enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
06:48 Güne başlarken, şirketlerin sermaye artırımları, iş anlaşmaları, ortaklık yapılarındaki değişimler, öne çıkan projeleri neler?
00:59 ANKASAM İnfografik “Japonya’nın Demir Leydi’si Sanae Takaichi”
00:57 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, perdeyi Gebze’ye taşıdı…
00:56 Gazeteci İlhan KARAÇAY: Gazeteciliğin Talihsizliği ve Vefasızlık!
00:42 Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı’na, 246 subay alınacak…
00:35 İsrail Gazze’deki vahşetin görülmesini istemiyor
00:24 46 yıl önce kahpe ASALA tarafından öldürülen Ahmet Benler Bill Gates olabilirdi…
00:23 UHA / İnternational News Agency Kocaeli Bölge Temsilciliği’nden Haberler!
00:18 Ülke Profili: Lübnan
00:13 Su Güvenliği: Su biterse yönetilecek bir şey kalmaz
00:13 Bakan Uraloğlu, “Altyapı konusunda yaptığımız yatırımlar ülkemizin geleceğine mühür vuruyor”
00:06 Dr. Tuba YILDIZ: Suriye–Lübnan Ekseninde Tom Barrack Diplomasisi
00:02 Bosna-Hersek’in Sırp Lider Milorad Dodik ile imtihanı!
00:02 FUEN TAG Uluslararası STK’lar Konferansı (CINGOs) Sonbahar Genel Kurulu’na katıldı
00:01 Batı’ya Uzak, Belirsizliğe Yakın: Gürcistan’da Kırılma Dönemi mi?
15:55 Minguzzi cinayeti davasında karar açıklandı
15:46 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Kuveyt Emiri Şeyh Meşal el-Ahmed el-Cabir es-Sabah’ın huzurunda iki ülke arasında 4 anlaşma imzalandı.
09:59 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, “İstanbul Havalimanı’nın yıl sonu hedefi 85 milyon yolcu”
08:25 Haberciliğe her açıdan bakan podcast: Habercinin Gözünden
05:38 Dünya Meteoroloji Örgütü’ne (WMO) göre, “Hava koşulları sertleştikçe ekonomik maliyetler ve etkiler de artıyor”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Dün gençliği seyirci görmek isteyenler bugün TEKNOFEST kuşağından rahatsız, dün kapattıkları kapıları biz açtık.” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Dün gençliği seyirci görmek isteyenler bugün TEKNOFEST kuşağından rahatsız, dün kapattıkları kapıları biz açtık.” dedi.
7 Eylül 2025
8
A+
A-

*Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Dün gençliği seyirci görmek isteyenler bugün TEKNOFEST kuşağından rahatsız, dün kapattıkları kapıları biz açtık.” dedi.

*İşte detayları!…

UHA/ İnternational News Agency

GAZİANTEP (Şahinbey), 07 EYLÜL 2025  – Bakan Tekin, ÖNDER İmam Hatipliler Derneğinin ev sahipliğinde Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen 22. İmam Hatipliler Kurultayı’nın açılışında yaptığı konuşmada, kurultayın hayırlı olmasını diledi.

Türkiye’de demokrasi ve insan haklarının önünün açıldığı dönemlerde imam hatiplilerin de önünün açıldığını dile getiren Tekin, şöyle konuştu:

“Ben bir imam hatip mezunu kardeşiniz olarak, Türkiye’de imam hatip mücadelesi ve imam hatiplerin varlığını aslında Türkiye’de demokratik siyasal yaşamın bir göstergesi olarak kabul ediyorum. Diğer hususların yanında ve bu hususun da altını ısrarla çizmek istiyorum. Bizim imam hatiplerin mücadelesi, Türkiye’de demokrasinin sıkıştığı anlarda imam hatiplerin üzerindeki baskının arttığını, Türkiye’de demokrasinin ve insan haklarının güvence altına alındığı dönemlerde imam hatiplerin önünün açıldığını hep beraber görüyoruz. Aslında üniversite okulları Türkiye’de bu anlamda demokratik siyasal yaşamın niceliği açısından da bir turnusol kağıdı.

