enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:53 Burhanettin Duran: Türkiye barış ve adalet adına aktif sorumluluk alma iradesini gösteriyor
00:49 Türkiye-ABD ilişkilerinde Pinpon Diplomasisi: F-35’ten vize krizine gidip gelen 
00:42 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bugün Almanya’yı ziyaret edecek. Fidan, Berlin’de Türk toplumu temsilcileri ve iş insanlarıyla buluşacak
00:31 CHP İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir İntibak Yasasını Meclis Gündemine Taşıdı
00:28 Bakan Tunç: Casusluk soruşturmasında BAE vatandaşı şüpheli yok
00:18 Vatikan Devlet Başkanı Papa 14. Leo Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş’u ziyaret etti
01:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kadına şiddet, insanlığa ihanettir!
00:42 Türkiye’nin Gazze’de barış sürecine liderlik etmesi, İsrail’in bölgesel hesaplarını zorluyor…
00:41 Soykırımcı İsrail’den yeni skandal: Yargısız idam
00:32 11. Yargı Paketi bugün Meclis’e sunulacak
00:23 Spekülatif fiyat hareketlerinin önüne geçiliyor…
00:09 Siyasi dalgalanmalara ve yaptırımlara rağmen, İran – Türkiye arasındaki ticaret son yirmi yıldır artış trendinde…
22:11 Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nce bu geceden itibaren Serbest Rota Hava Sahası uygulamaya başlayacak…
19:31 Okuma kültürü – Okuma alışkanlığı 
00:58 Katil İsrail şiddetin neticesinde son 2 yılda Filistin topraklarında 33 bin kadın ve kız çocuğu hayatını kaybetti…
00:57 MHP Genel Başkanı Bahçeli: Heyetin, İmralı ziyareti tarihi bir gelişmedir
00:47 MSB: Kadına yönelik şiddetle mücadelede 1 milyonu aşkın personele eğitim verdik
00:46 Yeni bir araştırma: Z kuşağının şifre tercihleri dedelerinden daha kötü
00:46 Bakan Göktaş: Kadına yönelik şiddete karşı mücadeleyi en üst seviyede sürdüreceğiz
00:41 Yeni Zelanda 2050’ye kadar 2.5 milyon kediyi öldürecek
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ömer Çelik: Emekli konusu ile ilgili çalışılıyor

Ömer Çelik: Emekli konusu ile ilgili çalışılıyor
9 Temmuz 2024
14
A+
A-

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, en düşük emekli maaşına yönelik, “Emekli konusu ile ilgili çalışılıyor. Çalışma devam ediyor, herhangi bir karar verilmiş değil. OVP’nin korunması esas olmak üzere toplumumuzun her kesiminin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Çelik, parti genel merkezindeki AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından basın açıklaması yaptı.

Çelik, en düşük emekli aylığına yönelik soru üzerine şunları kaydetti;

Şimdi emekli konusuyla ilgili bir konu üzerinde çalışılıyor. Bugün ve yarın da bu çalışma devam edecek. Herhangi bir karar verilmiş değil. Fakat bir karar verilmediği için şu zamana yetişir, yetişmez diyemeyiz. Orta Vadeli Programın korunması esas olmak üzere, bu disiplinin korunması esas olmak üzere toplumun her kesiminin yanında olacağız.

MYK’de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iç ve dış politikaya ilişkin kapsamlı bir değerlendirme yaptığını ifade eden Çelik, AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sırakaya’nın da Avrupa’da gerçekleşen seçimlerin sonuçları ve seçimlerin Türkiye-AB ilişkilerine yansımalarına ilişkin sunum yaptığını söyledi.

Avrupa’da aşırı sağın yükseldiğini görmeye devam ettiklerini söyleyen Çelik, bu durumun gelecek dönemde hem Türkiye hem de Avrupa demokrasilerinin geleceği açısından son derece önemli olduğunu ifade etti.

MYK’de AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı tarafından bir sunum gerçekleştirileceğini ifade eden Çelik, TBMM çalışmalarına ilişkin görüşmelerin ardından MYK toplantısının sona ereceğini söyledi.

