enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:54 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
00:43 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
00:41 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
00:16 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
00:13 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
00:03 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
22:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katar’da yoğun diplomasi trafiği
22:11 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı
21:34 3. KONYA GASTROFEST Yüz Binleri Ağırladı; Başkan Altay Misafirlere Teşekkür Etti
00:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
00:51 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
00:50 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
00:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
00:37 SPD Başkanı Yıldız: Teknik çözümleri biliyoruz; ihtiyacımız olan bilgiyi politikaya, politikayı da uygulamaya dönüştürmektir.
00:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
00:33 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Anka Çocuk Destek Programı ile bugüne kadar yaklaşık 20 bin çocuğa destek verildi.
00:16 İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1624 uçuşla bir kez daha Avrupa’da birinci, dünyada beşinci en yoğun havalimanı oldu
00:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs Rum Ortadoks Patriğini kabul etti
00:13 Dışişleri’nden Yunanistan’a tepki
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Oğuz Kağan’ın Türklük duası

Oğuz Kağan’ın Türklük duası
20 Kasım 2022
1.131
A+
A-

Size, ihtiyacımızın en fazla olduğu bugünlerde Oğuz Kağan’ın duasını bugünkü Türkçeyle aktarmak istiyorum:

Ulu Tanrı!

Güzel Tanrı!

Gök Tanrı!

Sen Türkü, Türk yurtlarını koru!

Kuranı Kerim'deki Komutan, Atamız Oğuz Kağan (Mete Han) Mı? - YouTubeTürksüz Anadolu projelerini yırtıp çöpe atacağız!

Düşman şerrinden sakla! Türkü yiğitlikte daim et! Türk’ü erlik davasıyla yaşat! Türk’ü gerçekleri görenlerden yap! Pratik insan olan Onu nazariye ve hayale kaptırma! Türk’ün gönlüne kursağına ekmek koymadan evvel Türklük sevgisini koy! Türk’ü ülküsüyle yaşat! Ve ülküsünü gerçek yapmaya çalışsın! Törelerini canları gibi korumalarını sağla! Türk’ün zevk sefa ile rahata ermesini önle! Bilakis zahmete alıştır! Zahmetle yürekleri, bedenleri çelik gibi sert olsun! Bu nedenle onlara yüksek çalışma kudreti verirsin, Türk’ü güçlü, kudretli cevval edersin.

Türk’e değişmez bir seciye ver! Zamanla seciyesi değişmesin, sadece gelişmede uygun görsün!

Ulu Tanrı

Milli güç, namus, ahlak, azim, sebat, ülkü, Türkçülük ruhu, yurtseverlik, ilim, sanat, teşkilat, düzen, beden kuvveti ve zenginlikle hasıl olduğundan Türk’e bunları ver! Türk’te hırsız, namussuz türerse hemen kahret! Türk’e benlik hem de yüksek bir benlik ver! Türk nefsine hakim olsun.

Türk’ü güçlü, ciddi karakterli olarak yarat! Hislerine kapılıp öfke ile ayaklanmasın! Birden bomba gibi parlamasın! Daima soğukkanlı olsun! Türk’ü her milletten cesur yarat! Türk geçmişi asla unutmasın!

Yarabbi namussuz bir tek Türk yaratacağına dünyayı yık daha iyi. Ne kadar korkak Türk varsa onları helak et! Türk her şeyi görsün, onu diğerleriyle değerlendirsin, tecrübe ile değerlendirsin! Yalnız akıl ve mantık denen şeylerle bırakma onu! Sabırlı, derde dayanıklı olsun! Dönek Türk yaratma! Türkleri maymun iştahlı yapma! Türk daima ihtiyatla adım atsın! Kimsenin tatlı diline inanmasın! Kimseye emniyeti olmasın! Çalışma zekadan üstün bir kıymet olduğundan, Tanrı, sen Türk’ü çalışkan et! Türk’ün ömrü çalışmayla geçsin! Ona daima çalışma aşkı ver! Hele el birliğiyle çalışmayı adet edinsin! Tembel Türk’ü cezalandır! Türk’e her milletinkinden üstün bir zeka ver! Zeka ve çalışma bir olunca Türk’ün önünde durulmaz!

Milli işte yadlara karşı hak iddia etsin! Hak ne kadar çok iddia edilirse sonunda haksız hak sahibi haklı oluyor.

Milli büyüklüğün tek şartı yüksek ideal, buna ulaşmak için de yüksek ahlak, fedakarlık ve sabır lazım olduğundan Türkleri ahlaklı, sebatlı; fedai yap!

Türk’ün tepesine düşman koyma! Bir milleti bir zalim elin birleştirmesi ne ola ki? Bu yapaydır, bir gün birden dağılır. Onun için, Tanrı, sen Türkleri kendi elinle birleştir ve her şeyden önce onların gönüllerini birleştir! Onları tek bir baş gibi birleştirici unsur sahibi et! Türk’ü yabancı unsurlardan kurtar! Türk’ü daima uyanık yap! Türk, Türklük için namus için ölüme düşünmeden gitsin!

Türk’ü töresine sadık kıl, Tanrı! Türk budunu! Biliniz ki atalar töresi asırların tecrübesiyle bugüne gelmiş büyük hikmetlerdir! Onda hatta aklımızın ermediği hakikatler vardır. Tanrı beni töreye dokunmaktan, dokundurmaktan sakladı ve saklasın!

Güzel Tanrı!

Sana hepsinden çok yalvardığım şudur: Türk’ü dalkavukluktan kurtar! Dalkavukluk ve emsali vasıtalarla zengin olmaktan koru! Türk’e para hırsı verme! Dalkavukları yok et

Türklere daima dayanışma duygusu ve hırsı ver! Türk’ün dimağını tetkik, tahlil ve terkibe alıştır! Ona atılganlık duygusu, hevesi ve cesareti ver!

Kaynak: Oğuz Kağan’ın Türklük duası – Harun A. Altuntaş

[UHA Haber Ajansı, 20 Kasım 2022]

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.