enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
16:00 Krediler Tükeniyor!
15:25 UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2025-26 sezonu bugün lig aşamasının ilk hafta maçlarıyla başlayacak…
00:54 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
00:43 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
00:41 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
00:16 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
00:13 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
00:03 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
22:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katar’da yoğun diplomasi trafiği
22:11 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı
21:34 3. KONYA GASTROFEST Yüz Binleri Ağırladı; Başkan Altay Misafirlere Teşekkür Etti
00:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
00:51 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
00:50 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
00:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
00:37 SPD Başkanı Yıldız: Teknik çözümleri biliyoruz; ihtiyacımız olan bilgiyi politikaya, politikayı da uygulamaya dönüştürmektir.
00:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
00:33 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Anka Çocuk Destek Programı ile bugüne kadar yaklaşık 20 bin çocuğa destek verildi.
00:16 İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1624 uçuşla bir kez daha Avrupa’da birinci, dünyada beşinci en yoğun havalimanı oldu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Mesaisine bugün başlayacak Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde bu hafta da Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) olacak.

Mesaisine bugün başlayacak Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde bu hafta da Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) olacak.
17 Haziran 2025
8
A+
A-

* Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), 28. Yasama Yılı’nın ikinci döneminde yoğun bir gündemle haftaya başlıyor. Bu hafta, 19 ihtisas komisyonunun başkan, başkanvekili, sözcü ve katip üyeleri belirlenecek. Komisyonların çoğunda mevcut başkanların görevlerine devam etmesi bekleniyor.

* Detayı bültenimizde!…

UHA/ İnternational News Agency

ANKARA (TBMM),  17 HAZİRAN 2025  – Genel Kurul’da ilk olarak, TBMM Logo PNG VectorAnayasa Mahkemesi’nin iptal ettiği hükümlerin yeniden düzenlenmesini içeren “Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”nin görüşmelerine devam edilecek. Geçtiğimiz hafta teklifin geneli üzerindeki görüşmeler tamamlanmıştı.

Bu teklifle, çeşitli alanlarda önemli yasal değişiklikler yapılması planlanıyor:

TSK Personel Kanunu’na göre, rütbe bekleme süreleri artık Cumhurbaşkanı kararıyla değiştirilebilecek.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yürütülen insani mayın temizliği faaliyetlerinde kullanılacak araç, teçhizat ve eğitilmiş hayvanlar gümrük vergisinden muaf tutulacak.

YÖK üyelik sistemi yeniden düzenleniyor: 6 üyeden 4’ü Cumhurbaşkanı tarafından doğrudan, 2’si ise Üniversitelerarası Kurul tarafından seçilecek.

Ekonomik ve Sosyal Konsey’in işleyişine ilişkin usul ve esaslar Cumhurbaşkanı tarafından belirlenecek.

Sendika ve konfederasyonlar, doğal afetlerde üye şartı aranmaksızın belirli oranlarda yardım yapabilecek.

BELEDİYE KANUNU’NDA DEĞİŞİKLİK

Anayasa Mahkemesi’nin iptal ettiği belediye kuruluşuna ilişkin düzenleme yeniden ele alınıyor. Yeni taslağa göre:

Belediye kurulması için dosya, valilik görüşüyle birlikte Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na iletilecek.

Nüfusu 5 binin üzerinde olan yeni yerleşim alanlarında belediye kurulabilecek.

Nüfusu 2 binin altına düşen belediyeler köye dönüştürülecek.

Yerel yönetim birleşmelerinde yeni imar planları, bağlanılan belediyenin onayıyla yapılabilecek.

YÜCE DİVAN YARGILAMALARINDA SÜRE DÜZENLEMESİ

Yargı reformu kapsamında, Anayasa Mahkemesi’nde Yüce Divan sıfatıyla yapılacak yargılamalar için süre sınırı getiriliyor. Buna göre, Cumhurbaşkanı, yardımcıları ve bakanlara yönelik davalar en geç 6 ayda tamamlanacak.

TİCARET BAKANLIĞI’NA DÖNER SERMAYE YETKİSİ

Ticaret Bakanlığı’na, ihracat ve ithalat faaliyetlerinin desteklenmesi amacıyla döner sermaye işletmesi kurma yetkisi veriliyor. Bu kapsamda ürün denetimlerine yönelik laboratuvarlar da geliştirilebilecek.

ÖZEL YURT DÜZENLEMESİ

Öğrencilere barınma hizmeti veren kurumlar için ruhsatlandırma yetkisi Milli Eğitim ve Gençlik ve Spor Bakanlıklarına devrediliyor. Bu yetkiler valiliklere de devredilebilecek.

TRAFİK CEZALARI ARTIRILIYOR

Genel Kurul’da ayrıca Karayolları Trafik Kanunu’nda değişiklik öngören teklifin görüşmelerine başlanması bekleniyor. Teklifte öne çıkan bazı maddeler:

Ehliyetsiz araç kullananlara 40 bin TL, ehliyeti geri alınmış kişilere ise 200 bin TL idari para cezası verilecek.

Yaya yolları ve bisiklet şeritlerinin işgali yasaklanacak, kural ihlaline ceza uygulanacak.

Düğün, asker uğurlama gibi konvoylar nedeniyle trafiği tehlikeye atan sürücülere cezai yaptırımlar geliyor.

SİYASİ PARTİ GRUP TOPLANTILARI DA GÜNDEMDE

Meclis’te bu hafta siyasi partilerin de grup toplantıları yapması bekleniyor. Parti liderlerinin hem yasal düzenlemelere hem de gündemdeki gelişmelere ilişkin açıklamalar yapması bekleniyor. (TBMM)

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.