enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
18:20 Dünyanın lanetlediği katil soykırımcı İsrail, Gazze’de operasyonları genişletiyor: Siviller için güneye geçiş hazırlığı
18:00 Trump-Zelenskiy görüşmesinden hemen önce düzenlenen Rus saldırılarında en az 7 kişi öldü
17:49 Avrupalı liderlerden Washington zirvesi öncesi Ukrayna ile birlik vurgusu
10:56 “İBB borsası” iddialarına adı karışan avukat Mücahit Birinci, AK Parti üyeliğinden istifa etti.
10:38 Kamu çalışanlarının ülke genelinde yaptığı bir günlük iş bırakma eylemi, İZBAN seferlerini de etkiledi…
10:16 Her üç ölümden biri kalp-damar hastalıkları nedeniyle gerçekleşiyor: Risk faktörlerine dikkat!
09:51 ABD’li şarkıcı Madonna, Gazze’deki çocukların yaşadığı insani krizle ilgili Papa 14. Leo’ya bölgeye gitme çağrısında bulundu
07:10 Şok şok şok. Denk’te Büyük Deprem: Yönetim Kurulu istifa etti, kaptanlık Kuzu’da
00:57 ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci, ulusal basın yayın kuruluşlarının temsilcilerini firmanın Lalahan tesislerinde ağırladı.
00:54 Eğitime yönelik sigortalara ilgi artıyor
00:51 İngiliz The Telegraph gazetesi: Putin ve Trump’ın Teklifi Kiev İçin ‘Korkunç’ Ama Tek Seçenek
00:40 Son dönemlerde elektronik imza sahteciliği ile tapularda dolandırıcılık vakaları hızla artıyor!
00:39 Gazeteci Özlem BAY’ın Özel “Haber Ajandası”: İstanbul’un ‘Yeşil Soylulaştırma’ Gerçeği
00:31 Dünyanın en ünlü piyano virtüözü MAKSIM, Dünya Turnesi’nin duraklarından biri olan İstanbul’a geliyor!”
00:28 Aon, 2025 yılı ikinci çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı
00:22 Nobel ödüllü 23 ekonomi profesöründen, İsrail hükümetine Gazze konusunda çağrı yapan bir mektup kaleme aldı.
00:17 Zengezur Koridoru’ndan Trump Rotası’na Güney Kafkasya’da Barış!
00:12 Kentsel dönüşüm projelerinde güvenlik ve tasarruf için doğru pompa seçimi şart
00:09 TCMB Başkanı Fatih Karahan, 2025’in üçüncü enflasyon raporunu paylaştı
18:50 Bugün Kocaeli İçin Ne Kadar Geç Kalındı? Kocaeli’nin Deprem Gerçeği Yok Sayılıyor!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Nizip Ticaret Odası’nda (NTO) İŞKUR Destekleri Bilgilendirme Toplantısı

Nizip Ticaret Odası’nda (NTO) İŞKUR Destekleri Bilgilendirme Toplantısı
25 Aralık 2023
57
A+
A-

Reklam

Nizip Ticaret Odası (NTO) ve Gaziantep Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü işbirliği ile İŞKUR Destekleri Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi. 

UHA /  İnternational News Agency

Türk bayrağı ve Atatürk siluetiNizip Ticaret Odası (NTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt, toplantının açılış konuşmasında “İşadamlarımızın istihdama katkı sağlarken devletimizin vermiş olduğu desteklerden en üst düzeyde faydalanmaları için İŞKUR İl Müdürlüğümüz ile böyle bir bilgilendirme toplantısı düzenlemekteyiz” dedi.  

[Nizip Ticaret Odası (NTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt]

Nizip ve Karkamış’ın istihdam verilerine dikkat çeken (NTO) Başkanı Mehmet Özyurt, Nizip SGK Müdürlüğünün verilerine göre, Nizip ve Karkamış’ta 2018 yılında 1.724 işyeri var iken Ekim 2023 ayı itibariyle 2.018 işyeri bulunduğunu ve  işyerlerinde yüzde 17 artış olduğunu dile getirdi.

Başkan Mehmet Özyurt, “Bu verilere karşılık 2018 yılında 12.610 kişi 4/A SGK çalışanı var iken Ekim 2023 ayı itibariyle 19.036 kişi 4/A SGK çalışanı bulunmaktadır. Yani istihdamda da yüzde 51 artış olmuştur. Bu beş yıllık veriler bize işyerlerimizin daha çok istihdama destek verdiklerini göstermektedir” dedi.

Özyurt, Nizip İlçesin’deki mevcut Organize Sanayi Bölgesi ‘nin (OSB) aktif olarak çalışması ve Nizip 2. OSB’nin de kurulmasıyla birlikte Nizip’in, bölge ve ülke ekonomisine önemli katkılar sunacağını söyledi.

Resim önizlemesi

Nizip’in sanayisinin gelişmesiyle birlikte üretim, istihdam ve dış ticaret merkezi olma potansiyelinin her geçen gün güçlendiğini dile getiren (NTO) Başkanı Mehmet Özyurt, “Müteşebbis ruha sahip girişimcilerimiz ile elimizi taşın altına koyarak yeni istihdam alanları yaratmak amacıyla çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Tabi bu çalışmalarımızın daha da artabilmesi amacıyla İŞKUR ve diğer devlet destekli projeler bizler için önem arz etmektedir. Toplantıya katılan üyelerimize seminerimizin faydalı olmasını diliyor, seminerimizin düzenlenmesinde katkı sağlayan Gaziantep İŞKUR İl Müdürü Aytekin Doğan ‘a teşekkürler ediyoruz.” ifadelerini kullandı. 

[Gaziantep İŞKUR İl Müdürü Aytekin Doğan]

Gaziantep İŞKUR İl Müdürü Aytekin Doğan ise Nizip’in birçok ilden daha fazla istihdam sağladığını belirterek, firmaların işçi bulma konusunda Nizip’e her türlü desteği vermeye hazır olduklarını dile getirdi.

İŞKUR destekleri ve İşgücü Piyasasına Geçişin Desteklenmesi Projesi (İSDEP) hakkında katılımcılara bilgiler veren Gaziantep İŞKUR Müdürü Aytekin Doğan, seminerin sonunda katılımcıların sorularını cevapladı. 

Düzenlenen toplantıya Gaziantep İŞKUR İl Müdür Yardımcısı Özlem Soylu Demirel, Gaziantep İŞKUR Şube Müdürü Mehmet Özcan, NTO Meclis Başkan Yardımcısı Necdet Başeğmez, NTO yönetim kurulu üyeleri ve firma temsilcileri de katıldı. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.