enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:10 Şok şok şok. Denk’te Büyük Deprem: Yönetim Kurulu istifa etti, kaptanlık Kuzu’da
00:57 ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci, ulusal basın yayın kuruluşlarının temsilcilerini firmanın Lalahan tesislerinde ağırladı.
00:54 Eğitime yönelik sigortalara ilgi artıyor
00:51 İngiliz The Telegraph gazetesi: Putin ve Trump’ın Teklifi Kiev İçin ‘Korkunç’ Ama Tek Seçenek
00:40 Son dönemlerde elektronik imza sahteciliği ile tapularda dolandırıcılık vakaları hızla artıyor!
00:39 Gazeteci Özlem BAY’ın Özel “Haber Ajandası”: İstanbul’un ‘Yeşil Soylulaştırma’ Gerçeği
00:31 Dünyanın en ünlü piyano virtüözü MAKSIM, Dünya Turnesi’nin duraklarından biri olan İstanbul’a geliyor!”
00:28 Aon, 2025 yılı ikinci çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı
00:22 Nobel ödüllü 23 ekonomi profesöründen, İsrail hükümetine Gazze konusunda çağrı yapan bir mektup kaleme aldı.
00:17 Zengezur Koridoru’ndan Trump Rotası’na Güney Kafkasya’da Barış!
00:12 Kentsel dönüşüm projelerinde güvenlik ve tasarruf için doğru pompa seçimi şart
00:09 TCMB Başkanı Fatih Karahan, 2025’in üçüncü enflasyon raporunu paylaştı
18:50 Bugün Kocaeli İçin Ne Kadar Geç Kalındı? Kocaeli’nin Deprem Gerçeği Yok Sayılıyor!
18:18 Yine Hakem Kararları…!!!
10:59 Marmara Depremi’nin 26. Yılında AKUT VAKFI’ndan Depremlere Karşı Önlem Çağrısı
10:02 Antalya Arkeoloji Müzesi’ndeki 100 bine yakın eser, yıkım kararı sonrası paketlenerek taşınmaya başladı.
00:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan Trump-Putin zirvesini değerlendirdi
00:37 Trafik levhaları yeniden düzenlenecek
00:33 CHP’li Erhan Adem, “İflasın eşiğindeki Tarım Kredi Kooperatifleri çiftçiyi borç yükü altında bıraktı
00:28 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde Obrucak Barajı’nın açılışına katıldı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Macron bayrağın rengini değiştirdi

Macron bayrağın rengini değiştirdi
20 Kasım 2021
323
A+
A-

PARİS-UHA HABER / Fransa’da, ulusal bayraktaki mavinin tonu sessiz sedasız değişti. Elysee Sarayı, Cumhurbaşkanı Macron’un 2020 yılında aldığı kararla bayraktaki mavi rengi lacivert ile değiştirdiğini doğruladı. Kamuoyuna duyurulmadan yapılan değişiklik tepki çekti.

TRT Haber'in zirvedeki yeri değişmedi - Son Dakika Haberleri(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin haberine göre, Macron, Fransız İhtilali’nin sembolü olarak görülen lacivert renkli bayrağı geri getirmek istediği için bu kararı aldığı açıklandı.

Fransa’da ulusal bayraktaki renk değişikliği gündem oldu. Cumhurbaşkanı Macron, mavi beyaz kırmızı renkli bayraktaki mavinin tonunu koyulaştırdı.

Elysee Sarayı dahil bir çok resmi bina, bir yıldan fazla bir süredir lacivert renkli bayrakları kullanıyor.

Macron Fransız devriminin sembolünü canlandırmak istedi

Konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak Elysee Sarayı, bayraktaki renk değişikliğini doğruladı. Macron’un bu kararı 2020 Temmuz ayında aldığını açıkladı.

Fransız basınında yer alan haberlere göre renk değişiminin arkasında, Fransız Devriminin sembolünü canlandırmak gibi siyasi bir neden bulunuyor.

Habersiz değişiklik tepki topladı

Sosyal medya ve kamuoyu tarafından bayrağın habersiz değiştirilmesi tepki topladı. Yeni bayrağı kimileri ‘devrimci’ ve “daha zarif” bulduğu için övüyor. Kimileri ise ‘çirkin’ diye eleştiriyor.

Devrimin ardından Fransız bayrağında kullanılan lacivert renk, 1976’da dönemin Cumhurbaşkanı Valery Giscard-d’Estaing tarafından Avrupa Birliği bayrağının rengine uyması için hafifletilmişti.

Macron’un, bayrak rengi değişikliğiyle Fransız Devrimine atfının, 2022 seçimleri öncesinde gelmesi dikkat çekti.

[UHA Haber Ajansı, 20 Kasım 2021]

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.