enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:31 Rusya’dan İran füzeleri iddiası
00:31 İran Krizi ve Türkiye’nin Diplomatik Rasyonalitesi: Normsuzluk Çağında İtidal
00:04 Mısırlı Yazar-Araştırmacı Prof. Ahmed El-Cendi yazdı: İsrail-ABD, İran savaşı sürecinde İsrail Türkiye’den Ne İstiyor?
11:38 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
07:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
07:43 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:26 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
05:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:59 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu,”Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:28 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
00:08 Made in EU Nedir?
00:02 Turizme savaş darbesi
11:00 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:32 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:50 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:08 Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
TÜMÜNÜ GÖSTER →
28 Kasım 2021
288
A+
A-

MADRİD-UHA HABER / TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, “Türkiye ve Pakistan arasında süre gelen dayanışma diğer ülkelere örnek teşkil edecek niteliktedir. Gücünü halklarımız arasındaki istisnai yakınlıktan almaktadır.” dedi.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin haberine göre, İspanya’nın başkenti Madrid’de düzenlenen Parlamentolar Arası Birlik (PAB) 143. Genel Kurul toplantılarına katılan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Pakistan Meclis Başkanı Asad Kaiser ile bir araya geldi.

İki ülke arasındaki siyasi ilişkilerin üst düzeyde olmasından memnuniyet duyduğunu vurgulayan TBMM Başkanı Şentop, bunun büyük potansiyele sahip ekonomik ilişkilere de en iyi şekilde yansıması gerektiğini kaydetti.

Meclis Başkanı Şentop, “Pakistan ile ticari ilişkilerimizi mümkün olan her alanı değerlendirerek ilerletmek ve çeşitlendirmek Türkiye için önemli bir hedeftir. Savunma sanayisi de ülkelerimiz arasında daha da büyütülmeye çok müsait iş birliği alanıdır.” diye konuştu.

İkili ticari ilişkilerde ilaç endüstrisi, gıda, enerji ve altyapı alanlarında verimli iş birlikleri olabileceğinin altını çizen Şentop, iki ülke arasında Yüksek Düzeyli Stratejik İş Birliği Konseyi (YDSK) mekanizmasının yüksek verimlilik açısından önemli bir fırsat olduğunu söyledi.

Şentop ayrıca TBMM’nin ev sahipliğinde 9-10 Aralık’ta İstanbul’da düzenlenecek İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği (İSİPAB) 16. Konferansına Pakistan Meclis Başkanı Kaiser’i davet etti.

[UHA Haber Ajansı, 28 Kasım 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.