enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:53 RTÜK Başkanı Şahin: “İslamofobi sadece ‘bir içerik sorunu’ değil, bir güvenlik, bir kimlik ve bir insanlık meselesi”
00:51 Yenidoğan Çetesi’ davasında 5. duruşma görüldü
00:50 Fırtınalı bir dönemde AB dönem başkanlığını devralan Danimarka’yı neler bekliyor?
00:41 Almanya’da bir şirkette meydana gelen bıçaklı saldırıda bir kişi öldü, iki kişi yaralandı
00:35 Tunç Soyer’in gözaltına alındığı İzmir’deki yolsuzluk operasyonunda şaşırtan detay! Şikayet eden Cemil Tugay çıktı.
00:27 İtalya’da kavurucu sıcaklar: İki ölü, 17 şehir için kırmızı alarm
00:22 MİT Başkanı Kalın, Irak’ın kuzeyinde temaslarda bulundu
00:22 ‘Cam tavanı’ aşmak: Bilimde kadınların dönüştürücü gücü
00:11 Hangi AB ülkesi en çok düzensiz göçmeni geri gönderiyor?
00:10 Azerbaycan ve Küresel Süreçler
00:08 Sessiz kahramanlara bir saygı duruşu: “Babam Misafir İşçiydi” kitabı
23:09 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Hatay, İzmir ve Manisa’daki yangınlar kısmen kontrol altına alındı.
08:59 Büyük yolsuzluk operasyonu İzmir’e de sıçradı: Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer gözaltına alındı
08:34 TBMM bugün yoğun gündemle haftaya başlıyor
08:13 CHP kurultayı davası ertelendi
00:50 Kartepe’de Açık Hava Sinema Keyfi Başladı
00:46 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fuat Sezgin, büyük bir ilim insanıydı
00:37 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Orman yangınlarında sorumluluğu olduğu tespit edilen 31 kişi gözaltına alındı
00:32 (İBB) yönelik yolsuzluk soruşturmasında tutuklanan iş insanı Murat Kapki’ye ait iki depoda tarihi eser ele geçirildi
00:24 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “(ABD-İran) Uzlaşma ihtimali var”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

MİT’ten başarılı nokta operasyon: Sözde yönetici etkisiz hale getirildi…

MİT’ten başarılı nokta operasyon: Sözde yönetici etkisiz hale getirildi…
11 Ocak 2023
207
A+
A-

MİT, Bursa’da cezaevi servis aracına yönelik saldırının azmettiricisi, MLKP’nin sözde yöneticilerinden Zeki Gürbüz’ü Suriye’nin Haseke bölgesinde etkisiz hale getirdi.

MİT, Suriye’nin Haseke şehrinin kuzeyinde MLKP Suriye Genel Sorumlusu “Ahmet Şoreş” kod adlı Zeki Gürbüz’ü düzenlendiği operasyonla etkisiz hale getirdi.

Zeki Gürbüz’ün başta Bursa/Mudanya’da 20 Nisan 2022’de, infaz koruma memurlarını taşıyan servis aracına yönelik gerçekleştirilen eylem ve son olarak 16 Ağustos 2022’de sınır hattında askerlere yönelik gerçekleştirilen roketli saldırıların azmettiricisi ve planlayıcısı olduğu öğrenildi.

Zeki Gürbüz, MİT tarafından etkisiz hale getirilecekler listesinin ön sıralarında yer alıyordu.

Yunanistan tarafından iade edilmedi, denetimli serbestlikle salıverildi

Zeki Gürbüz, MLKP’nin silahlı aparatı FESK sorumlusu olarak uzun yıllar faaliyet gösterdikten sonra 2008 yılında örgütün Türkiye sorumlusu olarak görevlendirildi. İtalya’ya gitmek üzere 2012 yılında Türkiye’den illegal yollarla çıkış yaptıktan sonra 2013 Şubat ayında Yunanistan’da yakalanarak cezaevine konuldu. Türkiye’nin, Gürbüz’ün iade edilmesi taleplerine karşın Yunanistan tarafından iade edilmeyip 2013 Nisan’da denetimli serbestlikle salıverildi.

Zeki Gürbüz örgütün para/finans kaynaklarını yönetiyordu

Zeki Gürbüz 2013’te Yunanistan’dan Irak’a, akabinde Suriye’ye geçerek tekrar MLKP’de yönetici olarak faaliyet göstermeye başladı. Gürbüz, MLKP Askeri Kanat sorumlusu iken, Suriye eski sorumlusu Baran Serhat kod Bayram Namaz’ın Mart 2019’da etkisiz hale getirilmesi üzerine örgütün Suriye sorumlusu olarak görevlendirildi. Gürbüz, 2020’den itibaren kurulan MLKP Suriye Yürütme Komitesi Sekreteri ve Askeri Alan Sorumlusu olarak faaliyet yürüttü. Ayrıca, örgütün para/finans kaynaklarını da yöneten Gürbüz, tüm alanlara para transferi gerçekleştiriyordu.

Suriye’de örgüte sızan saha ajanları tarafından takip edilen Zeki Gürbüz, MİT tarafından Suriye/Haseke şehrinin kuzeyinde gerçekleştirilen nokta operasyonla etkisiz hale getirildi.

[UHA Haber Ajansı, 11 Ocak 2023]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.