enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:34 Şirketlerden N’Aber!
10:25 Dünyada gündemin öne çıkan haberlerinden özetler!….
10:02 Türkiye’de ve Dünyada ‘Ekonomik Görünüm’…
09:35 Bolivya’da ‘Ekonomik Hal’
09:11 Gazeteci Aslı SÖZLİR’den ‘Sabah Kahvesi’ Orada N’ler oluyor?
07:10 Devlet adamlığı, her istediğini yapabilme serbestliği değil; her yerde kendini sınırlayabilme iradesidir…
00:54 (TARİŞ), 2025–2026 üretim sezonu için zeytinyağı alım fiyatlarını açıkladı…
00:43 Yunanistan’ın Batı Trakya Türklerine Karşı Hak İhlalleri Devam Ediyor…
00:34 Otellerde kimlik fotokopisi dönemi bitti, turizmciler ulaştırma sistemlerini işaret etti
00:28 CHP Genel Başkanı Özgür Özel tartışmanın fitilini Brüksel’den ateşledi, AK Parti’den yanıt gecikmedi…
00:21 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşananları haber yaptı…
00:16 Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını gerçekleştirdi…
00:16 Trump’ın Ukrayna Barış Planı ve Self-Determinasyon Üzerinde Düşündürdükleri
00:02 Yunan Genelkurmay Başkanı Floros’un Tarihi Olayların Değerlendirilmesindeki Entellektüel Yaklaşım Eksikliği
00:02 Gazeteciler Cemiyeti Mobil Basın Evi, Gaziantep Üniversitesi’ni ziyaret etti
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kültürel değerlerimizi evrensel bakışla harmanlayıp inşa etmeliyiz…
13:08 Dünyanın korkulu rüyası: Gazap ve Hayalet sistemleri
12:07 “Terörsüz Türkiye” süreci…
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
00:59 Emine Erdoğan: Şeb-i Arus, sevgiyi merkeze alan bir irfan mirasıdır
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Nizip Ticaret Odası’nda (NTO) İŞKUR Destekleri Bilgilendirme Toplantısı

Nizip Ticaret Odası’nda (NTO) İŞKUR Destekleri Bilgilendirme Toplantısı
25 Aralık 2023
61
A+
A-

Reklam

Nizip Ticaret Odası (NTO) ve Gaziantep Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü işbirliği ile İŞKUR Destekleri Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi. 

UHA /  İnternational News Agency

Türk bayrağı ve Atatürk siluetiNizip Ticaret Odası (NTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt, toplantının açılış konuşmasında “İşadamlarımızın istihdama katkı sağlarken devletimizin vermiş olduğu desteklerden en üst düzeyde faydalanmaları için İŞKUR İl Müdürlüğümüz ile böyle bir bilgilendirme toplantısı düzenlemekteyiz” dedi.  

[Nizip Ticaret Odası (NTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt]

Nizip ve Karkamış’ın istihdam verilerine dikkat çeken (NTO) Başkanı Mehmet Özyurt, Nizip SGK Müdürlüğünün verilerine göre, Nizip ve Karkamış’ta 2018 yılında 1.724 işyeri var iken Ekim 2023 ayı itibariyle 2.018 işyeri bulunduğunu ve  işyerlerinde yüzde 17 artış olduğunu dile getirdi.

Başkan Mehmet Özyurt, “Bu verilere karşılık 2018 yılında 12.610 kişi 4/A SGK çalışanı var iken Ekim 2023 ayı itibariyle 19.036 kişi 4/A SGK çalışanı bulunmaktadır. Yani istihdamda da yüzde 51 artış olmuştur. Bu beş yıllık veriler bize işyerlerimizin daha çok istihdama destek verdiklerini göstermektedir” dedi.

Özyurt, Nizip İlçesin’deki mevcut Organize Sanayi Bölgesi ‘nin (OSB) aktif olarak çalışması ve Nizip 2. OSB’nin de kurulmasıyla birlikte Nizip’in, bölge ve ülke ekonomisine önemli katkılar sunacağını söyledi.

Resim önizlemesi

Nizip’in sanayisinin gelişmesiyle birlikte üretim, istihdam ve dış ticaret merkezi olma potansiyelinin her geçen gün güçlendiğini dile getiren (NTO) Başkanı Mehmet Özyurt, “Müteşebbis ruha sahip girişimcilerimiz ile elimizi taşın altına koyarak yeni istihdam alanları yaratmak amacıyla çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Tabi bu çalışmalarımızın daha da artabilmesi amacıyla İŞKUR ve diğer devlet destekli projeler bizler için önem arz etmektedir. Toplantıya katılan üyelerimize seminerimizin faydalı olmasını diliyor, seminerimizin düzenlenmesinde katkı sağlayan Gaziantep İŞKUR İl Müdürü Aytekin Doğan ‘a teşekkürler ediyoruz.” ifadelerini kullandı. 

[Gaziantep İŞKUR İl Müdürü Aytekin Doğan]

Gaziantep İŞKUR İl Müdürü Aytekin Doğan ise Nizip’in birçok ilden daha fazla istihdam sağladığını belirterek, firmaların işçi bulma konusunda Nizip’e her türlü desteği vermeye hazır olduklarını dile getirdi.

İŞKUR destekleri ve İşgücü Piyasasına Geçişin Desteklenmesi Projesi (İSDEP) hakkında katılımcılara bilgiler veren Gaziantep İŞKUR Müdürü Aytekin Doğan, seminerin sonunda katılımcıların sorularını cevapladı. 

Düzenlenen toplantıya Gaziantep İŞKUR İl Müdür Yardımcısı Özlem Soylu Demirel, Gaziantep İŞKUR Şube Müdürü Mehmet Özcan, NTO Meclis Başkan Yardımcısı Necdet Başeğmez, NTO yönetim kurulu üyeleri ve firma temsilcileri de katıldı. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.