enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:31 Rusya’dan İran füzeleri iddiası
00:31 İran Krizi ve Türkiye’nin Diplomatik Rasyonalitesi: Normsuzluk Çağında İtidal
00:04 Mısırlı Yazar-Araştırmacı Prof. Ahmed El-Cendi yazdı: İsrail-ABD, İran savaşı sürecinde İsrail Türkiye’den Ne İstiyor?
11:38 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
07:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
07:43 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:26 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
05:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:59 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu,”Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:28 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
00:08 Made in EU Nedir?
00:02 Turizme savaş darbesi
11:00 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:32 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:50 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:08 Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Omicron varyantı Avrupa’da yayılıyor: İngiltere’de 2 kişide görüldü

Omicron varyantı Avrupa’da yayılıyor: İngiltere’de 2 kişide görüldü
28 Kasım 2021
286
A+
A-

LONDRA-UHA HABER / İngiltere’de 2 kişide Omicron varyantı görüldü. Ayrıca Malavi, Mozambik, Zambiya ve Angola da kırmızı listeye eklendi.

TRT Haber'in zirvedeki yeri değişmedi - Son Dakika Haberleri (UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin haberine göre,  Omicron varyantı yayılıyor. Avrupa’da Belçika ve Almanya’nın ardından İngiltere’de de görüldü.

Sosyal medya hesabından, İngiltere’de iki kişide Omicron vakasına rastlandığını açıklayan İngiltere Sağlık Bakanı Sajid Javid, iki kişinin de birbiriyle bağlantılı olduklarını ve hane halklarıyla beraber karantinaya alındıklarını duyurdu.

Bu vakalardan biri Nottingham’da diğeri ise Chelmsford’da bulunuyor.

Javid, vakaların görüldüğü yerlerde toplu testlerin yapılacağını ve ayrıca önlemlerin de alındığını belirtti.

Gerekirse daha fazla önlem almaktan çekinmeyeceklerini vurgulayan Sağlık Bakanı, Başbakan Boris Johnson’ın bugün ilgili sağlık yetkileriyle önlemlere ilişkin basın toplantısı yapacağını açıkladı.

İngiltere Malavi, Mozambik,Zambiya ve Angola’yı da kırmızı listeye aldı.

6 Afrika ülkesinden uçuşlar durdurulmuştu

Güney Afrika, Namibya, Lesoto, Botsvana, Esvatini ve Zimbabve kırmızı listeye alınmıştı.

Almanya’da bir kişide görülmüştü

Almanya’da Hessen eyaleti Sağlık ve Sosyal İşler Bakanı, COVID-19’un ilk kez Güney Afrika’da görülen Omicron varyantının Almanya’da da görüldüğünü duyurmuştu.

Bu yeni varyant Avrupa’da ilk kez Belçika’da tespit edilmişti.

Avrupa Birliği COVID-19’un yeni varyantı nedeniyle 7 Afrika ülkesinden yapılacak seyahatlerin durdurulması konusunda anlaşmıştı.

DSÖ: Yeni varyantın adı Omicron

Dünya Sağlık Örgütü, şimdiye kadar Güney Afrika’da 77, Botswana’da 4, Hong Kong’da 2, İsrail ve Belçika’da birer vakada görülen B.1.1.529 varyantına “Omicron” adının verildiğini duyurmuştu.

“Daha bulaşıcı”

DSÖ’nün verdiği bilgilere göre, ön kanıtlar Güney Afrika varyantının diğer varyantlardan daha bulaşıcı olduğunu gösteriyor. Omicron varyantı Güney Afrika’daki tüm bölgelerde artıyor.

DSÖ, varyantın çok sayıda mutasyona uğradığını, bu mutasyonların bazılarının endişe verici olduğunu açıklamıştı.

Neden Omicron?

Omicron, Yunan alfabesinin 15’inci harfi.

Dünya Sağlık Örgütü, ülkelerin imajlarını olumsuz etkilediği gerekçesiyle koronavirüs varyantlarına yeni adlar verileceğini açıklamıştı.

Artık varyantlar görüldükleri ülkelerin adıyla değil Yunan alfabesindeki “Alfa, Beta, Gamma, Delta…” gibi harflerle anılıyor.

EK Kaynaklar *Reuters, Reuters, AA

[UHA Haber Ajansı, 28 Kasım 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.