enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:34 Serbest bölgelerin ihracatı artıyor
21:24 BM Raporu: Dünya Su Krizi Değil, Su İflası Yaşıyor!
20:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bunun hesabını o hainlerden mutlaka soracağız
19:41 İletişim Başkanı Duran, “Sosyal Medyada Sorumluluk, Özgürlük ve Güvenlik Paneli” programına katıldı..
19:19 Fidan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı temsilen Barış Kurulu Şartı’nın imza törenine katılmak için bugün İsviçre’ye gidecek
15:13 Azerbaycan’ın ‘Kara’ günü: Kanlı Ocak
14:40 Bayrampaşa Belediyesi’nde yolsuzluk soruşturması: 12 gözaltı
14:02 Bahçeli: “Terörsüz Türkiye adımlarının hızlanmasıyla provokasyonlar da tehlikeli ölçüde tırmandı”
13:40 Adalet Bakanı Tunç, “Bayrağımıza yönelik saldırıyla ilgili soruşturmanın devam ettiğini ve 14 kişi gözaltına alındı”
13:16 TRT’nin ‘Gökkuşağı Faşizmi’ belgeseli LGBT lobisini tedirgin etti
13:02 Kurtulmuş: Bayrağımıza uzanan her el tüm milletimize ve asırlık kardeşliğimize uzanmıştır
12:35 Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2025 yılındaki faaliyetleri kitapta derlendi
12:23 9 ilde 9 organize suç örgütüne operasyon: 89 şüpheli yakalandı
11:34 İletişim Başkanı Duran, Suriye Enformasyon Bakanı Mustafa ile görüştü
11:20 Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile görüştü
10:44 Yılmaz: Bayrağımıza gerçekleştirilen saldırı hiçbir şekilde cezasız kalmayacak
10:29 Türk bayrağına yönelik alçak provokasyona soruşturma başlatıldı
00:56 Hollanda-Türk İş Dünyası nereye koşuyor ve yeni bir sayfa mı açılıyor?
00:39 Von der Leyen’den Davos’ta ‘Avrupa bağımsızlığı’ vurgusu
00:21 Avrupa’nın çıkmazı: Ukrayna’yı Putin’den, Grönland’ı Trump’tan korumak
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Dün gençliği seyirci görmek isteyenler bugün TEKNOFEST kuşağından rahatsız, dün kapattıkları kapıları biz açtık.” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Dün gençliği seyirci görmek isteyenler bugün TEKNOFEST kuşağından rahatsız, dün kapattıkları kapıları biz açtık.” dedi.
7 Eylül 2025
10
A+
A-

*Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Dün gençliği seyirci görmek isteyenler bugün TEKNOFEST kuşağından rahatsız, dün kapattıkları kapıları biz açtık.” dedi.

*İşte detayları!…

UHA/ İnternational News Agency

GAZİANTEP (Şahinbey), 07 EYLÜL 2025  – Bakan Tekin, ÖNDER İmam Hatipliler Derneğinin ev sahipliğinde Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen 22. İmam Hatipliler Kurultayı’nın açılışında yaptığı konuşmada, kurultayın hayırlı olmasını diledi.

Türkiye’de demokrasi ve insan haklarının önünün açıldığı dönemlerde imam hatiplilerin de önünün açıldığını dile getiren Tekin, şöyle konuştu:

“Ben bir imam hatip mezunu kardeşiniz olarak, Türkiye’de imam hatip mücadelesi ve imam hatiplerin varlığını aslında Türkiye’de demokratik siyasal yaşamın bir göstergesi olarak kabul ediyorum. Diğer hususların yanında ve bu hususun da altını ısrarla çizmek istiyorum. Bizim imam hatiplerin mücadelesi, Türkiye’de demokrasinin sıkıştığı anlarda imam hatiplerin üzerindeki baskının arttığını, Türkiye’de demokrasinin ve insan haklarının güvence altına alındığı dönemlerde imam hatiplerin önünün açıldığını hep beraber görüyoruz. Aslında üniversite okulları Türkiye’de bu anlamda demokratik siyasal yaşamın niceliği açısından da bir turnusol kağıdı.

