enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
13:42 Bahçeli’den CHP’deki ‘mutlak butlan’ krizine dair çağrı: Yargıtay kararını bir an önce vermeli
10:10 Türk Devletleri Teşkilatı’nın Güvenlik Boyutu: Kültürel Birlikten Jeopolitik Güce
09:53 ABD merkezli düşünce kuruluşu Hudson Enstitüsü’nden Türk Devletleri Teşkilatı’na övgü
09:05 Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP içindeki gerilimler bizi ilgilendirmez
00:38 Araştırmacı Zeynep Gizem Özpınar: Türkiye NATO’da Yeni Döneme Hazırlanıyor
00:34 İsrail işgallerini derinleştiriyor
00:29 Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “İklim değişikliği insanlarda kaygı ve umutsuzluk gibi duyguları açığa çıkarıyor”
00:10 Türk ANTTEQ, Moskova projelerini yüksek tempoyla gerçekleştiriyor”
00:10 AB, Kazakistan ve Özbekistan’ı göçmen kamplarına dönüştürecek
00:06 Orta Doğu’nun icadı: Coğrafi bir terimin sömürgeci kökenleri
19:25 CHP’de ‘grup toplantısı’ krizi: TBMM Başkanı Kurtulmuş açıklama yaptı
19:03 CHP’de Özgür Özel ve ekibinin olağanüstü kurultay için beklediği imza sayısına ulaşıldı
17:07 Türkiye’den İsrail’in Lübnan’daki işgalini genişletmesine sert tepki
00:59 Kocaeli’de dev bir organizasyon daha: Dünyanın Gözü Kocaeli’de Olacak
00:53 İşletmelerin Ortak Sorunsalı Turnover
00:48 CANiK sporcuları Avrupa’da madalya mücadelesine çıkıyor
00:25 KİAMP Heyetinden Tiran’da Stratejik Temas: TİKA ile İş Birliği ve Gelecek Vizyonu
00:08 Karabağ Sonrası Normlar ve Egemenlik Gerilimi: ‘‘Azerbaycan–Avrupa Birliği İlişkileri’’
00:58 Yunanistan’dan ABTTF’nin BM İnsan Hakları Konseyi’ne sunduğu yazılı bildiriye cevap
00:55 Türkiye genelinde, su yılı yağışları 7 aylık dönemde son 66 yılın en yüksek seviyesine ulaştı.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “İzmir’in okullarında tuvaletlerde sabun var ama çeşmelerinde su akmıyor”

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “İzmir’in okullarında tuvaletlerde sabun var ama çeşmelerinde su akmıyor”
16 Aralık 2025
30
A+
A-

* Milli Eğitim Bakanlığın 2026 yılı bütçesinin TBMM Genel Kurulu’nda, bütçe üzerindeki konuşmaların ardından soru-cevap bölümüne geçildi.

* Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Manisa Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay’a Allah’tan rahmet, CHP camiasına başsağlığı diledi.

* İşte detayı!…

UHA / İnternational News Agency

ANKARA (TBMM), 16 ARALIK 2025 – Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Uluslararası standartlarda referans kabul edilen sıralamalarda kuruluşu eski üniversitelerin bulunduğunu dile getirdi ve 10 yıl sonra yeni kurulan üniversitelerin de o sıralarda yer alacağını ifade etti.

CHP milletvekillerinin mülakatlarla ilgili eleştirilerde bulunduğunu anımsatan Tekin, şöyle devam etti:

“Sizin mülakat deyince aklınıza gelen şey, [Mehmet] Moğultay ve Seyfi Oktay döneminde yapılan mülakatlar. Mülkiye mezunu olarak ben o mülakatlara girmiştim. İlk 100’e girenlerden 57’si, ilk 10’a girenlerden 6 tanesi elendi. Madem mülakata bu kadar karşısınız, Kadıköy Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi neden mülakat yapıyor? KPSS ile alın o zaman. İtfaiyeciye mülakat meşru, öğretmene değil mi? Kusura bakmayın, geçeceksiniz bunu. Burada bir milletvekili dedi ki ‘Siyasi referanslarla mülakatlarda öğretmenler atandı birilerinin yerine.’ Siyasi referansla mülakatlarda sıralamaya giren bir kişi ispat edin gereğini yapacağım. İspat edemezsiniz, özür dilemek zorunda kalacaksınız. Okulların tuvaletlerinde sabun var. İzmir’in okullarında tuvaletlerde sabun var ama çeşmelerinde su akmıyor. Bir sahtekarlığı tespit ettiysek gereğini yaparız. Ekrem İmamoğlu’nun diplomasında sahtekarlık var, tespit edildi ve iptal edildi. 1990 yılında Ekrem İmamoğlu, Gülbahar Hatun Kolejlerinin kurucusu. Bu yatay geçişle bunun arasında bir bağlantı kurmanız lazım.”

Mesleki Eğitim Merkezi (MESEM) protestolarında tutuklananlardan bahsedildiğini dile getiren Tekin, demokratik toplumlarda protestonun, hukukun tanımladığı sınırlarda yapılabileceğini vurguladı.

Tekin, şöyle konuştu:

“Bahse geçen çocuklar, protesto hakkını kullandıkları için değil, kamu malına, toplantı özgürlüğüne zarar verdikleri için tutuklanmışlardır. Her gün bir sürü kişi protesto yapıyor, atamaları, başka şeyleri protesto ediyor. Onların hiçbiri tutuklanmadı. Bir toplantı esnasında oturumları basan, ellerindeki boyalarla orada zarar veren kişileri ‘protesto hürriyetinden dolayı tutukladınız’ derseniz ya bilmiyorsanız, ya da manipüle ediyorsunuz demektir.”

Köy okullarında bir öğrenci bile olsa okulun açıldığını, 426 köy okulunun mevzuattaki koşulları karşılamamasına rağmen açık tutulduğunu söyledi.

Akran zorbalığıyla ilgili yoğun çalışmalarının yapıldığını kaydeden Tekin, bundan sonraki süreçte bakanlığın faaliyetlerinde “akran nezaketi” ifadesini kullanacaklarını bildirdi. (TBMM)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.