Orman yangınlarına karşı uyarı

Sel ve yangınlar nedeniyle zarar gören vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Tabii, çok dikkatli olunmasında fayda var. Sıcaklığın artması ve birtakım tedbirsizlikler bir araya geldiğinde maalesef çok üzücü tablolar ortaya çıkabiliyor. Anlık bir ihmal, binlerce ağacı ve canlıyı yok edebiliyor. Vatandaşlarımızın hayatını kaybetmesi gibi son derece üzüntü verici olaylar ortaya çıkıyor. Özellikle piknik alanları ve diğer alanlarda son derece dikkatli olunmasında fayda olduğunu değerlendiriyoruz.”

Merih Demiral’a verilen ceza

Çelik, Türkiye’nin gündeminde A Milli Futbol Takımı’nın olduğunu belirterek, milli futbolcuları tebrik etti.

Milli takımın büyük bir mücadele ortaya koyduğunu ve geleceğe dönük olarak umutları kabarttığını vurgulayan Çelik, şunları söyledi:

“Merih Demiral kardeşimize verilen ceza asla kabul edilemez bir ceza. UEFA Disiplin Kurulu tarafından açıklanmadan önce bu cezanın belli mahfillerde yayınlanması onun üzerinde bir siyasi gölge olduğunu net bir biçimde gösterdi. Tabii ırkçılık vesaire gibi konulardan veremiyor cezayı. Tutuyor, genel davranış kurallarına aykırılıktan veriyor. Asıl burada söz söylenmesi gereken Avrupalı siyasetçilerdir. Bunlar Merih Demiral’ın gol sevincini bu şekilde hedef alırken, bakıyoruz PKK’nın sembollerine karşı sessiz kalıyorlar. Avrupa’da Kur’an-ı Kerim yakılmasını fikir özgürlüğü çerçevesinde değerlendiriyorlar ya da sessiz kalıyorlar. Ama bir futbolcumuzun gol sevinci karşısında asla kabul edilemeyecek ifadeleri kullanıyorlar. Dolayısıyla bu tip durumlarda söylediğimiz şudur. Aşırı sağcılık ya da ırkçılık arayan Avrupa’daki seçim sonuçlarına baksın. Kendi toplumlarındaki birtakım gelişmelere ve ortaya koydukları çifte standartlara baksınlar.”

NATO Liderler Zirvesi

Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Şangay İşbirliği Örgütü’nün 24. Devlet Başkanları Zirvesine katılımının son derece önemli olduğunu, Türkiye’nin dünyanın her platformunda olmaya devam ettiğini dile getirdi.

Sürdürülebilir barış ve kalkınma arayışında çok taraflı diyaloğun güçlendirilmesi teması çerçevesinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ortaya koyduğu “kural temelli uluslararası sistemin sütunlarının sarsılmakta olduğu” ifadesinin uluslararası sistemin temel problemini gösterdiğine dikkati çeken Çelik, “Burada verilen mesajlar ve arkasından Sayın Cumhurbaşkanımızın 75. yıl vesilesiyle NATO Liderler Zirvesine katılacak olması, Türkiye’nin dünyadaki bütün siyasi platformları kapsadığını göstermektedir.” dedi.

“İsrail’in güvenliğini tehlikeye atan Netanyahu hükümetinin eylemleridir”

Çelik, en önemli meselelerinin Gazze’de gelişen olaylar olduğunu ifade etti.

Gazze’de yaşananlara ilişkin bugün bir tıp örgütü tarafından yeni rakamların açıklandığına dikkati çeken Çelik, şu değerlendirmelerde bulundu:

Facianın ve kayıpların zannedilenin çok ötesinde olduğu bir kez daha ifade edildi. Burada herkesin şunu bilmesi gerekir; barışın önündeki yegane unsur Netanyahu hükümetidir. Ayrıca dünyanın her tarafındaki Yahudilerin bilmesi gereken şey de şu; İsrail’in güvenliğini tehlikeye atan Netanyahu hükümetinin eylemleridir. Dolayısıyla özellikle Batı toplumlarının gerçekten barış isteyip istemediklerinin ölçüsü, aşırılıkçı Netanyahu hükümetine baskı yapıp yapmadıklarından geçmektedir. Netanyahu barbarlığına net bir şekilde tavır alınmadığı müddetçe kimsenin barıştan bahsetmesinin bir sahiciliği yoktur.

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.