enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:55 Türkiye, Suriye’nin enerji altyapısını yeniden yapılandırma sürecinde üstlendiği aktif rol kapsamında bugün ülkeye doğal gaz ihracatına başlayacak
10:32 AK Parti Sözcüsü Çelik’ten CHP Genel Başkanı Özel’in açıklamalarına tepki
09:22 ABD-Çin Teknoloji Savaşında Nvidia Denklemi: H20 Çiplerinde Tedarik Sorunu
07:11 Unutulan Büyük Türkçe Ustası: Refik Halit KARAY
06:55 Doğu Türkistan’da neler oluyor? Doğu Türkistan sadece Doğu Türkistanlıların davası değil, Türklerin en büyük davası olması gerekiyor…
06:52 Komisyonun Aşırı Siyasi Mücadeleye Alet Edilme Riski
00:27 Bakan Fidan, Hamas heyetiyle görüştü
00:17 “Terörsüz Türkiye” hedefi doğrultusunda kurulacak komisyonun ilk toplantı tarihi belli oldu
00:16 ‘Yazı Tura Tiyatro’ Ayvalık Turnesinde
00:01 Anayasa Mahkemesi (AYM), bireysel başvuru hakkının getirildiği 23 Eylül 2012’den 30 Haziran 2025’e kadar yapılan 686 bin 484 bireysel başvurudan 573 bin 180’ini sonuçlandırdı.
23:16 İstanbul’da Türkiye-İtalya-Libya zirvesi
23:01 TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile parti genel başkanlarına “Terörsüz Türkiye” teşekkürü
22:53 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze’de omuz omuza şükür namazı kılacağız
08:32 Güneydoğulu halıcılar, yılın ilk yarısında ihraç ettikleri 165 milyon 121 bin metrekare halıdan 873 milyon 321 bin dolar gelir sağladı.
08:02 POLSAM’ın “Bir Akademisyenin Ardından: Güney Ferhat Batı” adlı kitabı okuyucuyla buluştu
06:57 Dünya Dönüyor!
06:55 Şirketlerden N’aber!
06:53 Gazeteci İlhan KARAÇAY’ın Sosyal Medyada dolaşan ‘Erdoğan’ın Akıbeti’ üzerine yorumu…
06:52 Mersin’de ünlüleri gençleştiren, şifa ve güzelliğin adresi: Getat uzmanı Dr. Işıl ÖZDEMİR!
00:54 Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) için Adana-Gaziantep Otoyol Bağlantı Yolu ve Misis Köprüsü yeniden projelendiriliyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Maas: İnsan kaçakçılığına yardımcı olan havayolu şirketleri yaptırıma maruz kalabilir

Maas: İnsan kaçakçılığına yardımcı olan havayolu şirketleri yaptırıma maruz kalabilir
13 Kasım 2021
642
A+
A-

BERLİN-UHA HABER / Almanya Dışişleri Bakanı Maas, AB’nin Belarus’a gelecek hafta yeni yaptırımlar uygulayacağını söyledi. Maas Belarus’a sığınmacıları taşıyan havayolu şirketlerinin de yaptırımlara maruz kalabileceğini vurguladı.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin (DW)’ye dayandırdığı haberine göre, Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Avrupa Birliği’nin (AB) Belarus’a gelecek hafta yeni yaptırımlar uygulayacağını söyledi. AB, Belarus hükümetini yürürlükteki yaptırımlara misilleme olarak sığınmacıları bilinçli bir biçimde Polonya sınırına yönlendirmekle suçluyor.

Rheinische Post gazetesine bir açıklama yapan Maas “Avrupa Birliği bakanları Pazartesi günü yapacakları toplantıda insan kaçakçılığını doğrudan ya da dolaylı olarak destekleyen kişilere yönelik yaptırımları genişletecek” dedi.

Yaptırım uygulanacak kişiler için kapsamlı bir listenin kısa süre içinde hazırlanacağını söyleyen Maas havayolu şirketlerinin de yaptırıma maruz kalabileceğinin sinyalini verdi.

Maas, Belarus’a seferi olan tüm havayolu şirketleriyle temas halinde olduklarını söyledi. Bu temasların sonuç verdiğini belirten Maas, Türk Hava Yolları’nın Belarus’a uçuşlarda Irak, Suriye ve Yemen vatandaşlarını uçağa almamasını örnek olarak verdi.

Maas “Tüm havayolları şirketlerinin, suç teşkil eden insan kaçakçılığına yardım etmesi halinde bunun sonuçlarıyla karşılaşacaklarını bilmesi gerekir, buna hava sahasını kullanma hakkı ve iniş izinlerine yönelik yaptırımlar da dahil” dedi.

Belarus ile Rusya’dan ortak tatbikat

Öte yandan Belarus ile Rusya Polonya sınırında ortak askeri tatbikat yaptıklarını duyurdu. Belarus Savunma Bakanlığı ülkenin batısındaki Grodno Bölgesi’nde paraşütçü birliklerinden oluşan bir “ortak taktik tabur grubunun” tatbikat yaptığını açıkladı.

Tatbikatın Belarus sınırındaki “askeri hareketliliğin artması” üzerine yapıldığı belirtildi. Tatbikata Rus İlyuşin İl-76 askeri uçakları ve Belarus askeri helikopterleri de katılıyor.

Rusya Savunma Bakanlığı da birliklerin “savaşa hazırlığını gözden geçirmek” amacıyla bir sürpriz operasyonun söz konusu olduğunu açıkladı.

Polonya’nın sığınmacıların düzensiz geçişini önlemek için Belarus ile olan sınır bölgesine konuşlandırdığı asker sayısı 15 bini geçiyor.

EK Kaynaklar *AFP, Reuters

[UHA Haber Ajansı, 13 Kasım 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.