enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:00 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:32 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:50 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:08 Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
22:25 ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında ‘salon düzeni’ krizi
22:14 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
22:06 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”.
21:54 Bakan Gürlek, “2026’da Türkiye’nin yabancı ülkelerden adi suç ve terör suçları kapsamında kabul edilen iade talebi sayısı 76”
21:39 İletişim Başkanı Duran, “İsrail Lübnan’ın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü hedef almaktadır”
11:32 Kadir Gecesi bugün idrak edilecek
09:57 Türkiye–Azerbaycan Akademik Toplantısı, Nahçıvan Öğretmenler Enstitüsü’nde Gerçekleştirildi…
14:49 Savaş 110 km uzakta ama Van’da haberler “masabaşı”
14:10 SAHA İstanbul Elektrik ve Elektronik Komitesi Mart Ayı Toplantısı
13:47 Irak’ta İstikrarın Sonu mu? ABD‑İsrail’in İran’a Saldırısının Yansımaları
13:01 Dışişleri Bakanı Fidan, “Savaşın tüm bölgeye yayıldığını endişeyle müşahede ediyoruz”
23:11 Bölgemiz yine savaş alanına döndü…
22:47 Türkiye–Azerbaycan İş Birliği ve Türk Dünyası üzerine ‘Yuvarlak Masa’ toplantısı
22:05 Bakan Uraloğlu: Ramazan Bayramında 19, 22 ve 23 Mart tarihlerinde 6 ek yüksek hızlı tren seferi düzenlenecek
22:05 Dışişleri Bakanı Fidan, “Netanyahu hükümeti Gazze’de ateşkes ihlallerini sürdürüyor”
21:19 Şehit düşen tıbbiyelilerin anısına tarihi siperlerde toplandılar
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Macron bayrağın rengini değiştirdi

Macron bayrağın rengini değiştirdi
20 Kasım 2021
325
A+
A-

PARİS-UHA HABER / Fransa’da, ulusal bayraktaki mavinin tonu sessiz sedasız değişti. Elysee Sarayı, Cumhurbaşkanı Macron’un 2020 yılında aldığı kararla bayraktaki mavi rengi lacivert ile değiştirdiğini doğruladı. Kamuoyuna duyurulmadan yapılan değişiklik tepki çekti.

TRT Haber'in zirvedeki yeri değişmedi - Son Dakika Haberleri(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin haberine göre, Macron, Fransız İhtilali’nin sembolü olarak görülen lacivert renkli bayrağı geri getirmek istediği için bu kararı aldığı açıklandı.

Fransa’da ulusal bayraktaki renk değişikliği gündem oldu. Cumhurbaşkanı Macron, mavi beyaz kırmızı renkli bayraktaki mavinin tonunu koyulaştırdı.

Elysee Sarayı dahil bir çok resmi bina, bir yıldan fazla bir süredir lacivert renkli bayrakları kullanıyor.

Macron Fransız devriminin sembolünü canlandırmak istedi

Konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak Elysee Sarayı, bayraktaki renk değişikliğini doğruladı. Macron’un bu kararı 2020 Temmuz ayında aldığını açıkladı.

Fransız basınında yer alan haberlere göre renk değişiminin arkasında, Fransız Devriminin sembolünü canlandırmak gibi siyasi bir neden bulunuyor.

Habersiz değişiklik tepki topladı

Sosyal medya ve kamuoyu tarafından bayrağın habersiz değiştirilmesi tepki topladı. Yeni bayrağı kimileri ‘devrimci’ ve “daha zarif” bulduğu için övüyor. Kimileri ise ‘çirkin’ diye eleştiriyor.

Devrimin ardından Fransız bayrağında kullanılan lacivert renk, 1976’da dönemin Cumhurbaşkanı Valery Giscard-d’Estaing tarafından Avrupa Birliği bayrağının rengine uyması için hafifletilmişti.

Macron’un, bayrak rengi değişikliğiyle Fransız Devrimine atfının, 2022 seçimleri öncesinde gelmesi dikkat çekti.

[UHA Haber Ajansı, 20 Kasım 2021]

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.