere yeni varyantın semptomlarını gösteren 2 düzine hastası oldu.
Hastaların yaklaşık yarısının aşısız olduğunu söyleyen Coetzee, enfekte olanlardan hiçbirinin koku veya tat alma duyusunu kaybetmediğini vurguladı.
1-2 günlük kas ağrısı
Dr. Coetzee, hastalığın 1-2 günlük kas ağrısı, yorgunluk, hafif öksürük gibi belirtilerinin bulunduğunu; enfekte olanlardan bazılarının şu anda evde tedavi gördüğünü kaydetti.
Yaşlı ve aşısızlar için uyarı
Endişelenilmesi gereken şeyin, yaşlı ve aşılanmamış kimselerin durumu olduğuna dikkat çeken Dr. Coetzee, böyle kişilerin aşılanmamaları halinde hastalığın birçok şekliyle karşılaşabileceğini söyledi.
30`dan fazla mutasyonlu süper varyant
30`dan fazla mutasyonlu “süper varyant”
İlk olarak “B.1.1.529” ismiyle duyurulan ve daha sonra Dünya Sağlık Örgütü tarafından “Omicron” olarak adlandırılan yeni varyant, 30`dan fazla mutasyona sahip.
Uzmanlar, bu durumun enfeksiyon riskini artırdığını belirtiyor.
Bu yeni varyanta karşı birçok ülke seyahat kısıtlamalarını yeniden gündeme taşıdı.

[UHA Haber Ajansı, 29 Kasım 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.