enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:38 Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2024 verilerine göre en çok göç alan şehirler belli oldu…
10:41 Kocaeli’nin içme suyu ihtiyacının büyük bölümünü karşılayan Yuvacık Barajı’nda su seviyesi yüzde 70’e ulaştı…
10:37 Erken teşhis ve uygun tedaviyle Ankilozan Spondilitte omurga hasarı önlenebilir…
10:12 Teröre Karşı Ters Asimetri: İstihbarat -II-
09:26 NOW TV ekranlarında yayınlanan ve her bölümüyle gündem yaratan Kızıl Goncalar dizisi için final kararı alındı…
09:21 Prof. Dr. ESİN SUZER, İzmir Körfezi’ndeki kirliliğin ardından alınan örneklerde amonyak ve çözünmüş oksijen seviyesi normale yaklaştı…
08:57 Araştırmacı-Yazar Muzaffer Ayhan Kara, Otizmli bireylerin farklı alanlarda karşılaştığı zorluklara dikkat çekti…
08:19 Türkiye’nin turizm geliri, yılın ilk çeyreğinde yüzde 5,6 artarak 9 milyar 451 milyon 244 bin dolar oldu…
07:05 Hollanda’ya Türk göçünün 60. yılı röportajın 3. bölümü…
07:01 Başkent Lefkoşa’daki yapımı yaklaşık 3 yıl süren Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Külliyesi’nin açılışına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılacak…
00:46 Mardin Telkârisi Turizmle Buluşuyor…
00:29 İletişim Başkanı Altun: TRT, yarım asrı aşan yayıncılık birikimiyle önce bir kurum olmuştur
23:31 Diyarbakır’da aniden başlayan fırtınanın etkisiyle, fırtınada çatılar uçtu tabelalar devrildi…
17:41 İletişim Başkanı Altun’dan “1 Mayıs” mesajı
12:18 Kocaeli Körfez Belediye Başkanı Söğüt’ten ilk Hereke Halısı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verildi!…
11:34 Şampiyon gibi oynamıyoruz!…
10:14 “Suyun sürdürülebilir şekilde yönetilmesi hem çevresel hem de ekonomik açıdan büyük önem taşıyor”
09:57 Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Askerlik sınıflandırma sonuçları e-Devlet üzerinden erişime açıldı…
09:32 KASKF Başkan adayı Mevlüt Ağra, “Ben değil, biz anlayışı ile şeffaf kararlar alınacak”…
09:16 Türkiye’nin turizm geliri, yılın ilk çeyreğinde yüzde 5,6 artarak 9 milyar 451 milyon 244 bin dolar oldu…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Mersin Şairler ve Yazarlar Derneği (MEŞYAD) kuruluşunun 30. yılını kutladı

Mersin Şairler ve Yazarlar Derneği (MEŞYAD) kuruluşunun 30. yılını kutladı
14 Ocak 2025
48
A+
A-

Mersin Şairler ve Yazarlar Derneği (MEŞYAD) kuruluşunun 30. Yılını üyeleri ve misafirlerinin de katılımıyla yapılan bir etkinlikle kutladı.

UHA / İnternational News Agency

Kısa adı MEŞYAD olan dernek bundan tam otuz yıl önce kurularak günümüze kadar Mersin Edebiyat ve kültür dünyasında faaliyetlerini sürdürdü. 2025 yılı itibari ile 30. Yılına erişmenin mutluluğunu yaşadı. 

11/01/2025 Tarihinde taşınmış olduğu yeni binasında Mersin’in edebiyat ve kültür çevresinden çok sayıda yazar, şair ve sanatçıların katıldığı yeni binanın açılışı ve 30 yıl kutlaması Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Nurhan ATAÇ’ın sunumu ile saat: 14.00’de başladı.  Şehitler ve edebiyete intikal etmiş tüm yazar ve şairler ile Atatürk’ün manevi huzurunda yapılan saygı duruşu ve İstiklâl Marşının okunması ile başlayan tören, MEŞYAD Başkanı Mustafa DOĞAN’ın açılış konuşması ile devam etti.  

Dernek Başkanı Mustafa DOĞAN yaptığı konuşmada: “9 yıldan bu yana dernek başkanlığı görevini sürdürdüğünü, 30 yıla erişmenin haklı gururu içinde olduğunu ve kendisi ile beraber 9 yıldan beri başkan yardımcılığı devam eden Çınar Arıkan ve yönetim kurulunun birçok kültürel ve edebi çalışmalara imza attığını, 30. Yıl etkinliği ve yeni dernek binasının açılışına teşriflerinden dolayı herkese teşekkürlerini sunduğunu” ifade etti. 

Doğan: “Bu günü bizimle paylaşan tüm üyelerimize, siz değerli misafirlerimize sevgi, saygılarımızı sunuyoruz. MEŞYAD bundan sonra’da Mersin Edebiyat ve kültür dünyasında yerini daha da sağlamlaştıracaktır.”dedi.  