“Dünyada imam hatip tarzından bir model, bir örnek yok”

“Dün gençliği seyirci görmek isteyenler bugün fikir, patent, girişim üreten Teknofest kuşağının varlığından rahatsızlar. Rahatsız oldukları şey başarının ve hakikatin bizatihi kendisi. Dün kapattıkları kapıları biz bugün açtık diye rahatsızlar. Dünyada imam hatip tarzından bir model, bir örnek yok. Dünyanın değişik ülkelerinde imam hatibi bir marka eğitim modeli haline dönüştürüp bu ülkelerde bu tarz eğitim yani hem pozitif bilimler hem de dini eğitim vermek isteyen ülkelerde biz bu ülke modeli rahatlıkla paylaşabiliriz diye düşünüyoruz ve Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüzle birlikte imam hatip okullarının bir marka haline, uluslararası bir marka haline dönüştürmek için bir yolculuğa çıktık”.

Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konuda yaptıklarını çok farklı ortamlarda defalarca ifade ettik. Sayın Cumhurbaşkanımız, imam hatip mezunu olarak imam hatipler konusunda hassas ama çok daha büyük bir hassasiyeti, Türkiye’de bütün çocukların dünyadaki en iyi eğitime kavuşması için varıyla yoğuyla çalışan bir siyasi lider.”

Tekin, Gazze’de uluslararası raporlara göre Ekim 2023’ten bu yana 19 bin 423 çocuğun hayatını kaybettiğini söyledi. Bunlardan yaklaşık 1000’inin bir yaşın altındaki bebek olduğuna işaret eden Tekin, Ekim 2023’ten itibaren bugüne kadar her 52 dakikada bir çocuğun yaşamını yitirdiğini dile getirdi.

Bakan Tekin, şöyle devam etti:

“Biz Sayın Cumhurbaşkanımızla beraber çocukluğumuzdan, gençliğimizden itibaren Filistin davasını savunarak, Filistin’deki insanların haklarını savunarak büyüdük. Biz Filistin’in haklarını, Filistin’deki Müslümanların haklarını savunurken Yahudiler ile İsrail ile ilişki kuran, onlarla dostluk kuranlar bugün bizleri Filistin konusunda eleştiriyorlar. Ben bu vesileyle bunun bir kez daha altını çizmek istiyorum. Filistin’deki çocuklara yaptıkları zulüm yetmedi. Onunla tatmin olmayan İsrail de bugün aynı şekilde Suriye’de de Suriye’deki çocukların da eğitim öğretim hakkını elinden alacak, onların yaşam hürriyetini elinden alacak eylemler içerisinde. Ben bunu bir hakkı teslim etmek adına, Cumhurbaşkanımızın Filistin davasına sahip çıkma vurgusunu bir kez daha bir Müslüman olarak buna şehadet etmek için bu hususun altını çizmek istedim.”

Çocukların ve insanların haklarını savunmak için dünyada olduklarını dile getiren Tekin, çocukların bilinçlendirilmesini sağlamak istedikleri için eleştirildiklerini belirtti.

Gazze’de yaşananları tüm dünyanın gördüğünü ifade eden Tekin, şunları kaydetti:

“Çocuklarımızın bu konuda bilinçlenmesini istediğimiz için muhalefet tarafından yerden yere vurulduk. Bunu hatırlatmak zorunda hissediyorum kendimi. Çünkü bizi o gün eleştiren, ‘Ne alakası var Gazze’deki çocuklarla bizim çocuklarımızın, ne alakası var Gazze’de yaşananlarla Çanakkale’nin?’ diye bizi eleştirenler bugün Sayın Cumhurbaşkanımızı Filistin konusunda duyarsızlıkla eleştiriyor. Ben bunu sizin şehadetinize, sizin vicdanınıza emanet ediyorum. Bu kadar ahlaksızca bir ikilem hayatımda görmedim.”

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.