enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
01:23 ABD Özel Temsilcisi Steve Witkoff, İranlı yetkililerle bu haftanın sonuna doğru bir araya gelecek
00:16 NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Ukrayna Parlamentosu’nda yaptığı konuştu
00:14 ‘Bakım Sigortasının Önemi ve Gerekliliği!’
00:13 Gümrük Muhafaza’dan sınır ötesi kaçakçılığa darbe
00:12 Numan Kurtulmuş: Suriye’de gelinen noktayı takdirle karşılıyoruz
00:11 İran Cumhurbaşkanı, ABD ile müzakereye şartlı olarak hazır olduğunu açıkladı
00:10 Yunan Profesör Grivas: Türkiye Avrasya’nın En Hırslı Gücü Oldu, Yunanistan’ı Sakat Bırakabilir
00:09 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Dezenflasyon sürecini destekleyen yapısal reformlarımızı hızlandırıyoruz
00:08 Clintonlar, Epstein soruşturmasında Kongre’ye ifade vermeyi kabul etti
00:07 Trump ve Zelenskiy Büyük Oranda Anlaştı
00:06 Şarku’l Avsat’a konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye-Suudi Arabistan ilişkileri bölgesel barış ve istikrar için stratejik öneme sahip
00:06 AVRUPA HABERLERİ: AB’nin Avrupalı şirketler için sınırları kaldırma planı: EU-INC nedir?
00:05 Ocak ayı enflasyon rakamları açıklandı
00:04 İspanya, 16 yaş altına sosyal medya yasağı getiriyor
00:03 Sapanca Gölü’ne 3 milyon 240 bin metreküplük alternatif kaynak
00:03 Yeni Cuma Camii, Kocaeli’nin “Eyüp Sultan’ı” Olmalı
00:02 İsrail’in İstihbarat İçin Kullandığı Epstein Tuzağına Kimler Düşmemiş ki!
00:01 Akciğer kanseri, dünyada en çok can alan kanser türü olmayı sürdürüyor.
00:01 Eski Libya lideri Kaddafi’nin oğlu Seyfülislam evinde uğradığı saldırıda öldürüldü
12:56 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan haberler!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

MHP’den Boğazlıyan ilçesinin adının değişmesi için kanun teklifi

MHP’den Boğazlıyan ilçesinin adının değişmesi için kanun teklifi
11 Nisan 2021
489
A+
A-

UHA HABER / MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Feti Yıldız, Yozgat şehrine bağlı Boğazlıyan ilçesinin adının değişmesi için TBMM’ye kanun teklifi verdi. Konuya ilişkin açıklama yapan Yıldız, ilçenin adının Şehit Kemal olarak değiştirilmesini ve bu ismin sonsuza kadar yaşatılması gerektiğini vurguladı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız coronadan hastaneye kaldırıldı - Son dakika haberleri(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘YENİ ŞAFAK Gazetesi‘nden aktardığı haberine göre, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul vekili Feti Yıldız, Yozgat’a bağlı Boğazlıyan ilçesinin adının Şehit Kemal olarak değiştirilmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) kanun teklifi verdiğini duyurdu.

Konuya ilişkin yapılan basın açıklamasında, “Şehadetinin 102.Yılında Kaymakamı olduğu Boğazlıyan’ın adının ŞEHİT KEMAL olarak değiştirilmesi için Kanun teklifi verilmiştir. Ebedi Türk Yurdu Anadolu’da Şehit Kemal beyin ismi sonsuza kadar yaşatılacaktır.” ifadelerine yer verildi.

BİYOGRAFİ & KİM KİMDİR ? NE NEDİR ? | Yurtsever Bilgi Platformu | Özel Büro İstihbarat GrubuKemal Bey kimdir?

Açıklamada, ‘Milli Şehit Boğazlıyan Kaymakamı Mehmet Kemal Bey‘ hakkında şunlardan bahsedildi:

“1884 yılında Beyrut’ta doğdu. Babası Sirkeci Gümrüğü Yolcu Salonu Müdürü Arif Bey’dir. Mülkiye’den pekiyi derece ile mezun oldu.

1909 yılında 12 Adalar Valiliği (Cezair-i Bahri Sefid) maiyet memurluğunda stajını bitirip kaymakam olan Mehmet Kemal Bey,

13 Haziran 1917 tarihinde de Boğazlıyan Kaymakamlığı görevinde bulundu. Kaymakamlığı esnasında Ermeni tehciri sırasında ihmali bulunduğu gerekçesiyle Ankara Valiliğince görevinden azledildi.

Konya İstinaf Mahkemesi’nin kararıyla aklandı ve azil kararı kaldırıldı.