Başkan DOĞAN: “Her seferinde burada yaptığımız törenlerde süreyi uzun tutuyorduk, bugün Biraz daha kısa tutacağız. Az şiir, ancak anlamlı etkinlikler ile 30. Yılımızı kutlayacağız” diyerek sözlerini tamamlarken emeği geçen tüm eski başkanlara, yönetim kurulunda bu güne kadar görev almış tüm üyelere ve bu anlamlı günü şereflendiren tüm misafirlere teşekkürlerini bildirdi. 

Mersin Şairler ve Yazarlar Derneğinin uzun süre başkanlığını yapan ve Maki Dergisine emek veren Yazar/Şair Abidin GÜNEYLİ’nin kutlama mesajında da: “MEŞYAD’ın 30. Yılını kutladığını, önemli başarılara imza atan Dernek Başkanı Mustafa DOĞAN ve Yönetim Kuruluna teşekkür ettiğini belirterek, MEŞYAD’ın nice 30 yıllara ulaşmasını arzu ettiğini, törene katılanlara teşekkürünü ilettiği” belirtildi. 

Derneğin İlk kurucularından olan Edebiyat Öğretmeni/Şair Nafiz NAYIR’a söz verildiğinde: “Bugüne erişmenin kolay olmadığını, Mersin tarihinde MEŞYAD’ın mutlaka kültürel ve edebi çalışmaları ile ve 24.yılına erişen MAKİ dergisinin altın harflerle yer alacağını, bu derginin hem MEŞYAD’ın hem de bölgemizdeki şair ve yazarlar ile Türkiye genelinde yazar ve şairlerin dili olduğunu ve edebiyat dünyasında haklı bir yerinin olduğunu belirterek, katılımcılara ve yöneticilere teşekkürlerini” iletti. 

Derneğin ilk kurucularından ve dernek başkan yardımcılarından Prof. Şükrüye TURAN’ın göndermiş olduğu mesajı Nuran ATAÇ seslendirdi.  

Şükrüye TURAN Mesajında özetle: “30 yıl önce derneği nasıl kurduklarını, Yoğurt pazarı civarında Silifke Caddesinde bir binada faaliyet gösterdiklerini, Mersin Şair ve Yazarlarını 8-10 kişi iken bünyelerinde topladıklarını ve belirli bir süre sonra da teklif edilen isimler arasından MAKİ Kültür Edebiyat ve Sanat Dergisini çıkarmaya başladıklarını özetledi. 30. Yıla erişen MEŞYAD’a emek verenleri kutladığını, binanın açılışını ve katılanlara teşekkürlerini belirterek, dernek yönetimini kutladı.” 

Mesajın okunmasından sonra Yenişehir Belediyesi Kent Konseyi Ritim Korosu sahne aldı. Ritim korosu darbuka ve deflerinin eşliğinde törene katılanlara unutulmaz anlar yaşattı. dinleyenlerin koroca seslendirilen eserlere eşlik ettiği görüldü. Koro büyük alkış aldı. 

Daha sonra Dernek Başkan Yardımcısı Yazar Çınar ARIKAN ve Eşi Şair Fatma ARIKAN tarafından seslendirilen Bizim Herif-Bizim Hanım adlı 14 kıtadan oluşan bir atışma  seslendirildi. Atışma boyunca keyifli anlar yaşayan katılımcılar, Atışma örneğinde birbirine sürekli çatıp, taş vuran Arıkan çifti finalini tatlıya bağlayarak birbirine sarılmış şekilde sonlandırınca alkışlarla takdirlerini belirttiler . 

Daha önce dernek başkanlığını yapan ve Didim İlçesine yerleşen Deniz Süheyla ERGÜLER’in göndermiş olduğu mesajı da Yönetim Kurulu üyesi Yazar Hanife MERT tarafından seslendirildi.  

ERGÜLER mesajında özetle: “Bundan 11 yıl önce kapanma noktasına gelen MEŞYAD’ın büyük fedakarlıkla kapanmasını önleyerek yazar ve şairleri dernek çatısı altında birleştirdiğini ve derneğin yayın organı MAKİ dergisini çıkarmayı sürdürdüklerini, 9 yıldan bu yana geliştirerek büyüten ve derneği bu gün çok güzel bir mekanda açılış yaparak 30. Yıla eriştiren ve etkin faaliyetlerini devam ettiren Başkan Mustafa DOĞAN ve Yönetim Kurulu üyelerini kutladığını, dernekteki arkadaşların özlemini çektiğini, katılanlara teşekkür ettiğini” belirtti. 

Seslendirmeci ve MEŞYAD üyesi olan Öğretmen Sait MERCAN bölgemizin şairi olan Ümit Yaşar OĞUZCAN’ın “Ayten” şiirini seslendirerek dinleyenleri muhteşem sesi ile mest etti. 

Daha sonra Dernek Yönetim Kurulu üyesi Müzik Öğretmeni Yazar/Şair Olgu Taşkın Çankaya gitarı ile şarkılar seslendirdi. Bütün salonun zevkle dinlediği ve katıldığı şarkılar keyifli anlar yaşattı. Çankaya’ya kendi okullarından bir ritim sazcı öğretmenimiz de eşlik etti.  

Mersin Şairler Yazarlar Derneğindeki 30. yıl kutlama töreni ve yeni binanın açılış töreni ikramların yapılması, toplu fotoğraf çektirilmesi ve sohbetlerle sona erdi. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.