enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:02 Cups & Clouds Ortaköy’de Basın Lansmanı: Kahve Tutkusu Boğaz’la Buluştu
09:46 TUDPAM’dan Orta Doğu’ya Derinlikli Bakış: Dış Bakış Dergisi Haziran 2025 Sayısı Yayımlandı
00:48 ‘Terörsüz Türkiye’ hedefinde sahada ilk somut adım atıldı. Irak’ın Süleymaniye kentinde Terör örgütü PKK’ya bağlı ilk grup silah bıraktı
00:48 Hafta içi yaşanan Ankara Gündemi!
00:44 Leman dergisinin yazı işleri müdürü Aslan Özdemir, yurt dışından Türkiye’ye girişinde İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alındı.
00:36 İletişim Başkanı Burhanettin Duran, “Türkiye, terörsüz yarınlarda daha güçlü olacak”
00:25 TBMM Başkanvekili ve DEM Parti Van Milletvekili Buldan’dan, terör örgütü PKK’yla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti…
00:11 “Katilin Yol Haritası Değil, Milletin İradesi Geçerlidir!”
00:09 Adalet Bakanı Tunç, terör örgütü PKK’ya ilişkin, “Silah bırakma sürecinin izlenmesiyle ilgili devletin kurumları konuyu hassasiyetle takip ediyor.”
00:08 Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli ile telefonda “Terörsüz Türkiye” sürecini görüştü
00:03 Özgür Özel kimin tetikçiliğini yapıyor?
10:29 Hollanda tarihinde bir ilk: Cengiz SAHAN, Hollanda Kraliyet Hava Kuvvetleri Başkomutanlık koltuğuna oturdu 
00:57 CHP’li belediyelere soruşturma: Böcek ve Karalar’dan sonra Tutdere de görevden uzaklaştırıldı
00:45 BM raporu: Türkiye’nin yüzde 88’i çölleşme riskiyle karşı karşıya
00:27 Türkiye, HTŞ’yi ‘terör örgütleri’ listesinden ne zaman çıkarabilir?
00:22 Bakan Kurum, Roma’da düzenlenen “2025-Ukrayna iyileştirme konferansı”na katıldı
00:13 ‘Gazze’de soykırım yapılıyor’ diyen BM raportörüne ABD’den yaptırım
00:07 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı görevini Fahrettin Altun’dan devralan Burhanettin Duran, görevi kendisine layık gören Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarını sundu.
23:10 Kartalkaya davasında otel sahibi Halit Ergül ifade verdi: ‘300 personelden birinin hatasını hepimiz çekiyoruz’.
11:24 İletişim Başkanlığı’na Dışişleri Bakan Yardımcısı Burhanettin Duran atandı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Nobel Barış Ödülü İki Gazetecinin Oldu

Nobel Barış Ödülü İki Gazetecinin Oldu
9 Ekim 2021
7.284
A+
A-

UHA HABER / Nobel Barış Ödülü’nü iki gazeteci, Filipinli Maria Ressa ve Rus Dmitry Muratov paylaştı. Her iki gazeteciye de ödül, ülkelerinde ifade özgürlüğü için verdikleri cesur mücadele nedeniyle verildi.

Mustafa Kemal Atatürk(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘Reuters, Associated Press‘den aktardığı haberine göre, Nobel Komitesi ödül açıklamasında, “Ressa ve Muratov, demokrasi ve basın özgürlüğünün her geçen gün daha fazla olumsuz koşullara maruz kaldığı bir dünyada bu ideali savunan temsilciler oldular” denildi.

Nobel Komitesi Başkanı Berit Reiss-Andersen, ödülü açıklarken yaptığı konuşmada, “Özgür, bağımsız ve gerçeklere dayalı habercilik, yalanlara, savaş propagandalarına ve gücün kötüye kullanılmasına karşı hizmet veriyor” ifadelerini kullandı.

Nobel Barış Ödülü ilk olarak 1935 yılında bir gazeteciye verilmiş ve o yıl Alman gazeteci Carl von Ossietzky, ödülü, ülkesinin savaş sonrası gizli silahlanma programını ortaya çıkaran haberi nedeniyle almıştı.

[UHA Haber Ajansı, 09 Ekim 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.