“Dünyada imam hatip tarzından bir model, bir örnek yok”

“Dün gençliği seyirci görmek isteyenler bugün fikir, patent, girişim üreten Teknofest kuşağının varlığından rahatsızlar. Rahatsız oldukları şey başarının ve hakikatin bizatihi kendisi. Dün kapattıkları kapıları biz bugün açtık diye rahatsızlar. Dünyada imam hatip tarzından bir model, bir örnek yok. Dünyanın değişik ülkelerinde imam hatibi bir marka eğitim modeli haline dönüştürüp bu ülkelerde bu tarz eğitim yani hem pozitif bilimler hem de dini eğitim vermek isteyen ülkelerde biz bu ülke modeli rahatlıkla paylaşabiliriz diye düşünüyoruz ve Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüzle birlikte imam hatip okullarının bir marka haline, uluslararası bir marka haline dönüştürmek için bir yolculuğa çıktık”.

Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konuda yaptıklarını çok farklı ortamlarda defalarca ifade ettik. Sayın Cumhurbaşkanımız, imam hatip mezunu olarak imam hatipler konusunda hassas ama çok daha büyük bir hassasiyeti, Türkiye’de bütün çocukların dünyadaki en iyi eğitime kavuşması için varıyla yoğuyla çalışan bir siyasi lider.”

Tekin, Gazze’de uluslararası raporlara göre Ekim 2023’ten bu yana 19 bin 423 çocuğun hayatını kaybettiğini söyledi. Bunlardan yaklaşık 1000’inin bir yaşın altındaki bebek olduğuna işaret eden Tekin, Ekim 2023’ten itibaren bugüne kadar her 52 dakikada bir çocuğun yaşamını yitirdiğini dile getirdi.

Bakan Tekin, şöyle devam etti:

“Biz Sayın Cumhurbaşkanımızla beraber çocukluğumuzdan, gençliğimizden itibaren Filistin davasını savunarak, Filistin’deki insanların haklarını savunarak büyüdük. Biz Filistin’in haklarını, Filistin’deki Müslümanların haklarını savunurken Yahudiler ile İsrail ile ilişki kuran, onlarla dostluk kuranlar bugün bizleri Filistin konusunda eleştiriyorlar. Ben bu vesileyle bunun bir kez daha altını çizmek istiyorum. Filistin’deki çocuklara yaptıkları zulüm yetmedi. Onunla tatmin olmayan İsrail de bugün aynı şekilde Suriye’de de Suriye’deki çocukların da eğitim öğretim hakkını elinden alacak, onların yaşam hürriyetini elinden alacak eylemler içerisinde. Ben bunu bir hakkı teslim etmek adına, Cumhurbaşkanımızın Filistin davasına sahip çıkma vurgusunu bir kez daha bir Müslüman olarak buna şehadet etmek için bu hususun altını çizmek istedim.”

Çocukların ve insanların haklarını savunmak için dünyada olduklarını dile getiren Tekin, çocukların bilinçlendirilmesini sağlamak istedikleri için eleştirildiklerini belirtti.

Gazze’de yaşananları tüm dünyanın gördüğünü ifade eden Tekin, şunları kaydetti:

“Çocuklarımızın bu konuda bilinçlenmesini istediğimiz için muhalefet tarafından yerden yere vurulduk. Bunu hatırlatmak zorunda hissediyorum kendimi. Çünkü bizi o gün eleştiren, ‘Ne alakası var Gazze’deki çocuklarla bizim çocuklarımızın, ne alakası var Gazze’de yaşananlarla Çanakkale’nin?’ diye bizi eleştirenler bugün Sayın Cumhurbaşkanımızı Filistin konusunda duyarsızlıkla eleştiriyor. Ben bunu sizin şehadetinize, sizin vicdanınıza emanet ediyorum. Bu kadar ahlaksızca bir ikilem hayatımda görmedim.”

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.