İttihat ve Terakki Hükümetinin iktidardan düşmesi ile iktidara gelen Hürriyet ve İtilaf Partisince, işgal kuvvetleri ve onların himayesinde her türlü şenaati işleyen Ermenilere yaranmak maksadı ile bazı kararlar alınmış, Kemal Bey, Damat Ferit Paşa Hükümeti’nin kararıyla yargılanmak üzere 7 Ocak 1919 tarihinde Konya’da gözaltına alınarak, 30 Ocak 1919’da İstanbul’a getirilmiştir.

Tehcir suçlarına bakmak için işgalciler tarafından kurulan, İngiliz muhipler cemiyeti üyesi Nemrut Mustafa Paşa yönetimindeki Divan-ı Harpte 2 ay ve 18 gün süren ve “yalancı tanıklara desteklenen” duruşmaların ve Fransız ve İngiliz işgali komutanlarının, Ermeni komitacıları ve Ermeni Patriği Zavenin baskıları sonunda; “Bozok ve Boğazlıyan Ermenileri’nin tehciri sırasında suiistimal ve öldürme olaylarında ihmali olduğu” gerekçesiyle idama mahkum edilmiştir.

Ermenilerin dava vekaletini Leon Remzi adlı sahtekar üslenirken, Savcı yardımcısı Haralambos hiç bir yargılama kuralına aldırış etmeden şahitlerin tamamını Ermenilerden oluşturdu. Kemal Beyin Avukatlığını Selahaddin Bey yaptı. Ermeni meselesinin tarihçesini anlattı, Tehcirin Ermeni çetecilerin saldırılarını sonlandırmak için özel bir kanunla yapıldığını, tehcir öncesi isyan ve kırımlar konusunda herkesin ittifak içinde olduğunu belgeleriyle ortaya koydu.

Yolluk ve yevmiyeleri karşılanmadığı için Mehmet Kemal Bey lehine şahitlik yapacaklar Anadolu’dan İstanbul’a gelemedi.

19 kişi aleyhte tanıklık yaptı. Bu kişilerin beyanlarının gerçek dışı olduğu mahkeme heyeti tarafından da gözlendi.

Tanık olarak dinlenen Ojeni Varvaryan: “tehcir sırasında küçük bir kız olduğunu kafasına balta vurarak öldürülmek istendiğini ama şans eseri hayatta kaldığını” anlattı. Mahkeme, Ojeni Varvarya’nın kafasındaki yara ile ilgili doktor raporu talep etti. Tıbbi incelemede yaranın çok yeni olduğu ve balta ile oluşmasının mümkün olamayacağı belirlendi. Raporun mahkemede okunmasından sonra Varvaryan, Boğazlıyan’da hiç bulunmadığını ama bu şekilde ifade vermesi için kendisine para verildiğini itiraf etti. Diğer şahitler de savunma avukatlarının soruları üzerine iddia ettikleri olayı hiç görmediklerini ama anlatılanları duyduklarını beyan ettiler.

Bu itiraflara rağmen; Kemal Bey idama mahkum edildi.

10 Nisan 1919 tarihinde akşamüstü saat; 17.20’de Bekiraga bölüğünden alınarak Beyazıt Meydanı’nda İstanbul Üniversitesinin büyük kapısında idam edildi. Kemal Beyin idam sehpasında son sözlerini söyledi. “Ben bir Türk memuruyum, sizlere yemin ederim ki ben suçsuzum, bugünde suçsuzum yarında suçsuzum. Ecnebi Devletlere yaranmak için beni asıyorlar. Allah vatana millete zeval vermesin.”

Haksız yere yapılan bu idam aradan bir asır geçmesine rağmen yüreklerimizi sızlatmaktadır.

Bekirağa bölüğüne (Cezaevi) hapsedilen Kemal bey’e Babası her gün yemek götürürdü.

10 Nisan günü Kadıköy’deki evinden çıkıp İstanbul Üniversitesi merkez binanın önüne geldiğinde bir kalabalık gördü. Konuşmalardan çoğunun ermeni olduğunu anlaşılıyordu.

İçlerinden birine toplanan kalabalığın sebebini sorduğunda: “Birini astılar ona bakıyoruz “ cevabını aldı.

Sehpaya doğru yaklaştığında sallanan cesedin oğlu olduğunu görüp bacaklarına sarıldı yukarı doğru kaldırmaya çalıştı. Orada bulunan ve infaza nezaret eden merkez Komutanı’ndan oğlunun kendine verilmesini istedi. Sehpadan indirilen Kemal Bey babasına teslim edildiğinde vücudu halen sıcaktı.

Mütareke döneminde Ermeni tehcirinden dolayı görülen ilk dava, Yozgat Ermeni tehciri davasıdır.

Şehadetinin 102.Yılında Kaymakamı olduğu Boğazlıyan’ın adının ŞEHİTKEMAL olarak değiştirilmesi için Kanun teklifi verilmiştir.

Ebedi Türk Yurdu Anadolu’da Şehit Kemal beyin ismi sonsuza kadar yaşatılacaktır.”

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 11 Nisan 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.