enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
20:45 Uğur Mumcu katledilişinin 33. yılında İzmir’de de anıldı
20:10 Aydın Şehir Hastanesi hizmete açıldı
19:57 Uğur Mumcu ölümünün 33. yılında anıldı
07:43 Kitap: Avcı Kekliği ‘Evveli Aşk, Ahiri Aşk Vesselam’
07:25 Yapay Yağış ve Yağış Artırma Çalışmaları
06:42 ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci: “Uzun süredir yapılan yatırımlar 2026’da devreye girmeye başlayacak”
06:07 Türkiye ve Marmara için örnek model: İzmit Körfezi’nin geleceği “Dijital İkiz Projesi” ile şekillenecek
00:28 ASELSAN tarafından üretilen Hava Trafik Kontrol Radar Sistemi HTRS 100, Şam’da uçuş güvenliğini sağlayacak
00:07 CHP’li Meclis Üyesi İstifa Etti, AK Parti’ye Katıldı
21:49 ABD merkezli İran İnsan Hakları Aktivistleri Haber Ajansı (HRANA), “İran’daki eylemlerde ölenlerin sayısı 5 bin 2’ye yükseldi”
21:27 Meteorolojiye göre İzmir’de yağış alarmı sürüyor
16:49 Türk Kızılay’ın Gazze’ye gönderilmek üzere hazırladığı, 20. “İyilik Gemisi”, Mersin’den yola çıktı…
15:25 Televizyonun görsel dili TRT Akademi’de şekilleniyor
14:51 Hafta sonu ülke genelinde hava nasıl olacak?
14:27 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “bilirkişilik başvuru süresini 16 Şubat’a kadar uzattık”
14:04 Türkiye’nin Stratejik Ekseni ve İstikbal Programı için Düşünceler…
13:19 İnsanlar arasındaki iletişimin özü sevgi ve saygıya dayanmaktadır.
12:00 Rapor: Trump ile yapılacak anlaşma, ABD’ye Grönland’ın bazı bölgelerini kontrol etme hakkı verebilir
00:31 Hollanda’da kur’an yakmaya yargıçlar bile “Mübah” diyor…
00:04 Rusya’da Türk dizileri paniği!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin,

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin,
22 Temmuz 2024
59
A+
A-

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Önce Öğrenci platformunca Bahçelievler Belediyesi iş birliğinde İstanbul’da düzenlenen Tercih Destek Programı’nda üniversite adayı gençlerle bir araya geldi.

Tercih yapacak öğrencilere birebir tercih danışmanlığı verilmesinin yanı sıra bakanlar, bürokratlar ve sektör temsilcilerinin aralarında bulunduğu alanında uzman isimlerin gençlerle tecrübelerini paylaştığı programa, Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin de konuk oldu.

Bakan Tekin, programda yaptığı konuşmada gençlerin bugün hayal ettikleri fakülte ve bölümde okuyabilmeleri için çok geniş bir seçenek havuzuna sahip olduklarını belirterek Türkiye’de her ilde üniversite olduğunu ve üniversite yerleşkelerinin içinde de farklı akademik birimler olmasının öğrenciler için bir şans olduğunu vurguladı.

Kendi öğrencilik yıllarını hatırlatarak öğrencilere tavsiyelerde bulunan Bakan Tekin, “Lütfen, mahalle baskısı ile hareket etmeyin. Mahalle baskısı ile hareket ederseniz, seçtiğiniz bölümde bir süre mutlu olursunuz ama mezun olduğunuz an itibarıyla mahalle baskısı sebebiyle sizi yönlendirdikleri bir alanda çalışacaksınız. Bunu mu tercih edersiniz yoksa yapınıza en uygun işe gitmeyi mi tercih edersiniz?” diye konuştu.

Öğrencilere, “Hangi işte mutlu olacağınızı düşünüyorsanız o bölümü tercih edin.” tavsiyesinde bulunan Bakan Tekin, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Tercih zamanı bana danışmanlık edebilecek, soru sorabileceğim bir kişi bile yokken şimdi bambaşka bir Türkiye’de yaşıyoruz. Dolayısıyla biz elimizdeki tüm imkânları çocuklarımız için gençlerimiz için harcamak istiyoruz ve gençleri bu ülkenin teminatı olarak gören, gençlerimizi çok fazla umursayan bir Cumhurbaşkanımız var. Biz eğitim öğretim sürecinde üstümüze ne düşerse yapmaya hazırız. Tek bir gayemiz var: Hiçbirinizi mutsuz etmek, üzmek istemiyoruz.”

BAKAN TEKİN, TERCİH DESTEK PROGRAMINDA GENÇLERLE BULUŞTU - Eğitim - Babaeski Söz Gazetesi

Bakan Tekin, konuşmasının ardından tek tek öğrencilerin sorularını yanıtladı, onlarla sohbet etti.

Bakan Tekin, programın sonunda Önce Öğrenci platformu kurucusu İstanbul Milletvekili Rümeysa Kadak ve öğrencilerle fotoğraf çektirdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.